Университет уволни професор по химия, защото курсът му бил твърде труден

Студентите се оплакали, че трябвало да учат повече от обичайното за тях

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрах, искат диплом или да научат нещо.

Колко по- правилно беше при социализма. Държавата плаща и късаха поголовно,но материала който създаваха беше качествен. И след това дойде демокрацията и бизнеса...

После някои протестиват срещу определения за голям процент млади, и вече не толкова, дебили.

протестират

Органичната химия всъщност е по-лесна от неорганичната, по-голямо е разнообразието но има повече система, подреденост и организираност, тези как са си взели математиките направо не зная - за да учат химия със сигурност учат и математика

Прогресивният упадък е налице, а резултатът е продуцирането на човешки отпадък... В резултат се получава се затворен кръг, който ще се свива до пълен цивилизационен срив. Но както се казва в консуматорските общества на Запад, "всичко е бизнес", а дали трябва да е така е съвсем друг въпрос. Посредствеността, Невежеството, Глупостта, Агресията, Наглостта и Демагогията са на власт и вървят ръка за ръка в комплект, като смилат и задушават всичко напредничаво и прогресивно, което Човечеството е достигнало до сега. Следва връщането към мрачното средновековие, какво да се прави!

Затъпяването е повсеместно, особено от две години насам...

Унито е бизнес в америка, налице са последствията

Преподавателите взимат по 200к

"Студентите очакват повече подкрепа от факултета"... На авантата така ли и казват вече, "подкрепа"?

Явно сте млада слушалка и не знаете как "стимулираха" през Социълизъмът чуждестранните студенти в България? Всяка маймуна от бананов клон имаше ДИПЛОМА за ВИСШЕ. Шкумбата обесняваше как си набират за студенти: камион дава назад и блъска палма, която маймуна падне в каросерията я записват за студент ПЛАТЕНО ОБУЧЕНИЕ в България. А в САЩ днес ПОЛОВИНАТА СТУДЕНТИ СА КИТАЙЦИ. Родени в САЩ или в Китай. В тях е бъдещето на Света. И те никога не се оплакват от професорите!

Неквалифицираните лигльовци запяха...

Това са ... ми оправи деня , ще е смешно доста дълго , макар че в същност е трагедия , обаче е в Америка , и ние не сме много далече от такъв завършек също. И все пак е смешно ... Леле мале

В УНСС направо им казват - дайте парите и елате след 4 години за дипломата. Какви предмети, глупости някакви.... От там са Овчаров и маса ДеСарски ченгета. Библиотечния вуз - също

висша форма на либерасто-дебилизъм! Тебело професора да им налива с фунията у кратуната на келешчетата

"Днес сме ви приготвили за изпита лесни задачи. Дори ние можем да ги решим." Казваше навремето Хаджията....

А ние ще трябва да уволним всички писачи на учебници от 1 до 12 клас

Хора, осъзнавате ли за какво става дума? В САЩ - научният и технологичен лидер в целия сектор от Млечния път, двойкаджиите по органична химия, вместо да си седнат на задниците и да учат днеска и нощеска, уреждат уволнението на професора и назначаването на нов, който ще им пише А+, докато те козят и мшъркат по купони. А после - защо всички водещи научни изледвания в областта са дело на азиатци, руснаци и източноевропейци.

Осъзнал съм го отдавна, защото преподавам точно на такива лекета!

бой с дряновицата по ушите бре

Щатите ще си напазаруват тези умове. И много от тези научни изследвания, ако прочетеш не само не американското име на учения, а и къде са правени - ще видиш американски лаборатории и научни центрове.

Друже, имам преки наблюдения и мога да ти кажа, че по-голямата част от качествените хора се насочват на Изток! Ще ти дам пример с Пекин. Там живеят 550 хиляди чужденци. Нали не си мислиш, че мият кенефи и разнасят пици!? Мога да продължа, но мисля, че е достатъчно като пример! Америка загуби тази битка! Там ходят само тези, които се вписват в техните ненормалщини! Светът се промени!

Това важеше допреди 10-15 години. В момента Китай, Южна Корея и дори Япония плащат в пъти повече за тези умове. Информация от първа ръка.

Образованието е образувание за да бъдат образувани хора в образованието!

Че това е обичайно явление по нашите земи. Вече 15 години. Дава страхотни резултати които вече се усещат.

С една дума пълна паритизация! Плащам за хубави оценки, ма да ме карате и да уча, няма да стане! Назначете някой по-тъпичък, че да не иска и изисква толкова много! А, аз ще развявам дипломата си и ще агитирам цял живот колко е добър университета ви! Давам ви съвет: Плащайте по-малко на професора, той сам ще се махне и ще дойде такъв дето не ще му пука кой какво знае! За толкова пари - толкова работа! Ей, соца се връща в САЩ!!!! Мисля там да ходя и аз!

Баш по соца такова явление нямаше. Късаха на поразия, не знам на колко поправки съм бил, ама бяха доста.

Който се затрудняваше, но само за партийни членове и деца имаше РАБФАК

Плащаш 100% от таксата, а искаш да получиш 80% от знанията. Не е ясно кой печели, но е повече от ясно кой губи.

Да си кажем правичката, не става ясно от заглавието точно на кого му е било трудно - на него с кретените, или на кретените да схванат нещо, но нейсе, да го отдадем на слабия журналистически изказ.

Потрес. Но това е нещо, което в България се вихри отдавна. Не, не уволения, но драстично намаляване на изискванията, за да има студенти. Впрочем, същият цирк цари и в училищата. Като излезнат сегашните 4каджии да работят, не ми се мисли. Защото 4 днес е = 2 преди години.

Ето това е истинският знак за упадъка на цивилизацията. Всичко друго - войни, недостиг на ресурси и т.н. са дребни нещастия в сравнение с това.

"усилията, вложени в този клас" - по-скоро става дума за усилията положени по този предмет.

"Водя клас по физика във 2-ри курс".

На английски може да е така, но превода е на български! И не буквален! Не стреляйте по преводача, той толкова може - продукт на системата с малко изисквания, щом си плаща.

А дали ръководителите на този университет ще искат да бъдат лекувани от лекарите, които ще станат тези 'щастливи " студенти?

То унас отдавна е така. Откакто парите се дават за бройка студенти. Нормален пазар - децата искат хубави оценки и значи трябва да им се даде това което искат.

Да, и ние вече живеем с ужасните резултати от такава образователна система.