Коментари - Украйна поразява радари за ранно предупреждение в Русия. Какво значи това? | IT.dir.bg
назад

Украйна поразява радари за ранно предупреждение в Русия. Какво значи това?

Способностите на Москва да реагира на ядрен удар по своя територия намаляват

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Украйна поразява радари за ранно предупреждение в Русия. Какво значи това? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много всякакви ала-бала ядрени войни, ядрени оръжия пишете, как украинците искали ядрена война ... което разбира се са пълни глупости. Логичната причина да атакуват тези радари е просто защото могат! Фундаменталната концепция за водене на асиметрична война. Война в която не се опитваш да противопоставиш пряко на противника - да имаш танкове колкото него или повече, да имаш самолети колкото него или повече ... война в която се опитваш с мининални свои усилия да предизвикаш максимален разход на ресурси в противника. Украинците не им е притрябвало унищожението на този радар, той не може да засече нищо което Украйна би използвала, нито самолети, нито дронове, нито Химарсове ... Нищо! Този радар е напълно безполезен в контекста на войната в Украйна. Той е безкрайно полезен в контекста на ядрен паритет с другите ядрени сили в света, които всъщност нямат никакво намерение да използват трансконтинентални балистични ракети (каквито радара е направен да открива) в този конфликт. Защо тогава украинците го правят? Асиметрична война! Украинците могат да поразят радара без особено големи разходи за тях. Ремонта на самия радар ще струва милиони, отделно ще отнеме опитни кадърни радарни инженери които иначе могат да са на фронта и да се занимават с радарните нужди на руската армия в Украйна. Отделно нагледното доказване на такава възможност означава, че Русия трябва да отговори със засилване на ПВО в дълбочина в територията си примерно да премести няколко С300-400-500 там при Воронеж. Къде е Воронеж между другото? На към 150 км от границата значи, всяко С300-400-500 преместено там на практика вече няма да има възможност да изпълнява ПВО функции в Украйна. Това са няколко батареи С300-400-500 блокирани там във Воронеж които иначе биха могли да бъдат някъде на фронта и да чакат Ф16ките да се появят на хоризонта, за да ги схрускат ... и всичко това на цената на няколко дрона.

Чета коментарите и се изумявам от простотията на пишещите! Това, че Украйна започва да нанася удари по тези обекти означава едно единствено нещо- някой е заповядал на Украйна да нанася тези удари. Тези цели не представляват интерес за войната в Украйна. На практика те не променят по никакъв начин ситуацията на терен, но в същото време предоставят информация на САЩ и СИЕ как би действала русия при загуба на подобни съоръжения. На практика това не е нищо друго освен провокация. За щастие (защото в противен случай нямаше да пишем сега), руснаците демострират железни нерви. Ако си мислите, че руснаците са останали слепи - много жестоко се лъжете. Щетите по радара в Краснодарск са минимални- радара продължава да работи въпреки пораженията по антената, този в Оренбург е недосегаем за Украйна - някой просто си е лепнал заслуга за нещо, което не се е случило. Дейстията на Украйна в момента са чисто провукативна с цел тестване на руската реакция. Реакция ще има, сигурен съм, дано обаче не разберем каква е (има си други начин освен военен отговор)!

ГОРКИТЕ ФАШИСТИ ОСТАВИХА ГИ СЛЕПИ КАТО КЪРТИЦИ Украйна избива «очите » на Кремъл: как ще помогне във война 27/05/2024 Поражението на радари над хоризонта има няколко осезаеми предимства. В продължение на няколко дни украинските дронове удариха над хоризонталните радарни станции «Воронеж-ДМ» и «Воронеж-М» съответно в Краснодарската територия и Оренбург. Това не са обикновени радари, а стратегически обекти на Руската федерация, които са част от така наречената ядрена триада. Втората станция, която беше в Армавир, гледаше директно към Персийския залив и Индия, включително Индийския океан, и малко към Китай. А станцията «Воронеж-М» в Орск гледаше изключително към Китай и беше разположена в обратна посока от Украйна. Тоест, сега Украйна нокаутира стратегическите очи на Кремъл. По този начин Кремъл има огромни пропуски в системата си за предупреждение за ракетна атака. И това е несигурността на Москва. В крайна сметка, ако няма информация и средства за разбиране, че ракетите летят – е фактор на несигурност. Второ, цената на такива радари е огромна. Такава станция не струва 100 милиона долара, както писаха някои руски публични страници. Въпреки че точн

Не е ли по добре да свитнат джуджето ?

