Коментари - Вирусите скоро ще ”нападат” и телевизори | IT.dir.bg
назад

Вирусите скоро ще ”нападат” и телевизори

Телевизорите са уязвими по отношение на зловредния софтуер, който засяга настолните и преносимите компютри.

Обратно в новината

Коментари - Вирусите скоро ще ”нападат” и телевизори | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато не измислят adblock за телевизорите - хич не ми ги хвалете тия "смарт тв-та".

А моето скапано НЕО с електронно лъчева тръба дали се нуждае от антивирусна и файъруол ? :-)

мен

Няма страшно, просто внимавайте с каква ОС купувате телевизор :)

ти май смяташ телефона и компа за телевизор. На телевизор не му е нужна операционна система. Само антена, кабел, приемник и екран. Може екранът да е LED, или тръба дето едни малки електрончета щъкат насам натам.

Всеки телевизор има "операционна система". Дори най-простите имат менюта за управление, което си е точно операционна система. Зарежда се някакъв софтуер за да покаже менюта и да управялява хардуера. Друг е въпроса дали телевизора има хардуер да свръзва с интернет. :-)

мен

Странно, този в къщи на стената няма кабел или антена а само Wireless и гледам всичко през интернет. Има Facebook, browser, youtube, amazon instant video ... сигурно е по-стар модел, трябва да го сменя с такъв с лъчева тръба ...

Хайде народееееее, антивирусен софтуер продаваааам. Евтино го давааам. Не се блъскайте. Хайде народееееее...

Ще могат да вмъкват 25-ти кадър с реклама. ;) То вярно, че на запад обикновенно интернета и телевизиите са по един кабел.

На моят София 81 в хола и на Електрон-а в спалнята никога не съм им ъпгрейдвал фърмуера. Застрашен ли съм?

Не, тъп си!

Току виж почнали и мацки да задяват и тогава я втасахме. Ама нищо, чичко Касперски ще ни инсталира по един антивирусен ... ;-)

Аз защо си гледам старите телевизори с кинескопите. Айде, да дойде да го хакне някой, плиис. Ще му трябва брадва. Най-много аз да му го нахакам на тиквената картуна - тъкмо ще си имам портативен телевизор с гласово командване. А ако не изпълнява - ще минем на камшично припалване.

И КО?

ше ти прожектират реклами за простатата или цикъла 24/7

И голям праз като го хакнат...

Ами да, сега ще стане страшно и трябва да си купим ново устройство за защита...После ще трябва да сменим отново и телевизорите, после пък пак ще ги хакнат и така....до края на света.

Само моделите ползващи windows.

наивник....

Дали? Вирусът не е болест, той е програма която се възползва от слабост в ОС и съпътстващия я софтуер. Windows е единствената ОС която предоставя среда за развитие (и разпространение) на вируси. Защо, не ми се обеснява на ламета по форуми.

Дали? Вирусът не е болест, той е програма която се възползва от слабост в ОС и съпътстващия я софтуер. Windows е единствената ОС която предоставя среда за развитие (и разпространение) на вируси. Защо, не ми се обеснява на ламета по форуми.

Логично..

Чак като спретнат една DDOS атака от телевизори, т.е. на живо, ще се замислят за сигурността на TV софтуера, а и не само!

Сега се сещам за GTA IV - една от новините по радиото беше за това, как хакерите убили собственика на интернет тостер - пуснали му тока когато бъркал вътре.

Вместо BTV - XXL, вместо Payner TV - MTV и вместо Канал 2001 - Fox News

В Япония вече имало случай на хакване на тоалетните. Съвсем сериозно.

Вероятно след даунлоад на shit.exe file... Понеже въженцето е заяждало... И като е почнал един даунлоад, та цяла неделя.

Телевизорите са проблем...по-добре пишете за конзолите с пусната камера и микрофон във всекидневната 365х24... дебилността на потребителите си заслужава последствията

То само конзолите да бяха. Всеки лаптоп отдавна вече има вградена камера и микрофон. Стои около теб 365/24. :-) Същата работа са телефоните. :-) Конзолите и телевизорите са бял какхър. :-)

Така е, но все пак може да филтрираш трафика...пък и е не е лесно да те намерят кой точно си...друго си е да могат ей така да седят и юзерите сами да изграждат сесиите и доброволно да ъплоадват трафика ;)