Коментари - Водата на Земята произхожда основно от астероиди | IT.dir.bg
назад

Водата на Земята произхожда основно от астероиди

Това може да даде нова сила на хипотезата, че живота на планетата ни е възникнал другаде

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Водата на Земята произхожда основно от астероиди | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

водата на земята е дошла от дъжда

То и земята си е вид астероид. Малко по-голям. Но и ако водата е от астероиди , тогава и те не са били малки. Със здраве.

Земята не е астероид, според официалната класификация. Астероидите нямат кръгла форма и обикновено обикалят в астероиден пояс, а не самостоятелно.

Моряк слиза на брега и вижда червенокоса французойка и като се връща навсякъде разправял , че французойките са с червена коса . Абсурдно заключение , както и на тези "учени " .

Няма нищо общо! Учените са изследвали изотопния състав на астероидите, както и на земните елементи и са установили съвпадение с астероидната вода.

Изводът от това , което си написал е , че водата във вселената е с еднаква изотопна характеристика. Нищо друго.

Ще пробвам да го напиша по-ясно. Водата в океаните има същият изотопен състав, като в астероидите и различен от този, в свързаните водни молекули в земните минерали. Дано този път съм бил по-ясен!

пълни кретени сте .. от на майка ви ..... произлиза тъпаци джендърясали сороспийски пендели четете Библията бре долна сатанинска глобалистка измет, там е написано кое от кое произлиза

Точно пък в Библията ще го пише... Написана е от хора, с тесни научни познания, съответно и написаното е неправдоподобно. От Библията може да се вземе насериозно само моралните поуки и това е всичко.

Тези свободни съчинения са започнали да ги компилират още през бронзовата епоха. Те за едното желязо не са можели да разпалят огън, ще ти обяснят кой от какво произлиза. Трябва да видя какво са писали по въпроса за мълниите, че сега по атмосферни пренапрежения се разправям с лидери, стримъри, канали и т.н. Да взема да пиша, че гръмотевиците са или от творца или от лукавого и да се приключва. Това как да е, ама моралните поуки на тия северноафрикански и близкоизточни невежи племена не струват, бре. На някоя компромисно приемлива идея се падат поне по десет кретенизма. Те и разните маи, ацтеки и прочее интелектуалци са имали едни поуки - мани, мани. Невежият да учи знаещия противоречи на всички закони на термодинамиката, взети накуп.

Божието слово е абсолютната истина във всичките проявления на времето и пространството !

Абсолютната истина е, но не и когато е грешно разбрано. Възможно е да има Бог и това е силата, създала Големия взрив и Вселената. Силата на еволюцията, създала живота. Но да я разбереш, четейки книжка с приказки, е като мравката да разбере как работи компютъра. Затова науката търси истината, за да разберем Божието дело.

От какво произлиза Бог?

Бог произлиза от самия закон(принцип) на сътворението-няма място без закон (принцип)-следователно няма място без Бог! Огромната лъжа на "науката" е отхвърлянето на Твореца и отричането на дуалноста(+-/ДОБРО И ЗЛО)в Творението като възможност за съществуване.

Те са дошли от космоса . Вие Ги наричате Бог , и Те го заслужават . Т.е. стига философски глупости . Философията е боклук .

Всяка наука която отхвърля Твореца в което и да е творение е лъже-наука !

Ай поспри се малко, да не се скараме! :)

Водата,замята въздуха всички звезди,планети,слънца луни и светове са творение на Неогово Величество Твореца !

"Бог" е създал само живота , не планетите .

Зависи какво разбираш под "Бог". Ако разбираш само силата на еволюцията - да! Но ако разбираш всичките сили във Вселената, то тогава той е създал Големия взрив, от който произлиза всичко, вкл и планетите и звездите.

Тука идва въпросът откъде е дошла водата на астероидите

От звездите...

А нашата звезда Слънцето, ялова ли е!

Като умре, ще изхвърли кислород и остатъците от водород и ето ти съставките на водата. Но тя ще послужи на следващите поколения планети.

Това се твърди отдавна. И че имало множество водни астероиди преди, които постепенно са почти изчезнали. Тоест ние сме с извънземен произход. ;)

;Водата на Земята произхожда основно от астероиди; насочвани, отклонявани от извънземни които много добре са знаели разположението на Земята около Слънцето добре са знаели какви условия за съществуването за флора и фауна са необходими и след време са създали всичко що е днес. Срещу Норвегия на север също складираме семената за бъдещи цели при пътуване в Космоса за появата на земната разтитебност...........................

Казваш го толкова сигурен, все едно си бил там. :)))

Казвам го елементарно ,иначе и човешкият мазък се е появил след дълга еволяция на клатене на лишей и мъхове.Всичко което се случва около теб и в светта случайно ли е........

