Възможно ли е прозорците да не се чупят? Да, ако със стъкло от дърво

Американски учени създадоха прозрачно дърво, което може да замени обикновеното стъкло

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЖУРНАЛИСТЕ - НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ! ДА ТИ ИМАМ И ГРАМАТИКАТА!

ама ще се палят

ако със стъкло от дърво какво? Изречението от заглавиетое безсмислено.

Нов деликатес за дървениците. В САЩ не се научиха на строят къщи както си трябва.

А една снимчица на това дървено стъкло, сравнено с обикновеното, за да се види, колко всъщност е прозрачно, може ли да публикувате?

Вижте истината - ТОВА Е ЕЛОКОГИЧНА КАТАСТРОГА - 25 000 тона парникови газове на година !!! Къде - къде е много по-добре да се секат дървета вместо да се копае пясък ...

И аз съм против сеченето на дървета, но не си много прав! Дървото е възобновяем източник - сеят се нови дървета. Може да се използват пустеещи земи, замърсени райони с тежки метали например... Все пак няма да се яде! А при добива на инертен материал (пясък за стъклото) се разрушават локални екосистеми. Всеки медал си има две страни! Добре е да се гледат и двете!

Защо се излагате с грешки и в заглавията ?? Къде му е Глаголът? Автор, редактор, коректор ?? Да не сте руснаци или тугци бе ??

поливиниловият алкохол (а и целулозата) лесно се нитрират! И става екстра гърмящо стъкло...

Коя е твоята фирма? Трябва да си преуспял химик.

Коя е твоята ферма - трябва да си преуспял овчар.

Не се нитрират чак толкова лесно. И не гърмят чак толкова много. Има къде по интересни съединения.

Някои хора живеят в къщи изцяло от дърво, не съм чул да са се взривили... А поливиниловия алкохол се използва при обработката на дървото, после се отстранява. Няма опсност да се взривиш, спокойно! :)

същата глупст като електромобилите...супер екологочни... само дето да се произведе ток и батерии, е много по-зле от стандартните горива...а една машина на газ е най-доброто екологично решение същата работа и стова дърво...."избелили балсово дърво в оксидираща баня и след това са го третирали със синтетичния полимер поливинил алкохол" демек иска се обработка за да получи прозрачност, химикали и заводи за това...ще трябват и площи за засаждане и най-вероятно ще се премахнат вековни гори, а не на готови обработваеми площи, ще се хаби питейна вода за отглеждане, торове, пестициди за добър добив... а съклото, чупливо или не си е от инертен материал - пясък. единствено се иска стъклопакет за изолация

Ужас... Не се купува руската газ Ще свършат копейките. Ха ха ха.

Американски втечнен от Ямал - може ли ?

А ДВГ, газовите бутилки, гумените маркучи и уплътнения по дърветата ли растат? :) Токът може да се произвежда от ВЕИ, а газта замърсява. Ако всеки гледа от неговата камбанария, можем до безкрайност да си даваме примери. истината е винаги по средата! И двете са вредни, едните по един начин, другите по друг. Електромобилите започват тепърва възхода си. Имат време да станат по-екологични. Форд Модел Т бил ли е екологичен?

Света тотално изтрещая. Абе не проблем да се правят прозорци дето се огъват И ДАЖЕ и правят. Проблема е че щом се огъва, значи не е твърдо и бързо се драска. Те това те, да го знаят американските учени от мене. Да, може да се нанасят твърди и мноо тънки защитни покрития и върху дърво.... ама цената вече излита. Всъщност това дет са му викат"екология", е скъпо нещо, та няма да се удивя ако скоро се появят "супер зелени" дървени автомобили.

Той още Хенри Форд е искал да прави разни неща по интериора на колите от соя, може би да растат по градините ако може само да ги береме нема да е лошо.

Ко каза, ко?

не е лесно да си про3Т