Коментари - Сериозен успех за Windows 10 | IT.dir.bg
назад

Сериозен успех за Windows 10

Microsoft обяви, че Windows 10 вече е в 400 милиона активни устройства.

Обратно в новината

Коментари - Сериозен успех за Windows 10 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"До няколко години Microsoft ще спре да обновява старите операционни системи (Win7 и Win8)" Да бе да. Това е от сайта на MS (extended support): Win 7 - January 14, 2020 Win 8.1 - January 10, 2023 Тези "няколко години" са поне още 3 години, в които концепциите може да се сменят 1000 пъти. А наздраве за журналята.....

Windows 10 е най-свестният Windows дето Microsoft са правили за всичките си години... ползвал съм ги всичките включително няколко поредни версии на един и същи компютър. Но не твърдя, че Windows не е боклук - винаги си е бил :) Твърдя обаче, че всичко останало е още по-голям боклук! :)))))))))))))))

Dimi

Като е боклук защо го ползваш? Има си достатъчно други операционни системи... при това безплатни. Като е боклук ползвай тях... и защо след толкова години като уиндоус е боклук никоя друга операционна система не можа да се наложи и да измести "боклука"... аман от глупав хейт от малоумници...

Ми защото писачите на софтуер пишат за уиндоус?! Що?! Поради много причини:.1Мързи ги; 2. Не е изгодно да пишеш за друга ос, осбенно ако е фрии. 3. Моноплисти са точно, като Майкрософт и се държат заедно. Общо взето трябва да им осигуриш солиден пазар, че да го правят. Т'ва е като да попиташ защо опенджиел картите са толкова скъпи, като хардеурно почти нямат разлика с мейнстриим дистрибуцията?!

Ся!!!! Що не вземат да фанат Косматия за Косматия бе да ви го нататрузя!!!! Днескя кат си го пуснах компутеро от девят часа до към преди полвин час упдайти си инсталирова!!!! Абе малумници прости да ви го натаквозям!!!! Аз работа имам а не да ви глеам простотиите и да прайте упдате га ви доде!!!!! Да ви майките изодзадзе!!!!! Ай сектир!!!!!

Има толкова активни у-ва с тази система, само защото Майкрософт карат насила да си го изтеглиш на компютъра.

Никой нищо не те кара насила. Не го тегли, не слагай Уиндоус.

Дечица, какво значение има каква пиратска ОС сте си сложили на кошниците за 500 лева? Вие изобщо не сте в играта и нямате значение. Значение имат корпорациите, а тях чичко Били ги е хванал здраво за топките и стиска ли, стиска. Колкото до Windows 10 - перфектен е. Казва ви го човек с опит в тези неща, а не Пенчо Геймъра от Люлин 10, който няма пари са качествен хардуер, омазва ОС за 2 дни и на компютъра му живеят поне 150 бацила, резултат от постоянното му висене в порно сайтове.

Изглежда че сте горделив човек, след като толкова пренебрежително говорите за хората които ползват компютри в България. А не виждате себе си каъв сте сиртомагх гол и бос. Горделивите ще бъдат унизени и пепел под краката на светиите. За хора като вас ще бъде добре да се запознаят със значението на думите смирение и любов. Windows 10 наистина е добър в управлнието на хардуера, бърз и стабилен, но за сметка на това ви прави пълен персонален профил, който се праща където трябва. И в добавка може да ви краде и авторските проекти, които чевръст анонимко може да патентова вместо вас ако му се сторят интересни. Ако човек не се занимава съ сериозна научна или развойна дейност и не с притеснява че биг брадър го гледа от всякъде, може и да изполюва тази версия. Тя е версията на новият световен болгохулен вавилонски ред на плътският човек.

Ами като не си положил грам усилие при инсталирането на Win 10 за да си преместищ плъзгачите наляво на настройките за персонализация, а само си натискал Enter така става - правят ти профил.

Човекът с опит явно няма опит с малки и средни фирми. Тези, за които Ентерпрайз версията за хиляди долари е скъпа, а не искат да рискуват някой задължителен ъпдейт на Про версията да ти затрие всичко. Да не говорим колко данни се събират и че е безумие да слагаш МС на работен компютър в държавна институция (освен ако не си САЩ).