зеленото ли? на него му изтече мандата вече.

Означава, че краят на кремълския фашизъм е съвсем предстоящ

Означава, че мечтаната от Сталин прз1950г съветско- комунстческа експанзия се отлага с още поне 70г. Но все пак С.Корея и Куба още държат фронта.. нищо че кубинците от производител номер 1 в света сега вече внасят даже захар

Означава, че с-400 също като Армата, Калибр, Масва, Кунецов не стават за нищо

ранно предупредени сте, парцали

Като няма "Армата" ще се биете с Т-34. Победа где то за нами, блядь.

Малко търпение и ще разберем. То от тези статии излезе, че е да унищожиш системата за ранно предупреждение е лесна работа. Аман от разбирачи дето един ден нямат в армията. Ядрена война тръгнали да прогнозират…

При СССР се използваха МИГ-31. 3 самолета покриваха фронт от 1000 км за ранно предупреждение. А сейчась ты ще разкажеш, за какво ги ползва Жужака от Кремъл.

'дето един ден нямат в армията' Ни плац са мели, ни крак са набивали, ни портрет на Ботев са бръснали или 'рози' поливали - незаменимите 'тактически умения' възпитавала някога родната НеРеБе казарма! И какви само красиви лакърдии ви е разказвала - 3 дни (3 дня - познато, а) само трябвало да удържите срещу турците (с Ф16!) и братушките щели да долетят на помощ. Че даже сте и вярвали..

Ей тва място средище на плиткоумни полуидиоти с русофилска закалка. Не, Украйна не удря радарите защото цели ядрена атака. Удря ги защото засичат АТАКАМС още в началото на полетната фаза, при излитане. За руснаците е много лесно да отвърнат, а и после да ги свалят. Това в комбинация на проблемите с ГПС снарядите които руснаците заглушават води до голяма загуба на скъпи муниции.

Много се забави Путин , трябваше още 2008ма да нахлуе , докато фашисткия режим на зеления наркоман не се беше окопал , а сега пък много се забави с тази военна операция. Трябваше да срине Киив до основи ,както направиха чифутите в Палестина и да ги приключи. Крайно време е да задейства атома.

През 2008 г Зеленски не президент, той не е знаел какво има в гащите. Бил е момче от квартала.

Ама навря в бункера чекитския плъшунгер, нали! И не само, ами и ще го удави в собствената му Геленджикска аквадискотека :)

Само за сведение , един от първите радари от такъв тип беше в гр.Чернобил и един от реакторите беше за захранване на антените , има и американски филми дето използваха радара като декор , не се сещам за филма.

Тоя радар са го ударили по време на учението на РВСН. Украинските ни братя са решили малко реализъм да придадат на учението.

Означава, че ако не гласуваме за Величие или Възраждане ще останем без България.

значи викаш да гласуваме за московски националисти...?

както каза орбанчо, нямат сили да се борят даже с Украйна. :)

Всичко е заради ф16 и разузнавателните самолети които пуща САЩ! Както заявиха руснаците литнат ли ф16 ще ги сваляме там където им е летището!

За неразбралите , това е ясен знак че САЩ лично със сателити и комуникации участват пряко във войната , за до начертаеш маршрута по който да минат дроновите е необходима пряка помощ от сателити .

Подобни съоръжения не се пипат освен ако не възнамеряват да правят ядрена атака. Така, че има две възможни обяснение: 1 - краваристан възнамерява да атакува с ЯО, което ще доводе до ядрен апокалипсис 2 - хохалите на своя глава атакуват като се опитват да предизвикат ядрен апокалипсис. 1 е малко вероятно, остава 2 - демек хохалите са на ясно, че са обречени и се опитват да повлекат с тях целият свят...

3- просто да се покаже колко са некадърни в отбранителна стратегия руските военни.

