Учени: Рафинираните въглехидрати ви правят по-глупави
Белият хляб и захарта могат да влияят зле на когнитивните функции на всеки здрав и млад човек
Обратно в новинатаКоментари - Учени: Рафинираните въглехидрати ви правят по-глупави | IT.dir.bg
Коментари
По тази тема гледайте или прочетете за Dr. Robert Lustig и ще разберете всичко за захарта. Накратко - захарта е най вредното нещо, което може да комсумирате. Отрова в малки дози. Тя се намира в почти всички храни, дори и в хляба добавят захар, със всичко. Внднесшно време се яде страшно много количество. От захарта вдигаш инсулина, появяват се множество болести, включително инсулинова резистентност и преддиабетно състояние и диабет. Няма функция набтялото или орган, които да имат нужда от захар. Няма. Като се храниш с прясна и свежа храна организма си произвежда глюкозата и всичко, което му трябва. А ако ядеш захар/ сладко, тровиш пгранизма и черния дроб става дебел/мазен и почват различни болести. Лошото е, че вече децата са дебели, а болестите ще дойдат при тях много пп рано отколкото преди предишни поколения. Но занда вземеш мерки, трябв да знаеш и да си информирам. Сега ви информирах. Проучете за учения, който винказах, и ще научите тайната, коята крият от вас.
"Няма функция набтялото или орган, които да имат нужда от захар. Няма." - слушай сега, глупако. Мозъкът се храни само и единствено с глюкоза (проста захар, да ти го преведа). Трябват му минимум 50 грама глюкоза на ден и то при никаква активност. При нисковъглехидратна диета организмът си произвежда глюкоза чрез глюконеогенеза. Кетонните тела не могат да доставят на мозъка енергия поради размерите на клетъчните мебрани в мозъка.
- Другарю Башиев, честита победа и медал. Кажете какво обичате да правите? - Най-убичъм да ям бял ляб и дъ ибъ....
Да беше само това. Няма да споменаваме диабет, сърце, зъби....
Ясно, с баничарница на всеки ъгъл и бял хляб по евтин от пълнозърнестия, стана ми ясно защо населението ни е това, което е.
И рафинираната чалга също...
"Вашето тяло се нуждае от въглехидрати за енергия.." ко?!? пълни глупости! "Но не всички въглехидрати са еднакви." Всички са еднакви! :-) Като цяло френските учени откриха топлата вода. :-)