Я раздуй малко за задължителните ъпдейти на "про" версията, че и лаиците без опит да се образоваме!

ОС-а не ми е пиратски, а кошницата струва 500 лева, щото преди 5 години беше 2100, а преди няколко месеца ъпгрейднах видеото с карта за 430 лева. "перфектните" windows-и са с нечетни номера на версията. фактът, че МС смениха версията отново на четна и че повече "версии" няма да има, а само ъпдейти е символично... поне за мен. като ми остане малко време windows-а у дома го качвам на виртуалката и приключвам с дотацията на МС.

Да знам ... вчера го махнах по голяма боза не съм виждал....

За пореден път питам какво точно не ти хареса!!!! Ама с нещо конкретно, а не забива ми, трие ми програмите, не понасям плочки и други такива общи приказки защото това говори че или никога не си виждал ВИН10 или компютърът ти е от преди 10 години.

пич! самият факт, че "плочките" се асоциират с ОС е достатъчна причина windows-а да си замине. Тази версия е апогеят на безумието, че интерфейса осмисля операционната система дефиниран от Стив Джобс преди години и безмозъчно копиран в Редмънд. ето още: 2. безумие е Кортаната, която въпреки, че опитах, не можах да махна, но постянно ми напомня, че може да ми свърши много работа, ако ѝ дам възможност да ме "опознае" - само дето нито ми помага да си гледам снимките, нито може да ми помогне с порното, а да не говорим, че за игри е безполезна... в крайна сметка това е просто още един гугъл. 3. не мога да понеса, че компютъра сам тръгва да се ъпдейтва. Въпреки, че това е единствената причина да бях склонен да дам пари за лиценз предпочитам аз да определям кога и колко ъпдейта да се инсталират, а не ни в клин ни в ръкав пича да ми заяви, че трябва да го рестартирам, за да се ъпдейтне и така anniversary ъпдейта си мина за 2 часа, без да ме предупреди, че ще ми изгуби времето. В 7-мицата поне виждах колко време ще се ъпдейтва - сега не.... ще кажете - е да ама може да му зададеш на windows-а прозореца на активна работа.. и ще ви отговоря - я вие му задайте, че работите от 3 на обяд до 2 през нощта!!! От версия на версия тази ОС става все по-малко user-friendly.

Във Федорката е истината, ама късно ще го разберете! Пък който иска - да продължава да пие рядка боза, да псува бъгове и всичко да му забива...

Ама майкрософт казаха ли колко от тия 400 милиона активни потребителя са станали такива доброволно, без да ги карат насила, с разни прозорци дето нямат опция за отказ ? Едни видеоигри и едни софтуери за видео/аудио обработка и един фотошоп (които пък без проблем вървят на маковете, но още имат проблеми при линукса) ги крепят сред масовия потребител. При корпоративните вече играят едни тлъсти договори и комисионни. Не, че тия в държавната администрация ще видят разлика в браузъра или скайпа под линукс, ако им махнат уиндоуса.

Нищо не ти е ясно. Фотошопа крепял Windows :) Крепи ги това, че всеки сериозен производител на PC продава комповете с Windows, а ВСИЧКИ големи фирми ползват Windows за служебните си машини.

Dimi

Да, защото разработчитиците на специализиран софтуер не поддържат друга операционна система... кажи ми свястен CAD софтуер за линукс например... Факт е, че за момента за професионална работа (изключвам IT бранша) windows няма алтернатива и никой не се опитва да създаде алтернатива...

Не се ли умори? ------------- Toчно шефовете са с Мак почти винаги! Долу съм ти избройл няколко шефчета с Макове, слепок!

Ами нормално нали е шеф трябва му компютър който струва една камара пари и става само да си преглеждаш пощата и да ровиш в нета...а и да си пускаш песнички на iTune....те при тия офшорни мошенници всичко започва с Ай....кога ли ще патентоват и Айсиктир-а...е те тогава ще вадят пари от всяка псувня.