Не може да се докаже нещо, което по принцип не е вярно.

Има елементерни правила в тази игра на "взаимно сдържане", която се играе между сащ и русия! И едно от тези правила е, че двете суперсили имат средствата да виждат, когато другата изстрелва ракетите си. Ако едната страна бъде "ослепена" поради атака на техни съоръжения, то тя спокойно може да приеме това като начало на ядрена война и е напълно в правото си да изстреля арсенала си. Тези съоръжения нямат абсолютно никакво отношение към военните действия, които се водят в 404 - единствената им цел е да засичат интерконтинентални балистични ракети и поради тази причина надали имат и някаква значителна отбрана.. демек стигне ли се до това да се отбраняват, то л...то вече е ударили вентилатора! Както казах - или някой хохал ще яде много яки шамари от спонсорите, заради това, че си е позволил да се меси там, където няма работа, или това е малоооумен опит да бъде ослепена руската система за засичане на ядрена атака преди да бъде предприета такава!

пълна разруха на Западна Украйна за десетилетия напред. А може и нещо повече.

Означава, че довечера късия Медвед ще заплаши лошо гнилия Запад. Само да обърне няколко водки и ще видите вие!

Радар за ранно предупреждение поразен от дрон. Егати радара! Кого ли е предупреждавал! Това са безаналогови оръжия!

тези радари не се интересуват от неща ставащи в близките 2-3 хиляди километра... с тях преди години следяха невидимите ф35 когато излитаха от иСраел да атакуват Сирия. няма логична причина да бъдат атакувани от усраинците, освен ако не решат да предизвикат ядрена война... не бива да се забравя и за ръката на мъртвеца... дори при успешна ядрена атака да измре цялото руско военно командване - отговорът ще занули живота на земята...

ами късно предупреждение

Значи, че Укърските глупаци работят упорито, за да станат легитимна цел за ядрен удър.

абе чОгун, мордовията ако пусне нещо ядрено, какво пречи на украйна да пратят с дронове две мръсни бомби по маскве и санк петербург...? Или викаш в украйна няма високорадиоактивни изотопи...

Край Оркск в Оренбурска област на 1800 км е унищожена друга станция РЛС от укро-дронове. Изглежда се готви удар по Русия от територията на Турция.

А на ракетите в Куба дали им е необходим този радар А ? :-)

И аз чакам !!!

лъсва измамата за голямата руска сила . дроновете са летели 1500 км. на територията на Русия, най вероятно са единични бройки, и са ударили не какво да е , а радар за ранно предупреждение...Каквото и да кажем е излишно, правя аналогия на ракетите и дроновете от Иран към Израел, горе долу и те толкова километри летяха и то над чужди територии. Спомням си един западняк дето кацна със самолет на Червения площад .

още го е страх да прати свои войници в Украйна... да се пита човек защо ли;)

По-вероятно е този или тези дронове да са внесени нелегално в Русия и после да са пуснати сравнително от близо до обекта. Сега може да се очаква руснаците да отвърнат на удара.

Путин е миролюбив човек, ако бяха американците, щяха да хвърчат нюкове, ракети и какво ли не, докато камък върху камък не остане от нападашия.

през 2020-а година САЩ проведоха командно-щабни учения с използването на ядрени орръжия срещу Русия, а миналата година НАТО проведе учения с отработване на атомни бомбардировки над Русия... Е, първата стъпка винаги беше унищожаването на радарите за ранно предупреждение;)

кво унищожение на радари пак по телевизията и в нета бе ?. запада унищожи цяла осрайна хвърляйки я срещу едва 5% от въоръжените сили на Русия. Запада отдавна е военно и икономическо джудже.

скапани троли. до вчера четяхме за руските учения с тактическо ядрено оръжие.

ти ми говориш за Вчера... а аз ти говоря за политика провеждана от години, упс, излиза че САЩ първи започнаха с ядрените заплахи към Русия, а Русия просто отговаря на тези заплахи-)

няма по тъпо и смешно нещо от западната пропаганда. Осрайна приклъчи съществуването си де факто и де юре и сега гледаме агонията на западните капути.

