Учени разкриват кога се е появила светлината във Вселената

Изследването показва, че първите звезди са родени между 250 милиона и 350 милиона години след Големия взрив

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СВЕТЛИНАТА СЕ ПОЯВИ КОГАТО "бога" СЛЪНЦЕ "всевишния" "всемогъщия" "велик" "неповторим" БУДА "изгря" на ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА....

Егати учените. Бог бил пръднал. Получил се голям взрив. Но нямало светлина. Все едно говорят за разни фантастики. Вместо да си кажат истината, че не знаят.

светлината се появи, кога я пусна ЦЕНТРАЛНИЯ КОМИТЕТ

В една далечна галактика… съществува малка синя планета. Знаете я, нали? Тя се състои предимно от вода, нарича се Светът на Кълбото и е създадена в големия ускорител в лабораторията на Невидимия университет. Магьосниците от Невидимия университет са наясно с правилата в собствения си свят – той е плосък като пихтия и плава из космоса на гърба на огромна костенурка, подпиран от четири слона. Но Светът на Кълбото е меко казано объркващ!

Искам точен час и дата... преди пладне ли вечер ли? такива ала бала всеки може да разправя!

1 В начало Бог сътвори небето и земята. 2 А земята беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над бездната, и Дух Божий се носеше над водата. 3 Рече Бог: да бъде светлина. И биде светлина. 4 Видя Бог, че светлината е добро нещо, и отдели Бог светлината от тъмнината.

О, музо, възпей този гибелен гняв на Ахила Пеелев, който погуби и ахейци... И аз мога да цитирам текстове от прозведения с богове, но какво общо има това със статията?

Давай нататък....На кой ден сътвори слънцето? На четвъртия ден? И как тогава още първия ден е имало светлина? И как се е определяло колко часа е ден и колко нощ, след като няма Слънце?

Слава на Бог Създател и Сина Спасител Исус Христос.

Сигурно руснаци са направили големият взрив. Санкции веднага. Инак тези теории се измислят най добре с марихуана. Да са живи и здрави данъкоплатците да хранят никому ненужни астрофизици. Най добре е да ги натоварят на бидона и на Марс да умуват.

Явно според теб, най-необходимите хора на тази Земя би трябвало да са феновете на Путин и проститутките. Поне, вторите са за уважение, че си изкарват хляба, продавайки телата си.

лоши капиталисти, отклоняват пари за наука от парите за вили яхти и жени(или каквото там) за вожда.

"Светлината мисли, че е по-бърза от всичко, но греши. Без значение колко бързо пътува тя, тъмнината винаги е там първа и я чака." и ето учените звездобройци са чакали пред телескопа в тъмнината и са дочакали да видят светлината от "големия взрив"... на първата атомна бомба... :-)))

Ако гледаме галактика на разстояние Х от нас и друга в противоположна посока на У разстояние, колко е разстоянието между Х и У, и как виждат от планета в У нас и Х, в смисъл на какви разстояния. Щото ако някой нас ни вижда преди 13 млрд години, Млечния път и си казва, ехаа, тия вече ги няма, еми ей на има ни. Т. е. тия галактики да го.. а, са си направо сглобени, и някой разтегля разстоянието между тях. А ние казваме формирали са се... И как в целия бъркоч от звезди 1во поколение, взривове, тясна вселена, се обособо всичко, раздели, кой очерта граници, а сега виждаме въпреки разтеглянето в момента се сливат галактики?!? Даже след 4-5 млрд години ние с Андромеда?!? Нещо не е така бе хора.

Първите звезди вероятно изобщо не са били в галактики. Предполага се, че в пространството извън галактиките има поне толкова звезди колкото в галактиките. Евентуално част от тях са се образували в галактиките и са ги напуснали след това, а други вероятно са се образували извън галактиките. Тези разсеяни извън галактични звезди са невидими за нас за сега, прекалено малко светлина достига от тях а и светлината на галактиките е фонов шум за тях.

В първите пикосекунди се е появила светлината. Кварките са анхилирали с антикварките и са се отделили фотони. Защо е останала само материята, отговорът може би ще даде LHCb в Япония.

да, но по това време вселената е била непрозрачна за ЕМЛ.

Четете Библията ! Битие 1 глава

Мозък си. Няма нищо вярно в тоя приказки

Не беше ли на първия ден нещо като: "Да бъде светло" и запали кибритената клечка?

Днес с телескопи виждаме светлина идваща до нас от първите звезди, родили се 250-300 милиона години след Големия взрив. Обаче скоростта на светлината е най-голямата възможна за материята. Теорията на Относителността това казва. Няма по-голяма скорост от тази на светлината. Добре де, ами как нашите атоми от които е изградено всичко около нас и нас самиоте са дошли тук, преди да дойде светлината от тези звезди, които виждаме днес с телескопите. Как бе? И не увъртайте, че Пространството тогава било свито. Ако е така, то Пространството е било свито еднакво и за нашите атоми тук, и за фотоните на светлината която онзи ден сме видели с телескопите от най-старите звезди, Анадъмо или Анадък.

