Коментари - Въглеродният диоксид се увеличава десет пъти по-бързо, отколкото през последните 50 000 години | IT.dir.bg
назад

Въглеродният диоксид се увеличава десет пъти по-бързо, отколкото през последните 50 000 години

Скоростта се определя като "безпрецедентна" и се дължи на човешките емисии

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Въглеродният диоксид се увеличава десет пъти по-бързо, отколкото през последните 50 000 години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А накъде се движи въглеродния двуокис?

ХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХАХАХАХАХХАХАХА

Явно напоследък ви плащат много добри пари да публикувате подобни статии. Вече не минава ден без такава. Че и се дължи само на човешките емисии, нищо друго, ама нищо. Идете на сайта на СО2 коалицията, там има много интересни факти за СО2 и за измененията в климата. При това са представени от климатолози, които не са на нечия хранилка за поръчкови изследвания. Между другото, вчера публикувах подобен коментар под друга затоплистка статия тук и днес айпито ми е блокирано, за да не мога да публикувам коментари. Браво!

Има доста интересни факти по темата в сайта на СО2 алианца - търсете СО2 коалишън на английски. Не е точно така статистиката за СО2 600 хил. г. назад.

Къде фа тръгна да гоня Михаля.

Направих си труда и погледнах въпросния сайт. Ако можехте да мислите критично, щяхте да видите как сами си противоречат. Пример: графика с концентрация на СО2 с ясно маркирани и надписани ледникови периоди с продължителност (според х-оста на графиката) около 100 хил години. В текста под графиката се говори, че ледниковият период е 2.4 млн години и още продължава. Текстът се фокусира как през последния ледников период (перди 100-ина хил години) концентрацията на СО2 спаднала застрашително. Посланието е, че всъщност правим услуга на планетата като произвеждаме СО2. Но дискусиите напълно игнорират факта, че на графиката кривата в последно време рязко е тръгнала нагоре и значително надвишава нивата от показаните 400 хил години назад. Нито дума за това.

А защо гледат само 50 000 години назад, СО2 се променя циклично заедно с ледените епохи на Земята, а сега тъкмо излизаме от такава, което води до повишаването му, а след това и бум на флората.

Не са излишни. Последната ледена епоха е свършила преди 10 000 години

В грешка си, технически още сме в ледена епоха, колкото и странно да ти се струва това.

аман от паника и стрес... :( все някъде трябва да се слухва и нещо обнадеждаващо