Явно автора на статията не е чувал за "Ръката на мъртвеца", така я наричат военните на САЩ или системата за отговор на ядрен удар в Русия дори и в случай в Русия не остане нито един жив човек, което в края на краищата ще е и края на Света. Тая "ръка на мъртвеца" възпира Фашистите от САЩ от каквито и да са преки конфликти с Русия или "охлажда" "горещите" и говорещи глави на фашистите от САЩ.

Русия се чисти от ватен мусор. Киев върши богоугодно дело превръщайки ватния алкаш в тор.

Току що разбрах, защо Путин мрази Зеленски. В сериала "Слуга на народа" - на Зеленски му показват скъпи часовници да си избере. И продавачът, казва: - Патек, Филип, Хубло. Знаете ли кой носи Хубло? Путин. - Путин хуйло? Ахахаха ха ха.. Леле цялата тая война била, защото Путин се обидил на един актьор. Нещастник!

Сащ готвят ядренн удар срещу Русия, няма да се учудя ако Русия изпревари.

Няма изпреварващ удар. Налеят ли горивото в ракетите, американците ще знаят и също ще налеят. Но с унищожаването на радарите, американците ще знаят, ако ракети се изстрелят, руснаците няма да знаят, откъде ще долетят.

Именно затова ще изпреварят, защото няма да знаят кога американците изстрелват и да се подготвят за ответен удар.

_stankow

"Наливането на гориво" е мероприятие, които не е видимо. Ракетите, които са с течно-реактивни двигатели са в шахти - Войвода, УР1-100, Сармат. Зареждането на гориво при повишена готовност става под земята, нищо не се вижда от спътника. Просто се претака горивото от едни резервоари, в резервоарите на ракетата. Няколко минути, няколкостотин тона. УР-100 въобще стои заредена на дежурство, може да изкара 10 г. Ярс въобще е твърдогоривна, няма какво да се зарежда. Стратегическите атомни подводници излизат на дежурство със заредени ракети, или пък също с твърдогоривни - "Булава". Американските "Минитмен", "Трайдент" също са твърдогоривни. Така че няма такова мероприятие "наливане на гориво". Стратегическите сили на всички ядрени държави са в готовност да стартират 6-7 минути при сигнал от системите за ранно предупреждение на ракетно нападение. Към която система принадлежи и този радар.

това е било условието, САЩ дават ракети, но под условие да разрушат чувствителни военни обекти на РУСИЯ. Сега спорно е кой и какво и откъде го е изстрелял, но в мирно време е било невъзможно да ударат тия системи. Още аспарух е казал, рибата у Дунава се лови когато водата е мътна . И да го не е казал, все пак е пресякал дунава

тези радари контролират голяма територия, просто ги повреждат за да могат да обстрелват по-добре, без предупреждение струпванията на руска техника, не че някой си прави труда да предупреждава ватниците - те са безплатни..

Явно "детето" надраскало "статията" си НЯМА никакво понятие от това за което е драскал !?!? Системите за ранно предупреждение са на ТРИ нива ! Станционарен , подвижен и ОСНОВЕН /намира се на КП на цетъра за ВКС/!!!

Мухахахах...способностите на Русия да отговори на ядрен удар намалявали....вица на хилядолетието....абе имбецилида сте чували за сателити.....първата линия за детекване са военни сателити....може имбециласписвач на статията да прочети за инцидента през 80-те години когато СССР започва процедура за ответен удар заради повреда в един такъв сателит който алармира за ядрен удар срешу СССР...

И те като радарите им. И като крайцерът Москва - флагманът на Черноморския флот с три нива на ПВО защита, който го издумкаха с два прототипа на модифицирана съветска ракета Нептун от 80-те.

В момента в който Украйна получи разрешение да обстрелва директно Руската Педерация с миротворческите натовски високотехнологични оръжия, войната ще свърши за няколко седмици.

И десетте милиона руски мобилизационен резерв ще стоят и ще гледат

Ще се разбягат по Централна Азия и по Европа като онзи милион при предната Честична мобилизация.

