Коментари - Какво да правим, ако намокрим смартфона си | IT.dir.bg
назад

Какво да правим, ако намокрим смартфона си

Смартфоните могат бързо да се окажат там, където не е никак желателно - във вода или в друга течност. Какво да правим в такива случаи?

Обратно в новината

Коментари - Какво да правим, ако намокрим смартфона си | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не ме касае, защото моят смартфон издържа 30 минути под 1 метър вода, но за останалите ще е хубаво да знаят за пликчето с ориз ;)

един льо-льо влезе с чисто нов нексус 5 в морето и сега оглежда магазините за нещо по-ново. хахахах. да не му споменавам името, че може да се познае.

1. Ама това само за смартфони ли важи или за всички телефони :D:D 2. Ако след тази статия някой си направи бъзик и пусне програма-бъзик за телефон, ама хич не му се сърдете - сами сте си виновни (поне половината от читателите), щото вярвате на какви ли не глупости...;)

Копуваш си телефон . Застраховаш го . "Губиш го" . Застраховката ти дава нов. Удавяш първия, ползваш втория

Ама я опитай да го направиш с айфон и после пак пиши!

Само и единствено се суши в микровълновата. Влагата излиза веднага и всичко става като ново. Така ремонтирах вече няколко смартфона - един айфон, няколко самсунга и едно хтц. Работят си и хората са ми много благодарни. За добрия и изпитан метод за ремонт на наводнена електроника.

И какво са ти направили хората за да им даваш такива малоумни съвети? Или хапчетата ги пиеш в 21.00ч. ?

Поне да можеше да гледа тия, които е прекарал да го разбере човек :D .

бахти шматката...ще прочете някой и ще направи беля...какво, ще спечелиш незнам

Моля не следвайте този съвет, защото не води до нищо добро.Просто извадете батерията(ако имате такава възможност) и се обърнете към серзиз по възможност веднага.

Вадиш батерията и веднага в торба с ориз за 2-3 дена.

Ти намокрен телефон разглобявал ли си да видиш какво е станало вътре?

За смартфоните нямам опит, но една Нокия преди 7-8 г. успешно изсуших със сешоар. Верно беше по-скоро навлажнена, отколкото мокра, но проработи веднага след сушенето.

Е, не е честно! Карате ме да се чувствам толкова изостанал. Само аз ли не съм си изтървал телефона във вода или друга течност?!?

Вадиш, изтръскваш, обърсваш го в пердето и си готов да го топнеш пак.

Всички смърдят и плюят по Айфон само че малцина са запознати с гаранциите им. При покупка на Айфон можете да си закупите една екстра годин гаранция за $99. Така телефонът ви има гаранция за два инцидента (независимо дали е вода, счупен екран и независимо от това на кой е вината). Текефонът ще ви бъде заменен за нов.. Единственият проблем е че все още няма официален магазин на Апъл в БГ - съответно ще се наложи да използвате познат или приятел който пътува някъде в Европа където има официален магазин и може да ви направи услугата. Дори закупен от GSM оператор телефонът пак има гаранция.. Другият вариянт относно водата - liquipel - $69 и телефонът ви е водонепромокаем.

Да ве ама айфоните пак са си пълен жумел.

Вие феновете на епъл не знаете ли че гаранцията покрива фабрични дефекти. Когато повредата се дължи на външна причинна, ремонта се покрива от евентуална застраховка.

Колко си смешен ...Не надценявайте толкова Айфон..В Германия всяка техника върви с такава допълнителна гаранция.Така, че не философствайте неподготвени!!!!!!!

Anachronos

И не само в Германия. :)

В България има официален представител на Епъл , фирмения им сервиз прави всичко необходимо за да не признава гаранцията на техниката продадена от тях.

Самсунг С4 актив който не се бои от вода :)))

Ако не разбирате от електроника, но държите на телефона си, трябва да направите следното: 1. Изваждане на батерията. 2. Избърсване и подсушаване. 3. Сервиз. Това е ! Всичко друго са драсканици, които могат да ви струват много, много пари.