Control panel не е изчезнал съществува си в пълен вид. :D

Някои неща като PC waken, например, ги има само в новото Settings. Майкрософт, по някаква причина, обичат с всяка нова версия на техните продукти, да разместват настройките в различни менюта и да променят логиката.

ЗА МОЕ ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ СЛЕД УИНДОУС 2000 И ХР МАЙКРОСОФТ НАВЛЕЗЕ В БЛАТОТО НА ПОСРЕДСТВЕНОСТТА. НО ТОВА БЛАТО СЕ СЪЗДАДЕ ПОД НАТИСКА НА АНДРОИД ПРИ МОБИЛНИТЕ УСТРОЙСТВА. НО ПЪК АНДРОИД ОСИГУРИ МАСОВОСТ НА ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, КОЯТО В ПРЕДНИ ВРЕМЕНА ЛИПСВАШЕ ПРИ ДОМИНАЦИЯТА НА МАЙКРОСОФТ.

Стига простотии :D Преди Windows 2000 - Microsoft беше пълна боза! След Windows 2000 - Microsoft продължи да си е боза. Именно Microsoft беше и един от проводниците на масовостта на компютрите. Android сам по себе си нищо не е направил. Просто нацели моментът, когато BlackBerry и Nokia се издъниха, а мобилните комуникации и мобилната електроника като цяло поевтиня.

А и Андроид без Самсонята... никой нямаше да е чувал за него!

Видни аграри са се изказали. Браво. Сега седнете да напишете една операционна система и смачкайте Майкрософт. Щом мислите, че разбирате повече от тях... ще е лесно. Нали така?

Ама наистина ли?! Как се прецакаш! На два компютъра преинсталираха ОС-а и все ВИН 7 си сложих, вай, вай, тюх!

Бил Гейтс е силно притеснен от случилото се :)

Ей, деца с вашите модерни ПЦ-та, Макове с Интел ЦПУта... аз Уиндоус съм го подкарал на Сметало!

На дървено сметало върви най-добре.

Естествено! А дисплей - табла с пясък и калем!

10ката ще е новата 7ца. Задръстеняците винаги ще харесват старото и няма да намират нищо в новото.

щото новото е bloatware.

Що не играете български игри, нали сте големи патриоти? :))))))))))))))

Щото няма такива читави!

DOTA читава игра ли е? Или League of Legends? Баааси изпортеното поколение! :)))))))))))))))))))))))))))))

Хм, ами да! Прав съм! м$ уин потребителите са бедни и/или тъпи! Например Марк Зукърбърб, Лари Пейдж, Линус Торвалдс - всички те са с Мак! Линус Торвалд си е инсталнал Линукс - Опън СуСе на Мак-а! м$ уин го ползват само разни секретарки, пъпчиви тийн-геймърчета и разни от 3ти свят дето бачкат за по 200 евра на месец!

Отиди в която и да е корпорация в USA (любимата ти страна, нали) и питай колко Мака имат и колко ПЦ-та. Питай шефовете със 7 цифрените заплати на какви компютри работят. И се гръмни после.

Когато качиш на някакъв Ябълков шит нещо друго освен OS X без виртуална машина или качиш на PC OS X без да е хакнат пиши.Торвалдс бил инсталирал Линукса на МАС .....затова навсякъде има дистрибуции на Линукс за PC защото е писан специално на МАС.

И ти си кво - някво шефче на мегакорпорация, щото си спестил за модел пауърмак отпреди 5 години ?

Dimi

Ех майорче просто... ти някога сериозна работа вършил ли си на компютър или само вечер браузваш в нета след работния ти ден на хамалин... Специализирания софтуер в огромния си процент е писан само за уиндоус и ако ти извършваш специализирана работа на компютъра просто нямаш шанс за друга операционна система... И ако шефа който му трябва един офис и да си провери пощата му върши работа един мак който е тъник и лек - основно предимство за шефа който го разнася навсякъде. За един инженер мака не струва пукната пара защото няма да му върви CAD софтуера, програмите за изчисление също няма да вървят на мака или на линукса... и това се отнася за повечето отрасли...

За фейса и браузерни игрички става. За сериозна работа...(освен ако не работите като сводник във фейса) забравете.

