"Вечните замърсители" са често срещани в чешмяната и в бутилираната вода
Учените установяват също така, че преваряването на водата или прекарването ѝ през въглероден филтър може значително да намали нивата на PFAS
Обратно в новинатаКоментари - "Вечните замърсители" са често срещани в чешмяната и в бутилираната вода | IT.dir.bg
Коментари
В тази статия няма коментар към момента, и няма и да има. Българинът разбира от политика и "да оправя" нещата. Здравето му е под нивото на интерес. Ай, наздраве и да сме живи и здрави!
Добре, като връзката флуор-въглерод е една от най-стабилните, то значи ли това, че щом влизат в организма така и излизат без да разпадат в тялото? Какво им е лошото?
Ще се радвам да науча малко повече. Можете ли накратко да кажете защо се натрупват в организма вместо да се изхвърлят след време?
"Учените установяват също така, че преваряването на водата или прекарването ѝ през въглероден филтър може значително да намали нивата на ПФАС" Само че "преваряването" трябва да е при температури от 500С до 600С, което е непостижимо в обикновените домакинства, така че остава само вариантът с филтрирането.
Дестилатор чрез изпаряване. За 3,5 часа дестилирана л ритра. На дъното винаги остава слуз. Независимо бутилирана, чешмяна или кладенчова вода. От кладенчовата остава дебел слой калций. От чешмата всякаква химия налепва в различни цветове. Дестилирах само за опит. Дори дестилирана не бих пил чешмяна вода. Тя е обилно наситена с флуор.