Видяхме ги колко са високи технологиите когато и заглушат гпс и интернет

Прав си, Пут ще развее бялото знаме. Най-потресаващото е, че С300 и С400 ИЗОБЩО не работят! Не могат да свалят каквито и да е АТАКМС. Дефакто са хомеопатични системи за защита. Вярваш, че след като каталожната им цена е 1млр, то те са сходни на пейтриът, а се оказва, че са просто масивно желязо, която е оформено да изглежда като масивно противоракетно оръжие.

Като не стават С-300 защо трябваше да си подарим нашите ракети? Че и насила ги направиха "дефектни". Турците затова ли наляха милиарди в С-400? На каква дрога сте днес от Козяк?

Не войната тогава ще започне

На ниво ООН трябва да се вземе решение за унищожаване на оркския халифат със столица масква

Ей хехо ,халифата ти е на границата от югоизток ,а пък и самолетите всяка вечер ти свалят от Европа ,,халифи,, колкото искаш ,та се запаси с везелин ,макар че си свикнал

Украйна поразява радари за ранно предупреждение в Русия. Какво значи това? Русия загива, това означава.

Означава, че при ядрена война НАТО печели, а Руската федерация е - сбогом. Както каза Путин - Мы как мучиники попадем в рай.

А не ви ли се струва, че на Путин му омръзна да се лигави с "рускоговорящите" украинци? И затова смени голяма част от пасивния генералитет. И ако даде нареждане за интензивни военни действия дали след година-две някой ще си спомни за Украйна, освен ентусиазирания сороски тролетариат?

Означава, че когато литнат ядрените ракети - Москва и Питер са открити за Минутмените и ще бъдат превърнати в стъкло за минути.

Ако наистина това те радва, интересно как виждаш бъдещето на децата ти и семейството ти при една такава ситуация?

ще живеят в свободен свят и в мир без опасност от терористи Баширов и Петров, без СВО, без заплахи от алкаши, без пропаганда и без тролове.

Децата ти плъхове ли са или хлебарки? Защото е изчислено, че само такива ще оцелеят при евентуална ядрена война. Само да ти кажа, руснаците имат ядрени ракети и на подводници и на места, където запада дори не подозира. Наистина ли си толкова тъп, да мислиш, че ще се оставят да ги унищожат? Те американците от Ким треперят, ти за Русия си мислиш, че не ги притеснява!

Сещам се за вица с юнака и ламята къде юнака отсякъл две глави и се хвалят с резултат 2:0 8бапе после ламята взела точка и резултата с главите станал 2:1, та сещайте се кой е юнака и кой е ламята в тоя случай...

Означава, че бункерът в Ново Огорьово е наред!

Браво на украинците, кефим се.

Вече идват и Украйна има разрешение да обстрелва с тях Русия .

Шило

Кои, например?

Томахавките и Пършингите.

Означава! Нищо повече! Тази сбъркана пасмина от пияни проветрени с комунизъм кратуни е крайно време да се разтури.

Означава, че бункерният плъхок, съвсем няма да се показва навън....Той не че е за пред хора

За какво са му на путлер радари, самолети, сателити, като си има безкрайно количество малоумна оркска сган въоръжена с калашници. Пуска ги напред и квот' стане. Може да зарине Украина с трупове на орки и пак ще му останат.

Умът, интелектът срещу грубата сила! В живота се забелязва правилото - и между хора, и държави - при открит конфликт, остра конфронтация, война… - винаги ако боят не свърши веднага, бързо, с категорична победа на едната страна (затова някои агресори издебват удобен момент първи да нападнат използвайки изненада за да съкрушат бързо предполагаемо неподготвената са жертва), например със “специална военна операция@.. Та око този първоначален “момент” не успее, ВИНАГУ УМЪТ, ИНТЕЛЕКТЪТ ПОБЕЖДАВА ГРУБАТА СИЛА!!! Преди това не винаги непременно важеше за непосредствените военни действия и битки в конкретни битки, където имаше пряк сблъсък на хора (войски), но в съвременния свят на високи технологии това вече е очевадна! В Кремъл е пълно със самозабравили се идиоти, и развръзката е неизбежна! Ако дотогава те самите не се самоунищожат, ще трябва да си спомним края на Хитлер (Путин) и фашизма…