Учени търсят причинитe за различния начин, по който остаряват мъжете и жените

Дават лекарството против стареене рапамицин на мъжки и женски плодови мухи, за да проучат ефекта върху различните полове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

й е отредено да има един активен период от около 15-20 г. колкото да я заплодят и роди нещо там, за да се почувства реализирана. После се скапва набързо и ходи на разпъващи операции докато се скъса.

Мъжете остараяват по-бавно, но живеят много по-рисково и уврежащо. Първото е пряко генетично следствие, второто е косвено генетично следствие. А при жените бързото сбабичосване идва когато не родят деца навреме. А навреме занчи 17-21.Женското тяло се обновява с безпроблемните разжадния и майчинството. И това е природно детерми ниран цикъл Най-добро здраве средностатистически имат жените с по 3 безпроблемни раждания преди 27 год. Който не вярва, да изследва културите, които раждат деца в упоменатата възрастова група. Пълно е с жени на по 60-70, които никога не са ходили на лекар! Пълно е с жени, които не са ходили на зъболекар до 35 и имат прилични оригинални зъби. За съжаление доста истини,чисто биологични, не могат да бъдат казани, защото са политическо табу или пък накърняват нечии финансови интереси.

Явно ти си изследвал културите на по-тъмнозелените. Или просто си фен на кекса с 14-годишни момиченца. Отделно - 3 деца до 27 и добро здраве? Огледай се, бе, човек! Разходи се из някоя маАла и разгледай контингента с бебета на ръце колко са здрави. Истината е, че всяка бременност е вид "рестарт на системата". Затова действа добре в по-късна възраст. С една уговорка, естествено - жената да е по принцип в достатъчно здрава. Нашите прабаби, дето все ги спрягате, че раждали и на нивата, са били фертилни до 40+.

Всяка бременност води до биологичен рестарт - поне това си схванала. Ама схвани и другото - тази бременност трябва да е лека! А хормоналният рестарт си има природен тайминг. Една 20 годинша ражда по един начин, 40 годишната по сътвсенм друг начин. Особено ако говорим за първо раждане. А изследванията на културите показват точно това , което съм написал. Тъмнозелени, тъмнопембени - такива са фактите и те са добре изследвани. Природата искренно ви се извинява, че е предвидила тайминг на репродукция различен от вашият кеф! И не ми размятквай етикетите, които изпозлваш като психически защити срещу всяка информация,м която ти разваля илюзорната представа за света. Темата тук е здраве и репродукция. Фрустрациите относно девалвацията ти на брачния пазар ги обърни към личния си психолог. Те са по друга тема.

Много от твоите предци са имали чудесно здраве с вече 2-3 деца до 27 год, възраст. И това е било нормата, а не частен случай. Ако имаха по-малко, можеше да ни спестят досадата да един техен наследник да ни "хаха"-каш с фалшивия кикот на всек илитерат.

Ае, стига глупости. Ти 40 годишна циганка виждал ли си на кво мяза? Таман вече е и баба. Не били ходили на лекар, ли?! Ти в болница стъпвал ли си, особено в спешното (където приемат и неосигурени), да видиш какво циганско стълпотворение е? До мой имот в провинцията, отсреща се конгрегират цигани. През ден идва линейка от областния град за щяло и нещяло с тях да се занимават. Говорил съм със шофьора докато чака и казва, че на месец само няколко пъти ходят по повиквания на българи, а по цигански са денонощно.

Остави ги ромите, Виж статистиките от селата и то от близкото минало. Колко пъти е ходила баба ти или прабаба ти на лекар? Каква продължитленост на живота са имали при добро хранене и без трагедии като войни, епидемии и пр. преди 50 и 100 години? Кога са раждали първите си деца? Колко са имали средно? Ако отидем в другата крайност - преждевеременно раждане, прекалено много раждания, алкохол, цигари и пр. фактори, това не доказва абсолютно нищо. Всяка крайност е вредна. А ситуацията която съм описал е типичната за еврпейското общество като цяло кажи-речи до вчера (в исторически план) . Никой не ти говори за гетата , Интересно как хората си измислят нова мода, която се различава от хилядолетна традиция и няколко десетилетия по-късно пориема тази нова мода за единствното нормално. То щеси проличи колко е нормално след 50-тина години когато се получат определени нбатрупвания. Но още отсега се виждат показанията на една не съвсем розова прогноза.