Точно обратно. За фейса и браузване има други алтернативи. За сериозна работа Windows. Не, че е най добрия. Просто сериозните програми нямат алтернатива за друга ОС

Бай Симо - Windows е боклук, но най-става за сериозна работа... Всичко останало е хем боклук, хем за работа не става :))))))))))))))))))) Аз на многознайковците модерни IT-та им викам, че най-святната PC OS си беше DOS :))))))))))))))) и не ми вярват!!!

Бай Семо, точно за сериозна работа Windows НЕ СТАВА. Виж, за дразнеща десктоп среда - става. Под сериозна работа аз разбирам firewall, intrusion prevention, routing, Apache, nginx, Squid. ... А ти?

Точно обратно. За фейса и браузване има други алтернативи. За сериозна работа Windows. Не, че е най добрия. Просто сериозните програми нямат алтернатива за друга ОС

Аз поне съм много доволен от 10-ката. Още повече, че и телефона, и компа ми изглеждат по 1 начин, и всичко ми е синхронизирано.

Веднага споделям. Работа в домейн. Машина с i3 и 4GB RAM с WIN 10 определено се "влачи", в сравнение с WIN 7.

Strikercho

Но пък на i5 s 4GB RAM, като отворя AutoCAD, Excel, 5-6 таба на браузър, PDF Reader и Outlook, 7-цата ми постоянно крашва Уин Експлорър или друго зацепва, докато 10-ката "излиза' от натоварване доста по-добре

Е ти искаш с трици маимуни да ловиш. Слаба ти е машината, по-добре да беше си стоял на 7 няма как да очакваш да се подобри нещо дори и с 10 изпял си е вече песента този лаптоп що се отнася до работа. Може да си го ползваш само като таблет.

Абе вие много плюете ама един смислен аргумент ще дадете ли какво не му е хубавото на WIN10??? Бърз е , стабилен, върви всичко под него, не ми е изтрило нито една програма както някои балнуват. Давайте кажете къде му е проблема да видим???????

При мен криптотроянец само си записа инфото на 1000 места, без да може да пипне и един файл и да го криптира. Win 10 се справи перфектно в случая.

Изгаря по 2 (две) дънни платки на ден. Само това стига и артисва, за да му ЕПМ през всички реални и виртуални USB -та.

А ти, с минуса - сложи ли си десятка? Твоето дъно е следващото...

ДА-ДА - "върви всичко" щото като ми изкочи прозореца за update каза - хайде започваме, ама си разкарай ей тоя списък с програми дето няма да ти работят с win10... ХА-ХА-ХА!!!!

Стига глупости. Ако броят и китайските TV-Box-ове, които идват с WIN 8 или Win 10, и после им се слага нещо по-читаво. Или пък непоисканият ъпдейт от 8.1 до 10 - просто осъмваш с нова OS. На едно обучение с един админ от HP ми сподели, че сега HP България като "преминат успешно" на WIN 10 ще има похвална статия колко са "велики" микромеките. Бройте колко компютъра ползват реално Windows 10, а не колко са били инсталирани с такъв.

ЦРУ И ФБР СИ ИДВАТ СОФТУЕРНО ИНСТАЛИРАНИ .... А В ГЕЙПЪЛ СА ХАРДУЕРНО ИНСТАЛИРАНИ ..

Объркал си се леко. И при PC и при Apple са хардуерно инсталирани, още на ниво процесор.

Пълно с глупости в тази статия. Първо стария контрол панел никъде не е изчезнал, в Уин10 си е, просто трябва да си малко грамотен да го пуснеш или да не си толкова тъп, че да не можеш да намериш в нет-а как се пуска. Рън -> контрол и си готов. Другата глупост е за Вулкан и ДХ12. Вулкан не е платформа. Вулкан е АПИ и е просто поредната итерация на Опен ГЛ и нито е по-лека нито по-добра от ДХ 12.

Цъкат ти минуси ботовете. Лично на Дум пробвах "Вулкан" и Open Gl. Вулкана освен, че намалява графиката не дава нищо в повече на моя комп.