И в еволюцията не всичко е случайно. Птиците имат крила, защото се нуждаят от тях. Костенурките имат коруба, защото имат нужда от нея. Това не са случайни неща. Случайни са само мутациите, но от тях не се запазват всичките, а само полезните. И това не е случайно. Не са нужни извънземни, за да се случат.

извънземните кой ги създаде бре 'Ентелект'?

Кое е първото --кокошката или яйцето ---Правилвия отговор е Петела

Дрън-дрън глюпОсти.

Едно време момите с менцити е кобилицата са ходили по астероидите за вода...

Само догадки и предположение. Станахте бетер баба Ванга!

По-зле са от анатемосващите!

То всичко е в и от космоса така или иначе. И Земята е в космоса, щото няма къде да е другаде. Водата на Земята одавна е доказано, че има смесен произход. Основно е от скалите от образуваната земна кора. От тектонските процеси при формирането на първата кора, водата е излязла от скалите под формата на газ в първата атмосфера. После, когато кората е истинска достатъчно се е втечнила. А една част наистина е дошла с метеорити и комети. Това се потвърждава най-вече от изотопния състав на кислорода във водата. Той е различен от този на кислорода в метеоритите и кометите.

"...когато кората е изстинала достатъчно..." исках да напиша. Тъпия редактор си слага замествания понякога.

Доста странно ми звучат твърденията за вода от астероиди. На Земята има много кислород, а водородът е най разпространения елемент във вселената - защо водата да не е земна? Доколкото съм чел, кислородът е отделен от някакъв древен микроорганизъм който е разлага железния оксид и от там се отделя кислород

Кислорода в атмосферата е от цианобактериите. Те са анаеробни, т.е. дишат СО2 и отделят кислород като отпадък. Кислорода в атмосферата за анаеробните организми е отрова, нещо като СО2 за нас. Цианобактериите всъщност са "отровили" атмосферата на земята с кислород. Това се нарича в науките за Земята "кислородна катастрофа". Станало е преди около 2÷2.2 милиарда години.

Точно така. Цианобактериите са се появили преди 2,7 - 2,3 млрд. години (учените още спорят кога точно). Били са истински машини в преработката на СО2. След като са преработили всичкият СО2, кислородът в атмосферата е нараснал до изключително високи нива. Следствието от това е било, че метанът се е окислил и се е разпаднал на ВОДА (нещо, което статията пренебрегва и навява, че всичката вода е дошла от астероиди) и СО2. След като са преработили дори и този СО2, кислородът в атмосферата е нараснал още повече. Кислородът, за разлика от СО2, е охлаждащ газ. Това е довело до ледникова епоха, продължила 130 млн. години и е унищожила почти целият живот на Земята.

И аз така го помня. :)))

а случайно и двамата да знаете, че повишаването на температурата е причина за отделяне от недрата и водите на разтворения и складиран СО2 а не СО2 да води до затопляне? та приказките за това че СО2 е парников газ са 100% малоумие и рефрен на глобалистите сатанисти. И сетете се за цикъла на СО2 - тривиално повече СО2 = повече растения ( те се хранят с него СО2 + Н2О + фотосинтеза = органика - СН-СН .... ) = повече килсород - и схемата ви рухна! Та ... върнете се на версията за твореца ( ама не извънземни ) а еволюциии милиарди години и прочие глупости на Шваб и шайката им ги захвърлете веднъж и завинаги и се осъзнайте

@123 Изобщо не сме говорили за парников ефект, влиянието на СО2 върху растежа на растенията и т.н. Дори твърдим, че по-големите количества кислород са пагубни. Явно Творецът ти ги говори.

Благодаря за обясненията - явно всички сме прави - и железния оксид има роля. За който се интересува - en.wikipedia.org/wiki/GreatOxidationEvent

Едната теория е, че са се появили първите микроорганизни, хранещи се с фотосинтеза. Не съм запознат в детайли, понеже на фотосинтезата ѝ трябва C2O, т.е. вече има кислород, може би е бил някакъв междинен про

CO2, т.е. вече има кислород, може би е бил някакъв междинен процес.

За атмосферата говорим за кислород в свободно състояние, т.е. несвързан в молекула с друг по вид атом, както е СО2, свързан е с въглерод. Иначе кислород си има на земята в свързана форма от самото начало. Кислорода, както и почти всички други атоми освен водорода са продукт на термоядрения синтез в звездите. Кислорода е част от атомите в първичния облак от прах и газ формирал слънчевата система. Слънцето е звезда от трето поколение в галактиката, т. е. формирала се от материя родена от звезди от предните две поколения.