Второ свинско сърце затуптя в човешки гърди, спаси умиращ морски пехотинец

Операцията е извършена от същия екип хирурзи в Мериленд, които направиха и първата трансплантация

Обратно в новината

Коментари - Второ свинско сърце затуптя в човешки гърди, спаси умиращ морски пехотинец | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А за мюсюлманите, какво? Ако им присадят кравешко то ще е колкото главата на човек. Горките,изгоряха :))))) ще стават християни ^^

Тоя не е могъл да се уреди с укро карантии. Но богатите могат, за тях има укромесо по поръчка !

от тук натам вечно ли ще живее или ще се пресели във свинефермата, за да е по близо до донорите... нямам думи, просто отврат

Мале мале ! Тоя сега да не станеЖендар и да дойде на прайд у софее

Сега ще трябва да изключат имунната система. Което и СПИН прави, а конкретно от СПИН няма нито един умрял. Умират от банални неща, които не засягат здравите хора - всяка банална настинка може да е последна

То си пише - човекът съзнава, че всяко вдишване може да му е последно. Не си прави планове за след 10 години.

Отдавна не бял чела толкова умен коментар . Адмирации

Не е умен. Повърхностен е. Твърде идеалистичен и наивен.

Инженерче

Възможно, но не го смятам за порок! Просто посочвам недостатъците на нашето време! И знам, че можем!

Не е просто наивен. Да не разбираш какви баналности говориш не е обикновена наивност.

Обикновен руски трол закотвен в прогнилият запада е. Като повечето руснаци милят за путин но киснат при западняците...

Инженерче, не се засягай. Нито наивноста, нито идеализма са пороци или нещо лошо. Но за съжаление в реалния Свят нещата не са както ни се иска да бъдат. И аз много искам всички да са вечно живи и здрави и да има свободна енергия до безкрай. Но си има физични и биологични закони.

Било им е съвестно да вземат сърцето на украински войник .

Аз искам да си присадя хуй от магаре.

Всеки с проблемите си...

Пак ще е малък за някои.

Чудех се дали да пиша по темата, защото е доста деликатна. Човечеството е ... турболентно. Отделя огромни ресурси за войни и създаване на мизерия на далечни места, но за такова нещо ... смятам, че е недофинансирано. Ако се вложи енергия и ресурс в подобни начинания, както и в тераформиране на земята за намаляване на парниковите газове, реактори на принципа на термоядрения синтез и прочее полезни неща, то тогава бихме имали един доста по-добър свят. Смятам, че вече сме стигнали и момента, в който можем да си произвеждаме животинско месо, без необходимост от създаване на цяло животно. По този начин ще намалим и ненужни страдания на животните. Не ме разбирайте погрешно - не се смятам за някое зелено куку, чиято следваща цел е да се залепи на някоя магистрала с цел да протестира. Само казвам, че има възможност, и смятам, че човечеството не е далеч технологично от подобни пробиви. Но просто в тях няма профит. Там е проблемът. Същото е и с това - не е ли възможно да се вземат стволови клетки от съответния човек и директно да се модифицират и клонират така, че да създадат съответния орган? Мисля, че това е постижима цел, но недофинансирана. Много по-важно е да изкараме поредната хипер-дупер ядрена бомба или свръхзвукова ракета. Колкото до случая - пожелавам на човека всичко най-добро, но съм скептик! 5 милиарда години еволюция не може да се бие с едно свинско сърце! За мен това е все едно на един автомобил да монтираш квадратна гума и да се надяваш да върви добре!

Офгффф Инженерче , не си мисли , че технологиите правят човека щастлив . Посади 5 дръвчета , поливай ги , пази ги , наблюдавай как растът , наблюдавай животните , мравки , пчели , птици . После ще разбереш , университета разум , мъдрост не дава . Някой е създал всичко което виждаш и което не виждаш . www.biblia.bg

Инженерче

Държах да си купя къща, за да мога да се наслаждавам точно на тия малки удоволствия, за които говорите. Имам си мушкато и бегонии навън, поливам си ги редовно. Имам и гладиоли, махнах повечето тази година, защото се разсяха самички, но пак останаха 3-4, но вече преминаха. Имам си и ливадка, малка, 3х3. Живея наблизо до гората. Да, приятно е, но има и неприятни аспекти - имаме много стършели и те ме дразнят, защото ако нажилят малкия става опасно. Но по принцип и те са кротки - ако не ги закачаш, не правят нищо. Колкото до мъдростта, приятелю, за мен тя се изразява в няколко простички неща - да можеш да отсяваш важното от маловажното, и най-вече, да отсяваш нещата, върху които имаш влияние и тези, които не можеш да промениш. Колкото до разума - е, там просто ще кажа - вярвай на мечтите си! Религията - ето тук се различаваме мнооого - може да прозвучи грубо, но за мен преди малко над 2000 години няколко умника са яхнали гребена на вълната. Появила се е ярка личност, а те просто са написали книга, с която да контролират масите. Нищо повече! След около 700 години тия на арабския полуостров са се усетили, че номера действа и са решили да я прекопират почти мо-та-мо! Толкова по тази тема!

Посаждаш дървета. Поливаш. Грижиш се. И една пролет виждаш - умрели. Голямо разочарование.

Стволовите клетки трябва да са взети още докато си бебе и съхранени. На 56 години вече стволовите ти клетки не стават. Доколкото съм чел. А и за синтезния реактор явно не му е дошло още времето да го измислим. Имам предвид - ние хората.

Инженерче

Реактора - проектът ITER е проектиран така, че да е първия, който да отдава повече енергия отколкото получава. Първоначално трябваше да е тръгнал преди 5 години, но частите, логистиката и инженеринга се забавиха. В момента се търсят пари за да го довършат, защото всяко забавяне на проект - знаете как е! Колкото до стволовите клетки - не знам, не съм запознат, не съм в темата. Просто съдя от областта, в която аз съм. И съм видял такива технологии, от които наистина можем да се гордеем като човечество. Биха могли да помогнат. За съжаление се използват за по-прозаични неща простооо ... защото както казах, там няма профит!

Преди повече от 10 години дадоха Нобел на Яманака за това, че намери начин да превръща всякакви клетки в стволови. ДНК уврежданията остават, но в момента не е ясно това доколко е проблем. Преди няколко години откриха, че същата процедура може да се ползва, за да "подмладява" клетките.

Как да няма профит? Целият коментар ли е сърказъм или само част от него?

Пожелавам всичко да е наред!

Това е един вид ксенотрансплантация, където прасета се модифицират генетично, за да не произвеждат тъканите им молекули, които активират имунната система на реципиента, както и да се деактивират вируси, които са част от свинското ДНК. Другият вид е чрез създаване на химера - кръстосване на видове. В животински ембрион се имплантират човешки стволови клетки, за да се огледа животно със съответния човешки орган.

Жените присаждат рога от зората на човечеството.

2 месеца и тоя макс.

Мюсюлманин какво ли ще каже по въпроса!?

Респект към науката, която спасява животи! А у нас, все още, някои хвалебстват хомеопатията и някакви без-божно-скъпи добавки, за да си увеличиш примерно вит. Д.

И как сега да ям свинско вече...

Яж ми буя тогава

Значи ли, че Нострадамус е прав, като е предрекъл глад и канибализъм