А тия с НЕвадещите се батерии?

Anachronos

Цепиш го с брадвичка или секач изтърбушваш батерията и пак на сервиз. :)

Как ли се вади батерия на iPhone в такава ситуация? Още една причина човек да си купи НОРМАЛЕН телефон, чиято батерия МОЖЕ да бъде извадена бързо в такива ситуации.

В статията е написано, ако може да се извади да се направи. Нямам айфон, но и на моя телефон батерията не се вади.

Тогава внимавай много да не го намокриш. Остане ли вътре батерията - 100% всичко е загубено.

Аъъъъ, ето неколко смарт закона: 1. 'Секой смартфон потопопен във вода излиза мокър. 2. 'Секой смартфон потопен във вода намалява теглото на джоба на притежателя си, пропорционално на теглото на изместения от него (смартфона) обем вода. 3. 'Секой смартфон потопен във вода, който не изплува до 3 минути следва да се счита за безвъзвратно загубен. Пояснение: под 'вода' да се разбира вода или друга течност, стига да я има в изобилие.

Обратно пропорционално - колкото е по-скъп смартфонът, толкова по-малко вода измества! Това все пак не е таблет!

Има едно вещество- силика гел. Има го в пликчета в опаковките на много нехранителни стоки. Върши много по-добра работа от ориза.

За да предпазя хората от масово закупуване на непотребни нехранителни стоки заради силикагела в пликчета ще кажа, че пампперсите, или еднократните бебешки пелени са пълни със силикагел, а са и доста по евтини. Ако смартфона се намокри завивате го в памперс и го оставяте да отлежи докато остане само сухо вещество - аналогията с лайно е неуместна, казвам ви го предварително.

Здравейте, а ето и моят съвет какво да правите в подобни случаи. След като залеете смартфона с вода (хладка, не много студена), слагате в тигана зехтин или масло (или смес от двете) и се готви до златисто лукчето, като се бърка непрекъснато. Отцежда се и се оставя настрани. В същата мазнина се сотира оризът, без да залепва, докато зрънцата станат прозрачни около 7-10 минути. Сега се добавя смартфона. Тънкостта е да е леко затоплен, за да не шокираме ориза и да остане с твърдо ядро. Когато смартфона попие добре течността, започваме да добавяме от бульона винаги черпак по черпак и с разбъркване до абсорбирането на цялата течност. Накрая слагаме всичко това в добре загрятата фурна, на 220 градуса и го оставяме за 2 часа. След това вадим готовото "Ризото ала смартфон" и поръсваме го с пармезан и сядаме да консумираме с удоволствие фантастичното блюдо

Значи ако го намокрите, бързо трябва да намерите един чук и с няколко постъпателни и бързи движения да го чукнете по Gorilla Glass-a. После го обръщате и изцеждате водата през така получената дупка

От айфона ТИ

Имам Лумиа 1020. Една вечер съм го сложила да се зарежда в близост до шише извадено от камерата. Сещате се какво заварих сутринта. Прогизнал и неработещ телефон. Е поне имах късмет да го направят. При нас не помогна ориза и ваденето на батерия.

че водата от конденза е реално без соли

Слага се в ориз, само ако е произведен в Китай. Ако е произведен в Индия се слага в орехи.

Извадете батерията... Късмет с iPhone и ваденето на батерията. Не че е невъзможно, просто си е зор...

Ще бъде зор и с новия самсунг алфа, ако ме разбираш. ;p

Ъъ..защо точно, ще бъде зор? На Galaxy Alpha батерията е сменяема, няма общо с недъгавата огризика

Това с ориза работи. Веднъж си потопих iphone-а в басейна докато загрея.. 2 дни в ориз и се оправи.

А какви подправки използвахте? Олио, оцет?

Винаги съм оценявал високо интелекта и чувството ти за хумор дарагая, но в случая не си права. Причината да се слага в ориз е, че ориза е хигроскопичен. Нямам представа какво се окислява и какво не, както твърдят по-долу, но при мен свърши работа. Оптивах се да бъда полезен, това е всичко.. в края на краищата ако на някой този съвет му спести покупката на нов смартфон или дори скъп сервиз.. както и да е.

