Коментари - Коледните лампички бавят Wi-Fi сигнала | IT.dir.bg
назад

Коледните лампички бавят Wi-Fi сигнала

Коледните лампички могат да забавят скоростта на безжичния интернет.

Обратно в новината

Коментари - Коледните лампички бавят Wi-Fi сигнала | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ах тези палави електромагнитни вълни. Само пакости правят и ни тормозят, най-добре един фарадев кафез около апартамента, а крушките на балкона :)

И от енергото да прекарат още една партида с външен уред за търговско измерване. Иначе кабелът за лампичките ще трябва да е вътре в кафеза и смисълът намалява.

Поредното доказателство за думите на Домусчиев и журналята.

Не знам кой измисли тази статия, но е пълна измислица. 1-во OfCom - e държавния регулаторен орган на UK. 2-ро Това приложение събира данни, които изпраща на регулатора за действеителните скорости на местните доставчици. За да не бъда голословен от кра време скоростта се дефинира чрез throughput wifi , а не over AIR. Сега остава някой от КРС да се произнесе, как шоколадови лакомства на дядо Коледа също оказват влияние на скоростите. Всички домашни електроуреди, които работят в честотния обхват на WiFi оказват влияние, но коледни лампички да мигат с 2.4 GHz все още не съм чувал.

Ами ако "шоколадови лакомства на дядо Коледа " са увити в станиол? Най-добре си е празна стая с рутер в средата и със спуснати щори, за да не пречат светлините от минаващите камиони на Кока Кола...

За андроид има WiFi Analyser, който върши чудесна работа за избор на местоположение и ориентация на антените.

Реално интернета минава ли през WiFi, винаги се забавя. Това се случва заради колизии с околни рутери, връзка с повече от едно устройство, недобро качество на сигнала и т.н. Никога не съм успявал да докарам през WiFi трафика, който докарвам през LAN и затова у нас WiFi се ползва само на таблети и телефони. На компютъра си съм с кабел и така ще остане занапред.

Да бе ! Заслепяват антената ! мигат с честота 2.5 ГХц

В Google Play Store НЯМА приложение Ofcom Wi-Fi Checker!!!! Има го само в Apple App Store.

и там я има таз глупост ето я playgooglecom/store/apps/details?id=com.samknows.InHomeTest

Да, и "главозамайващ" рейтинг от 2.7/5.0. Пълеб булшит, както пишат хората в коментарите...

Дреме му някой като е седнал на масата, че нета се забавя с некви хилядни от процента заради лампичите.

"Най-честите причини за забавяне на безжичния интернет са други електронни устройства, като микровълнови печки, бейбифон радиостанции и камери, и дори коледни лампички, обобщават от "Ofcom"." Брей, тия много на ангро обобщават! Може да е вярно, ако коледните лампички се управляват чрез bluetooth или друго WiFi устройство. Няма как иначе електрониката на лампичките и самите лампички да могат да работят в диапазона от 2,4GHz. Това е смешно.

Теоретично е напълно възможно. Всяко присветване и угасване на лампичка - ако не се извършва плавно - излъчва в ефира правоъгълни електромагнитни импулси, които се разлагат в ред на фурие до безкраен ред от честоти, включващи 2.4 гигахерцовата и точно както по време на гръмотевица се смущават предаванията по радиото и телевизията, точно така се смущава и всичко, което комуникира по каквато и да е радиочестота. По-високите честоти са по-слабо засегнати, разбира се, заради по-малкия коефициент в реда на фурие. Но наличието на излъчване е достатъчно да повреди пакет и да бъде повторено неговото предаване, което да забави комуникацията. Точно по тази причина безжичните мрежи се считат за по-ненадеждни от свързаните по кабел.

Големи глупости си написал.

А дори и плавно увеличаващите и намаляващи светлината на лампичките електроники всъщност постигат това с помощта на широчинно-импулсни модулатори (ШИМ-ове) и въпреки, че не се забелязва, това е много бързо мигане на лампичките, което променя продължителността си и отново започва и завършва със стръмен фронт, който генерира всичко, което описах по-горе. Абе докато карате Коледа и Нова година не влизайте във фейса от телефона и това е :)

Ще се забави с една или две наносекуниди зареждането на фейса. Трагедия!!!!!

Колегата mito_bg правилно е писал, че коледните лампички създават електросмущения при превключването им. Не го обвинявайте в незнание. Всяко превключване на електрическия ток създава радиосмущения. Друг въпрос е дали тези радиосмущения пречат на Wi-Fi връзката. Невъзможно е да пречат на тази честота. Те могат да създадат смущения на доста по ниски честоти, например на дълги вълни, средни вълни и по малко на къси вълни.

И един мармот завиваше...

Колко ви платиха за тая реклама и довечера къде ще пием?

Ох, аз като се напия интернетът ми така се забавя, едва се влачи...

Ти остави това, ми я снощи като засилих пернишката печка с повече кюмюр, като и насвятках кюнците, и интернетът ми направо спря! Начи - печката на кюмюр и дрва също внася смущения в интернета, от мене да го знаете! Така че - пий си ракийката и не му мисли много!

T.e. с програма за смартфон, които устройства по принцип не са с най-добрите wifi антени, мога да си проверя в офиса къде имам нужда от засилване на сигнала, а? Добър опит, Ofcom, ама ще пропусна рекламното ви приложение.

А аз като пера чикии, интернета ми се усилва :)

скоростта на нета се забавя и от празничната баница,свинските пържоли, празничните свещи, аналните свещички и презервативите....

XAXAXAXAXAXXOXOXOXOXOOXOX ВЕСЕЛА КОЛЕДА

Няма такава програма, проверих!

link

Е, има: itunes apple com / gb / app / ofcom-wi-fi-checker / id1041885941?mt=8

Има такава "програма", ама е пълен шит, проверих!