Пак говориш още по-големи глупости и тотално пренебрегваш медицината. Преди антибиотиците хората са мрели от щяло и нещяло. Преди бързата помощ и революцията в кардиологията - хептен. И правиш разни произволни допускания - при добро хранене. Кое му е било доброто, като са яли основно хляб за енергия и малко лук и сирене за вкус. Месо - по празниците. Да ти казвам ли от моя род от началото на миналия век как още продължавам да научавам за братя и сестри на прабаби и прадядовци, които са починали в младежките си години, като в това число не броя пряко или косвено от войните и не броя детската смъртност. За едната ми баба знам, че са били три деца и ги познавах, но веднъж случайно разбрах, че всъщност са били четири. За предишните поколения колко подобни неща не знам... Та, накратко - ако не било имало испански грип, ако не било имало туберкулози, ако не било имало тифове, пневмонии, шарки, ако не се било умирало при раждане, ако не било имало периоди на глад и т.н., предишните поколения щели били да живеят много повече от нас, щото били раждали млади. Тук пропускам войните и пропускам да питам кво правим с мъжете, които а приори не раждат. Да ти обяснявам ли колко видове болести неизлекувани качествено са се превръщали в хронични и с натрупване, наред с други подобни, са съсипвали здравето и скъсявали живота? Та, раждали са млади и по много, за да има оцеляемост и защото това е била работната сила, иначе кой ще работи в основно земеделско общество. Сега един комбайн с два трактора вършат повече и по-качествена работа от две едновремешни големи села народ. Та, ти кажи каква продължителност на живота са имали тогава, сравнена с днешната и то дори с корекции на статистиката и премахване на детската смъртност, която още повече е сваляла средната продължителност. Ае, стига с тая романтика по отвратителните отминали времена и "природосъобразния" тогава живот.

А, и още нещо - сега има много повторни бракове, но и навремето са били изобилни. Сега се лигавят и се развеждат, ама навремето са овдовявали на поразия. И в родата с времето научавах, че не е било изключения някоя прабаба всъщност да е била втората жена на някой прадядо. Виж и в приказките колко застъпен персонаж е мащехата, бре - значи темата е била социална значима. Та, къде са били майките на Пепеляшка, Снежанка, Хензел и Гретел и т.н. Нали вероятно са ги раждали млади, т.е. би трябвало дълго време да са живи. Аграрните общества са били перманентна мъка и борба за оживяване, та няма да те питам и с "качествената" им храна, какъв е бил средният ръст тогава. Ама като видиш в музея стари униформи, хеле пък рицарски брони, да се чудиш тези деца ли са обличали или масово са били дребосъци. Наполеон, дето го мислим за запъртък, всъщност е бил с над среден ръст за времето, просто на фона на охраната си е изглеждал по-нисък, щото за нея са избирали тогавашните исполини - над 1,80 ръст - ха, ха.

- По коментарите ще ги познаете, сър!

Ами...събери се да живееш пеесе години с жена и после се чуди защо остаряваш различно (и преждевременно)! Аз живея съм омъжен от 20 години и съм в перфектно психично и физическо здраве. Но това е, защото живея с мъж!

Обаче не си "омъжен", а си "омъжена" - тичай в групата на женките и не се заниамвай с мъжки теми.

Горките,сега ще живеят дс 100по 30г без мъж.Ще се мъчат много,ама всеки с късмета си

Тук истински интригуващият въпрос е как на жените не им никнат люспи след 45, да губят крайници и да им растат кучешките зъби и да започне да им се раздвоява езика. Със съскането се справят отлично

Навремето на майтап баща ми викаше на мен и на майка ми Уси и Пепи - както вероятно сами се досещате, умалително от усойница и пепелянка, съответно. :) (Сори, ако някъде съм изпуснали кавички, курсив или нещо подобно, но пунктоацията нито на български, нито на английски мога да науча, пък не е като да не съм се опитвала. :) :))

Бъди спокойна - с този правопис има шанс никой да не ти забележи пунктОацията.