Коментари - US учени разработиха "незамръзващ" костюм за водолази | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От цялата статия най-запомнящо се е "наночастии" - антинаучно понятие, измислено от неграмотни икономисти, което в конкретния случай звучи смешно.

я преведи или по детски ще го преведеш с "частици" или "частички"... щотУ така си гу чувал.

То хубаво ги вдъхновило да гледат от видри и тюлени, само че с колко десетки кила тежести ще се топне военноморското водолазче например на 35 метра, а на 70? Тези въздушни джобове вършат работа само до 10-15 метра, после налягането ги сплесква и нито изолация, нито положителна плаваемост. Вероятно костюмите са разработени за диверсионни групи, които няма да се топят по-дълбоко от 10 метра и с апарати със затворен цикъл ще се промъкват - с часове в ледените води, както пишат в статията, да направят някоя простотия или идиотия в Русия. Комай само Русия граничи с ледени води.

Часове в ледени води. Това ако беше руско сега няколко боклука щяха да са напълнили 50 поста с дитирамби.

А пък руснаците са измислили устройство към акваланга за пиене на водка под водата, против замръзване. Устройство за сельодка нямало да мислят, понеже руските водолази вече били навикнали на сурова риба, която си набавяли директно под вода. Затова пък се предвижда разработка на подводна тоалетна, понеже при тази комбинация се получавало посиране.