Коментари - Mozilla добавя видео разговори във Firefox | IT.dir.bg
назад

Mozilla добавя видео разговори във Firefox

Mozilla обяви, че добавя към браузъра си услуга за видео разговори, наречена Hello.

Обратно в новината

Коментари - Mozilla добавя видео разговори във Firefox | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мии правиш си телефонен указател от линкове. А Фоксът, както и останалите, не е бавен дори на една баба Яга на 1.6 гигахерца. И скайпът също. Т.е. не нов, а подъържан компютър. Голяма полемика - българска работа.

Като ви чета стигам до извода че ползвате някакви компютри от времето на Флийнстоун. Какво и е бавно на мозилата не знам. Я по добре си сменете компютрите. :) А и за разлика от другите браузъри Мозила не обединява профилите на 2-ма души ако са работили с един браузър. ;) Но Гугъл Хром успешно го прави.

отдавна има конкуренция. Google Hangouts прави всичко което skype прави, че и отгоре! Не изисква инсталиране, пуска се от браузъра ! Има го и готово интегрирано във всеки Андроид, за какво ми е поредното творение на умиращата лисица ? За 15 години браузъра им ставаше все по-тромав и нищо не направиха по-въпроса. Още бави като разцъкаш менютата отгоре..на Джава ли на какво са написани, все тая, но трябваше да ги оправят, а те не мръднаха и мм !

Google Handouts изисква регистрация, а освен това се опитва да те набута в Google+. Hangouts се инсталира като плъгин в броузера, а Хром е броузер, който използва много ресурси и е гаден за работа с множество табове. Причините са много, най-вече технически, и не ми се навлиза в тях, но са видни и за неразбиращите. Колкото повече конкуренция, толкова по-добре, така че никога не може да има излишна конкуренция.

Hangouts доста hangs.

1. В последните версии на Хром, Hangout работи БЕЗ плъгин. Явно ти си стоиш още на gtalk или си с някакъв странен, малко използван браузър, като Мозила, например :) 2. "Изисква регистрация'' - е и? Използва съществуващата регистрация в gmail - а кой по дяволите няма регистрация в gmail ?! 3. Относно множеството табове си се объркал. ФФ почва да става неизползваем дори и при отваряне на половината табове които могат да се отворят при Хром, без проблем !!

Това вече го има поне от три години в портала аол.ком link

Не виждам кой-знае каква разлика между Firefox и Skype. Някой претендират,че Skype трябвало да се инсталира - а Firefox не трябва ли ? Други викат че в Skype трябвало да имаш акаунт а Firefox само го пускаш - огромна част от Skype потребителите само го пускат - паролата им е написана и запомнена от компютъра (а вероятно и вече забравена от юзъра). Във Firefox пращаш линк всеки път - в Skype добавяш веднъж абоната. За да уведомиш някой че искаш да говориш с него по Firefox, ползваш... Skype ? Email ? SMS ? Обаждане по телефона ??? WTF ??? В Skype няма нужда от такова нещо. И не забравяйте - това е зарибявката. После ще се почне "За Ваше улеснение при свързването с приятелите ви направихме регистрация - тя ще премахне необходимостта от пращане на линк"...

Дори и така да е, конкуренцията е хубаво нещо, защото е двигател за развитие. Надявам се услугата под Firefox да е доста по-лека, което ще даде огромна преднина пред тромавия и тежък Скайп.

скайп не е много тромав и тежък. не и толкова, колкото го изкарват. Но ми е по-интересна новата версия на FFOS, както и дали всички проспахме момента, в който Гугъл станаха корпоративен лакмоник, какъвто бяха М$ преди 15 години?

Едно от най-важните неща е по-възможност да използва минимално ресурси. Фокс-а така или иначе е броузера, който използва най-малко ресурси в момента. Дано и услугата за видео/аудио разговори да е написана оптимално добре. Всичко това би дало още по-голяма преднина на Мозила.

Мозилата не е броузъра, който използува най малко ресурси, всъщност е доста тромав. Опера и особено Мидори са доста по леки и гъвкави. Да неговорим са алтернативни уеб броузъри като surf или uzbl-browser

Става въпрос за най-разпространените броузери. Опера някога може и да е имала такава слава, ама в момента е копие на Хром и използва ресурсите като него. Ако не вярваш, можеш да си направиш тестове.

Ако искате да общутавете без да могат да ви подлушват използувайте Pidgin, където добавяйки приставката OTR вие можете да криптирате съобщенията!

Ми май са уцелили момента. Скайп е все по-засран с всяка нова версия, може би има отворена ниша баш за това. "Без регистрация" е огромна разлика, скайп и да го затворят съвсем та да не може човек да прати линка от андроид устройство (те и сега едвам се намират едно друго за разговор ако въобще се намерят) всички варианти за пращане на линк - поща, постване на линка в сайт и т.н. - трудно ще ги затворят.

Дано само са го измислили достатъчно сигурно, че нещо ме притеснява това 'просто кликаш на изпратения линк'

защо те е страх, да не организираш атентати?

Преди 89-а, когато ДС подслушваше масово, използваха същата аргументация: "Който няма какво да крие, няма от какво да се страхува."

Ползваш Skype, за да пратиш линк за мозила, за да си говориш с някой през броузъра вместо да ползваш същия този Skype. Безценно !

Линка се праща по мейл,капиш?

и му звъниш да си отвори пощата... :))))

Ако успеят да го направят по-леко от скайп ще имат доста потенциални потребители. На старите ми машини скайп не може да се ползва.

Не напразно Firefox е най-добрия броузер.

Waterfox е най-добрият броузер :)

Форкнал някой кода на Фокс-а и направил нов броузер. Лошо няма. Ама оригинала за момента си е най-добре. Ще видим все пак тази бранч как ще се развие.

Талибаните много ще се зарадват на новата услуга.

Нали трябва да ги подслушват, а ние ще изкярим.

Чудесна новина - без регистрация, но и без някой да те тормози. Изпращаш линк на някого, ако искаш да говориш или ако не искаш да говориш просто не кликаш на линка. И без 30 различни акаунта за 30 различни услуги, които правят едно и също.

чудно е, само дето ако благоволиш да говориш след половин час с човека, може вече да не е на линия (или просто на него да не му се говори с теб).