И аз това им написах много зле написана статия ... Control panel се вади като напишеш в адресната лента на file explorer , control panel :D

С десния бутон на мишката върху бутона "старт" и от там си пускаш контролния панел. Нищо повече.

я прочети по-внимателно - Vulkan е еволюционно различен от OpenGL. имат само 2 общи неща - организацията, която дефинира API-то и че са софтуерни библиотеки за графика. Със сигурност е по-лека от OpenGL4.x, а за сравнение с DX12 е рано да се каже, защото хардуерна поддръжка има бол, ама софтуер да ползва желязото е кът. Най-малкото повечето програми поддържащи всички API-та все още са оптимизирани за DX11 и показват най-добра работа именно там.

niko, работата е там, че и под Линукс си има супер графични интерфейси! И никой не ти трие програмите и не ти праща личните данни всеки ден до м$ ама задръстените цъкачи толкова им е акъла!

Dimi

А сега кажи колко от специализирания софтуер извън ИТ отрасъла поддържа линукс... от софтуера с който работя не се сещам и за един, който може да върви на нещо различно от windows...

Агенция "Га-Га", точно така! Потребителите са или прекалено тъпи за да използват Линукс или прекалено бедни за да си купят Мак! При положение, че из хранителните супермаркети подмятат м$ сърфейса и разни нискобюджетни леновота с уин за по 200 евро, няма как да е иначе!

Уин потребителите - или бедни или тъпи.. Не е лошо да спреш и помислиш малко преди подобна изцепка.

Ако сте геймъри, то Win10 ви е необходим, за да може да играете игри с новия DirectX 12 Смех, па смех, абе Майкрософтски идиоти. Steam + Linux, Майкрософт да го духат със смотания им DX12. Вече практически не съществува ново голямо заглавие в игрите, без поддръжка на Линукс. Адиос, Майкрософт - и последната ви крепост падна, вече въобще не сте необходими.

A драйверче за GDI принтера (MFU-то) имаш ли, или на теб печат не ти трябва?

И като се събуди разбра, че още не се е съмнало. Топ 5 игри в УС: 1. Мадден НФЛ 17: Вин, ХБ1, ХБ360 ПС4, ПС3 2. Но Ман'с скай: Вин, ПС4 3. Деус Екс: Вин, ХБ1, ПС4 4. Гранд Тефт Ауто 5: Вин, ХБ1, ХБ360, ПС4, ПС3 5. Овъруоч: Вин, ХБ1, ПС4 Аман от смешници като тебе дето си измислят глупости. На никой не му дреме за Линукс и неговите 0.000001% като като става дума за игри.

С изключение на Grand Theft Auto V си дал си някакви световно безизвестни игри, хаха. Из пък си жуля с Линукс native компилации: CS:GO WarThunder TeamFortress SeriousSam Dota 2 TotalWar XCom 1&2 Stellaris The Thalos Principle Cities:Skylines Civilization V (скоро и VI) и т.н.

А Байкал ОС в колко устройства е?

66% са, но Windows инсталациите ===== Опелчетата винаги са повече от Фераритата!

Основната причина е за това, че новите лаптопи идват директно с Уиндоус 10, Майкрософт е сключил договор с производителите. Т.е. купувайки нов лаптоп, ти просто нямаш избор. Втората основна причина е безплатното преминаване от Уиндоус 7 към 10 за всички, които имат лицензирано копие. Много народ се подлъга по това, сега си го бият в главите. Така че тия инсталации не са щото хората го харесват, а заради маркетинговата политика на Майкрософт.

Имам един Линукс РедХат9 на критично място. От 12 години. Не е отказал, хардуетра е сменян няколко пъти и е скалирано всичко също няколко пъти. Всичко с Windows което съм инсталирал се оказва боклук, който може да се хакне и да не работи а данните да се ограбят посред бял ден. Изобщо МС са продукти второ качество. Единственото читаво е Офис.

Ал

А пробва ли LibreOffice?

либре си е либре, човека имаше предвид, че единствената читава програма на МС е офиса.. бих добавил и win7, ама вече не го поддържат сериозно.