Запомни едно, смартфона МИ е много по добър от айдона ТИ.

Ако потопите във вода смартфона си и той не е водозащитен, то внимателно извадете сим-картата си и го изтръскайте, за да не попадне вода в кошчето, където трябва да го изхвърлите.

Аз преди години изпуснах моя тел. в тоалетната,колкото и да ми бе неприятно бръкнах веднага и го извадих,махнах му батерията и го измих под чешмата ,след това веднага го разглобих,почистване със спирт и топъл въздух и на другия ден телефона си беше ок,и до ден днешен си работи ок.

сигурно си ял ориз

Намокрих солидно моя смартфон с чешмена вода и веднага го засипах с половин пакет ориз в една дълбока чиния.След по-малко от 24 часа полека лека постепенно проработи.Може ида съм имала късмет.

Meteora

Манивела ли използва, за да му запалиш парния двигател?

В микровълновата - на дефрос!

Ха така! После изхвърляш и телефона и микровълновата

Е, не така грубо... Преди това ги пускаш в пералнята на центрофугиране на макс. обороти...

Купете си нов

най важният съвет, пазете си архив на важните неща от телефона. Другото е за магьосници

Егаси му и простотията е тази статия, немам думи просто!

"във вода или в друга течност" ==> Имат в предвид, че около 1/3 от притежателите на смартфон са ги изпускали в тоалетната чиния... След това, ако работи, е най-добре да се продаде на старо... такива смартфони обикновено се продават на старо...

Абе мама му стара за какъв х си мъкнете смартфоните в 00? За да могат тия, с които говорите, докато си изпущате душата, разтоварвате самосвала или източвате бойлера, да се насладят на звуците от действията ви? Ами че утре тия джаджи ще започнат и миризма да предават - вече има работа в тази насока. Малко от малко човещина и уважение към себе си, пък и към другите нямате ли? Или пък си умирате - като една девойка - да се снимате на фона на тоалетната чиния и съдържанието и? Или пък искате да си поиграете докато чакате хидравликата да изсипе товара на самосвала? Ама ако иска чак толкова време, че да играете, значи имате някакъв проблем и е добре да се обърнете към специалист по хранене, да ви посмени храната и от там да се нормализира като време разтоварването на собствените ви запаси от биологично и химично оръжие към канализацията.

Пълни глупости са тези съвети.От тях само ваденето на батерията е правилно.Електрониката намокри ли се при изсъхване медните елементи се окисляват и контактите стават на нищо.Единственото решение е докато е мокър да се отвори и да се измие цялата електроника със спирт,тъй като спирта поема в себе си водата и тя не може да изсъхне върху електрониката.Освен това има и специални спрейчета за тази цел.

Съгласен съм с теб

От спирта могат да се повредят компоненти.

Максимална бързина и много късмет е нужно.

Lenovo A660 - IP67. Дреме ми за водата :)

Цопвал съм си телефон във вода и веднага извадих батерията. След това го оставих два дни да съхне и го ползвах още доста време. Но ми се струва, че хабеше по-бързо батерията след тази случка.

Най-важното - вади се батерията. Никакви опити за изключване, диретно се вади батерията. Ако батерията не е предвидена за вадене - лоша новина. Ако не е намокрен с чиста вода, а солена или други напитки - трябва да се измие с чиста вода без батерия, след което добре да се изсуши за няколко дни.

Айзомбитата горят :)

3евзек

Чувал съм, че с отвертка може. В магазините на Епъл може да се закупи iScrew за $99.

Te нали са дупета ще си купят нов. Ти мисли откъде ще събереш стотинки да завдеш гаджето на кино , а и голфа нещо много взе да дрънка та ще трябва ремонт :)

Чудих се кога ли някой сельо ще каже нещо за зомбита и ето - изходи се. Браво!