Коментари - НАСА: На Плутон има замръзнала вода | IT.dir.bg
назад

НАСА: На Плутон има замръзнала вода

НАСА откри, че приликите на Плутон със Земята са много повече, отколкото някой, някога е предполагал - отдалеченият свят има синя атмосфера и замръзнала вода.

Обратно в новината

Коментари - НАСА: На Плутон има замръзнала вода | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По нашему Платон, не Плутон, и не вода, а водка, которая осталась от наших космонавтов, потомучто не хватало кислlьх огурцов, понятно?

Следваща новина:Открити са петна на задника на О....!

Поредното невероятно откритие! Най-великите учени и ученки са там! Колко ли безсънни нощи са прекарали докато решат, че водата е замръзнала?! На бас, че скоро ще направят пресконференция, в която ще обявят, че замръзналата вода най-вероятно ("still pending a proof") е била течна преди да замръзне! Направо невероятно: замръзнала вода, която сигурно е била течна! При това само на няколко милиарда километра от слънцето. Това се вика откритие! Сигурно ще са нужни още 100 милиарда, за да се финансира следващото откритие.

Щото ти за без пари ще донесеш тия данни от там, дааа. След няколко ракии в кварталната кръчма.

Когато построиш ракета изпратиш спътници и телескопи когато плащаш за инженерен труд и ти може да откриеш нещо някъде а до тогава бъди тих

"Този, който мрази, е по нещастен от мразения" Нещастни червенушковци, омразата ви към САЩ ви отравя непрекъснато и не ви дава шанс да видите голямата наука, която за ваша жалост идва ИЗКЛЮЧИТЕЛНО от там...

Честито, оправдахме няколко милиарда разход.

Руснаците не ходиха на Луната по простата причина, че не можаха да направят кацане без да се разбият. Иначе и Пинк Флойд ходиха даже и до Dark Side of the Moon през 1973.

Айде вързахме кънките

има има трънки има

Това е за охлаждане на уискито.

Mного интересно, да не би да е имало нова реч на Путин, която е трябвало да бъде заглушена, че го обявиха това?

Ей го пак чуваш гласове, така е като не си взимаш хапчетата.

нещо не ти се разбира точно какво икаш да кажеш... п.с това "дп" двойна пенетрация ли е? така ли обичаш?

За Марс в момента текът промоции, затова може и по-евтино да излезне :) До там все още не са забранили и споделения превоз ... варианти бол :)

"Куйперовия пояс"!!!... А нашите журналисти всичките са от Хуйперовия пояс

Чакахме, чакахме, най-накрая пак вода и никаква биричка...

Явно вече са готови декорите и за Плутон.

За декорите не знам но алуминиевото фолио за шапки в Метро е с намаление в момента, тичай ако ти е на свършване.

Ако някой е фен на суперсила, която превключва на военни релси и драстично съкращава парите за научни разработки , може би е удобно да оплюе конкуренцията, но опитът показва че това не помага и след това се връщат подобни мъдрости , но всичко това не е в интерес на науката. НАСА се занимава с наука и има международен авторитет. И от тази гледна точка откритието за вода на Плутон има голямо , да не кажа историческо значение. Освен това програмата на НАСА е публична и най различни кръгове ( доброжелателни и недоброжелателни я коментират) И аз бих се опитал да дам мнение , което не е политическо ангажирано. Овладяването на МАРС (пилотиран полет) , би развило технологии, които позволяват и създаването на постоянна база на Плутон. Освен тези технологии ( автоматизиран ядрен реактор , с дълъг срок на експлоатация - слънчевата радиация там е малка , но дали като има атмосвера са възможно вятърни генератори) , роботизирана база , системи за връзка със земята и най вече етични проблеми , защото който отива там вероятно е за цял живот и сигурно би искал добра премия за близки хора или пък за себеси , ако се върне след много години 40 + на земята или най добре комбинирано) Ако няко се дразни , че свързвам етиката с финансиите , моля за извинение, но пък това е в духа на времето.

Абе, искам да намерят един кур.

Серено корейците стъпиха вече на слънцето...че и проби върнаха...Тука някакви си Плутони...

пак ще се срещнем ...

Остава да си домъкнем Плутон на орбита около Земята! :)

Бе около Земята не знам - що не разбира се - но на хубава орбита та да стане тераформируем... Не изглежда чак толкова далечна идеята. Малка му е масата, може би може да се побутне на цената на изпаряването на част от водата - някой ден де, все още си е далчено.

Сега да и се извиним,дето я "отлъчихме" от планетите на Слънчевата система и да я приемем отново.

то, това го има в гугал от много отдавна.

Отидете и я бутилирайте

Абе аз не разбирам какво толкова странно има в това, и какви са тия масови истерии, че имало там вода. Голяма работа! Ми космосът е пълен с вода, всяка комета се състои от замръзнала вода, една комета може да напълни тихия океан, ако се разтопи, това отдавна е известно! Нормално е да има паднали комети на която се сетиш планета. Какво толкова е станало???

Не е задължително кометите да са от вода. Евопейската сонда Фила подадна на камениста комета което разобличи мита за кометите.

Тези май вярно не са кацали на Луната. Защо не направиха втори опит със сегашната техника?! И защо друга страна също не се занимава със спътника ни?! Ако на Марс стъпи човешки крак преди Луната ще е голям ташак. Освен ако и там не ни изментят.

То си е ташак, че глупаци като теб пордължават да се обаждат. Но какво да се прави, основен недостатък на демокрацията...

Не е оправдан бюджета за ново ходене до луната. Те са си взели камъчета, могат да си ги изследват колкото си искат с новата техника. Китай мислят да пращат човек там скоро, най-вероятно не са им дали камъчета или го правят просто за шоуто и за тренировка за марс.

"Защо не направиха втори опит " - баце ти знаеш ли колко мисии имат до луната или си мислиш че са кацали веднъж, а знаеш ли в днешни пари колко хиляди милиарда долара са стрували тия експедиции??? Какъв е смисълт да ходят сто пъти? И вижте най-накрая кой е Вернер Фон Браун, прочетете и ако не вярвате на краварите, поне на него може да се вярва. А и най-малкото една друга "велика" космическа сила тогава щеше най-радостно да ги разобличи, ако можеше, но не можа, щото и на тях дадоха малко за изследвания. Стига с тия веещи се знамена и т.н. те са пасли трева учените и не са ги предвидили тия неща нали, да не говорим, че "разобличаващите" филмчета пак са на американци.

krisonche@abv.bg

Ей, тез пари за нищо ги нямате! 1000 милиарда са един трилион. По твой разчет излиза, че ако направят една мисия до луната и ще затворят кепенците на държавата.

И сега ще връщаме ли статута на планета?

Задължително!!!