Коментари - Учените вече знаят произхода на слънчевия вятър | IT.dir.bg
назад

Учените вече знаят произхода на слънчевия вятър

Открит е източникът на маса и енергия за оформяне на явлението

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Учените вече знаят произхода на слънчевия вятър | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Извънземен е!

Ще рече, че има много пориви на Слънчевия Вятър и всичките с еднаква полярност - в смисъл всичките частици в даден порив или са само отрицателни или само положителни. Друг е въпросът за природата на отрицателните и положителните, най-често електрони или протони и хелиеви ядра

Слънчевия вятър идва от луната.....

Това беше в кръга на шегата,бъдете живи и здрави.

Голямото откритие. Ами това за отворените магнитни силови линии и изтичането на веществото отдавна се знаеше. Предполагаше се, че в този процес имат роля и разни вълни, които се разпространяват по силовите линии. Това може да обясни периодичността, описана в статията. За мен нищо толкова сензационно не е открито.

Да предположиш нещо и да го докажеш са две различни неща, драги. В случая - доказали са теории.

Se taia

Твоето е хипотеза, тяхното е доказана теория. Малка, но ЗНАЧИТЕЛНА разлика. Можеш да предполагаш на база на наученото защо дадено явление се случва, но да докажеш, че е точно така е съвсем друга бира...

"свръхзвукова скорост за 20 до 100 секунди." скоростта я измерихте в секунди. Не е чудно, това е българската наука.

"изхвърляни периодично от короната [...] със свръхзвукова скорост за 20 до 100 секунди." Става въпрос, че изхвърлянията са с продължителност от 20 до 100 секунди. Четенето с разбиране не се отдава на 80% от сънародниците ни, но пък никога не се срамят да изразят високопарно мнение или критика. За съжаление явно това е нацията ни.

Да, благодаря. Извинявам се: не видях за-то. Това означава че става въпрос за някакво периодично изхвърляне. Но пак не е описано ясно - през какъв интервал и има ли влияние продължителността на изхвърляне от слънчевата активност? Слънчевият вятър е замръзнал в магнитното поле на Слънцето, така че това сигурно е открито отдавна. Наблюденията само са потвърдили.

по-ясно ставаше , ако бяхте написали за време от 20 до 100 секунди. Това за- то при скоростно четене се губи.

Съгласен съм, че можеше и по-добре да е написано. Естествено при бързо четене стават и грешки. Приемам и извинението и от своя страна се извинявам, ако коментарът ми е малко по-язвителен от необходимото. Но нека все пак едно нещо ни е ясно. Когато човек смята, че се е натъкнал на грешен текст, добре е да се опита да прочете въпросния пасаж още някоколко пъти, за да се увери, че проблемът не е бързото четене. Едва тогава е редно да се правят заядливи забележки.

Se taia

Бре, доживях да видя интелигентна и културна дискусия на хора с различни мнения тук... Евала пичове, оправихте ми деня.