Добър въпрос!

С 1 въпрос обезмисли милиарди изхарчени пари и десетки години обучение на разни "учени". Теорията за големия взрив изглежда абсолютно нелепа и ако това успяват да измислят учените ,тогава по добре да закриват. Следващата нелепица е тъмната материя и неутрино

От къде "някъде там" са ти дошли атомите от които си направен "тук", като център на Вселената е всяка нейна точка, т.е. всеки нейн атом. Но ти нямаш мозък да схванеш това, нали? Както и другите малоумници.

Въпрос

как да си представи човек, че тези звезди отдавна ги няма. Аз се чудя дали пък някой да речем на 50 светлинни години от нас не ни гледа под супер мощен телескоп, и реално гледа земята преди 50 г., рай, чиста, зелена... А това с тъмните енергия и материя, които реално формират Вселената показва колко сме жалки и смотани, вероятно нищо не знаем, ни за гравитация, ни за фундаментални сили колко са, ни за скорости, тунели, и тн... Представям си, че паралелно с нашия свят си има и други и случайно едно от нещата като гравитацията се преплита в тези светове.

Не съм експерт, но доколкото си спомням от обща култура - вселената се разширява по-бързо от скоростта на светлината. Така, светлината, на практика, догонва разширяващата се вселена и затова все изостава. Ако някой знае по-добре, да уточни.

В един период от време, да. Според приетия модел на Алан Гуд. Всъщност, в този период Вселената се е разширила свръхсветлинно от размера на кварк до песъчинка или с 10 на 27 пъти. Това значи, че и ние виждаме от цялата Вселена 1/ 10 на 27 степен част. Останалото, поради ограничението на С никога няма да можем да видим.

Светлината се джижи със С спрямо наблюдателя, а не спрямо точка от вселената. Това е постулата. Друг е въпроса че не е верен.

Е, че то отдавна е казано. На третия ден някой казал: да бъде светлина! И се появила светлината. Така че това е: на третия ден се е появила светлината.

А как е било ден, като не е имало светлина? Че и още два преди това!

е, този въпрос е поредното доказателство за това колко дребен е човека и колко не може да съобразява. С такова мислене, още 100 000 години човека няма да може да разбере въпроса за Вселената, Живота И Всичко Останало. Та за въпроса за светлината: Деня, няма нищо общо със светлината. Както и светлинната година. Просто човека поработил известно време, свършил дадена работа, уморил се и си казал: "е, за днес стига. Ще си почина и после пак. " . Това е накратко как така е било ден, а е нямало светлина.

Попееее... Ден и нощ зависят от въртенето на земята и съществуването на слънцето. Много взе да увърташ.

В безкрая на пространството и времето взривовете са нещо обикновено. Един от безброя взривове - онзи, вътре в чиито последици се намираме и единствено който можем да "обозрем" посредством своите човешки средства за познание и фантазия, ние сме си нарекли "Големият взрив" и си въобразяваме, че сме единственият негов разумен продукт. А другите ...

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗНАЯТ, ИЗЛИЗА ЧЕ НИЩО НЕ ЗНАЯТ!!!

Първата светлина във Видимата Вселена е 370 000 след Големия взрив- т.нар. реликтово лъчение. Пътувло е до нас 13.8 милиарда години и е изминало 47 мириарда св. г. във всяка посока (няма противоречие с Айнщайн поради разширението на пространството). Светлината от първите звезди е друго нещо.

ако е пътувало до нас "13.8 милиарда години", значи е изминало точно 13.8 милиарда години. (една светлинна година е разстоянието, което светлината изминава за една година) Бе ти не си ли чел научна фантастика :))

Не, няма грешка. Ако обекта излъчил светлина преди 13.8 мириарда години се отдалечава от теб със скорост почти равна на С за цялото време от тогава до сега, светлината от него ще пристигне при тебе сега, ще се движи със скорост С, но ще е изминала повече от 13. 8 милиарда св. г. Това не противоречи на Айнщайн.

Вероятно, тъмнината е близнак на светлината...

Тез учени толкоз знаят за вселената, колкото хлебарка разбира от икономика.

Ти да не си икономист?

A, пази боже , тва е по зле и от астрофизик.

За неделния следобед погледнете някое видео примерно your mind will collapse if you try to imagine this | UNIVERSE SIZE COMPARISON Да разберере колко сме незначителни.

Светлината се е появила, когато Слънцето от Банкя потъркало очички, попипало патлака на нощното шкафче и рекло: Нов ден - нов милион!

...

"Телескопът, които...."

никой не знае и няма как да знае... има още толкова неизвестни за вселената и космоса, че тези приказки са си чиста проба свободни съчинения

А кога ще се появи баш република азис цииганияяя.

когато Господ е казал: "Да бъде светлина!"

Ку куууу Оня уруд Хокинг не умре ли? Стига с глупостите. ..

пише се урОд със Д.... ей че си тъп па и зъл