Коментари - Juno засне Голямото червено петно на Юпитер | IT.dir.bg
назад

Juno засне Голямото червено петно на Юпитер

Космическата сонда на НАСА Juno направи детайлни снимки на Голямото червено петно на Юпитер.

Обратно в новината

Коментари - Juno засне Голямото червено петно на Юпитер | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако нямаше Гугъл преводач, сигурно броя на журналистите в България щеше да е двойно по-малък. Поне да можеха да четат

Образованието на образуванието е почти същото, като това на редактора.

измислил го е руснака бреей

Даааа , голямото червено петно на Юпитер се свива!!! Само не разбирам къде са сега еколозите да ни обяснят как сме го предизвикали с дейността си и как трябва да извадим едни пари за опазването му.

Скоростта на JUNO ми се струва твърде висока. Дали някъде между тези цифри не трябва да стои запетая.

Орбитата на JUNO е силно елиптична. По този начин сондата прекарва възможно повече време далеч от радиацията и силните магнитни полета на Юпитер и има само кратки периоди близо до планетата. Недостатъкът е, че по време на максимално приближаване, когато се правят измерванията, скоростта е голяма.

Може би се подвеждаш от втора космическа скорост за Земята - 11,2 км/сек. За Юпитер втора космическа е около 60 км/сек. ( В случая "Джуно" минава с 54,4 км/сек и остава в орбита.

Имало едно голямо петно и колкото повече го приближава Джино петното става по голямо

Докога неграмотно писане в сериозни сайтове в интернет?! Авторът на тази статия прави ли разлика между образование, свързано с глагола образовам и образувание, свързано с глагола образувам? Дали може да ни поясни какво е образованието на червеното петно на Юпитер, кой университет е завършило???!!!

Явно наистина всички кадърни хора са заминали на запад. Нивото на журналистиката е много ниско вече. Поне един, дето да став аза редактор не може ли да се намери?

А моето образование е водно. Дир, айде малко по-сериозно. Че не сте от умните го знаем, но поне елементарна образУвателна култура не е излишна.

И "Интересно предизвикват" и "постижението на сондата е голями" ...

Доста си търпелив, щом си дочел тоя пасквил докрая. :-)

"Атмосферното образование" - да-а, доста атмосферно образОвание са получили някои, но това не им пречи да пишат ли, пишат...

Това е технология. Американците са най-добри в космоса.

Недей така, сега русофилажа ще те опонира с - А с каква ракета изстреляха Джуно? Ходи после им обяснявай, че така им е по-евтино на хамериканците или че нямаш сестра.

То някой от тях дали ще се сети, че: ""Няма такова нещо като руски двигател РД-180", пише журналистът Андрей Шипилов. "Всеки един двигател "РД-180" е създаден в рамките на руско-американско сътрудничество, при това по поискване от САЩ, и той понастоящем се произвежда от американската компания Прат енд Уитни в руските производствени съоръжения"." "Нещо повече - както знаете днес Русия се опитва да разработи нови ракети, които да заменят "Протон" и "Зенит". Това са ракетите "Ангара". Неочаквано се оказа, че според договорните отношения руснаците нямат право да произвеждат "РД-180" за новите си ракети, а трябва да ги закупуват от Прат енд Уитни.""

те тези Холивудски филмари вообще стъпвали ли са на лунната повърхност...а що се касае до това кой е най-добър в космоса прочетете ЕСА /Европейска космическа агенция/ с кого съвместно развива в момента полети до един от спътниците на Юпитер-Ганимед и с кого ще работи в посока Марс (за това кой първи изкочи в космоса с далеч по-нисък бюджет вообще няма да коментирам)....а относно споменатите вдигатели РД...Американците все още им се възхищават а са производство с цатвотен цикъл от времето на СССР.....Руснаците назад да тичат не може да ги стигнат още години....само Китай може след време да направи нещо.

Странно как още не са излязли конспираторите да ни светнат как няма никакво Петно, как никакви космически апарати не са изстрелвани и как всичко е фотошопа на студиото в Холивуд.