Аз имам МАК!! И не го заменям за шпионскшти простотии на най-алчния на земята!!!

Pen Pineapple Apple Pen

Че той Мак е разработка на НСА... НСА, но не национална спортна академия :))))))))))))))))))))))))

Нормално е да има този успех. Първо натрапват ти го без да те питат чрез актуализация, второ купуваш комп с инсталиран уй 10 е как няма да имат успех. И трето нивото на работа с уин 10 е като за 5 годишен.Значи представяте си интелектуалният спектър на масовият потеребител какъв е.

Не е само това. Броят се всички телефони с уин (нищо, че е друг - пак се казва 10). Броят се екс-боксовете, пак така. Броят се АРМ версиите на Уин10, които пак не са съвместими с останалите. Ако махнеш МС хардуера, където нищо освен уин10 не върви се вижда, че много малко хора дефакто си го избират...

Има ли въобще АРМ версии на Уин10? АРМ Сърфис отдавна е спрян.

Пак ли ти?, Точно на Запад 60 процента от потребителите ползват Мак! Ако не вярваш виж статистиките! За САЩ съм сигурен, че е толкова процента!

Mac OS X - USA - 2015 - 18% Windows 7 - USA - 2015 - 36% Windows 8 - USA - 2015 - 12% Windows 10 - USA - 2015 - 12% Windows Vista и XP - USA - 2015 - 6% 66 vs 18 - тежка загуба - това е жалката истина за любимата ти ОС.

Реших да проверя и се оказа, че не си прав. Според статистиката на сайтовете на държавни институции най-много посетители използват Windows (58%), IOS(16%) Android(14%),Мак(9%). Има и други статистики от различни други източници. При всичките на първо място е Win. Хубаво лошо е друг въпрос. Говоря за цифри.

А геймърите, които са под 18г и не ходят по държавни сайтове дали са масово на нещо различно от уиндоус? Малко е кофти статистиката...

Тези с iOS и с Android са влизали от смартфони и таблети с мобилен интернет. Десктопите са над 90 процента Windows !

Логичен е този "успех"! Масовите потребители са прекалено тъпи за да ползват Линукс и прекалено бедни за да си купят Мак!

Глупости на търкалета. Пак си се изложил сериозно. Успехът на Windows се движи от корпорациите. Пука им за теб и жалките ти 100 долара. Колкото до "бедни, за да си купят Мак!" - питай някой в Щатите или Западна Европа, дали това го спира да използва Мак. Просто на работа е с Windows и му е по-лесно. Светът не се върти около панелкатата ти в Обеля. Това е истината. Твоите глупости са в стил: ЦСКА - ЛЕВСКИ.

Панелката му не е в Обеля, а в Якоруда. И не е панелка, а кошара за овце.

Не думай, че сега ще ти скочат "кликачите" и да те убеждават, колко по-лесно се работи тази ОС, колко удобно, как Линукс не е мръднал от 20 г. и т.н. :):)

Е, не скочиха да му обясняват нищо за Линукс, скочи само nikoi да му лиже нещо си.

Пълен боклук е този Уиндоус 10. Много зле структуриран контролен панел. Стандартните програми (като Email клиентът например) са в пъти по-лоши от тези в предишните Уиндоуси (като Outlook Express). Други хубави туулчета (като MovieMaker) изобщо липсват и трябва ръчно да ги инсталираш, защото "не били нужни". Да не говорим, че повечето от тях не поддържат UHD монитори, та бутоните и буквите са като точици. Освен това след всеки ъпдейт нещо спира да работи или се прецаква. Било иконите по десктопа ще са разместени, било драйвери ще откажат, било вече инсталирани програми ще искат повторна реинсталация... Истинско дразнение за нормалния потребител!

Забравих да пиша и за брилянтните нотификации, които е най-добре човек напълно да изключи, защото иначе започват да ти врещят всяка минута за някакви тъпотии. В Android например, човек получава нотификации за някакви важни събития. Но в Уиндоус, някакви дебилни програмки и процесчета непрекъснато се добавят към списъка за нотификации и започват да ти плюят безсмислици, без изобщо да си ги пожелал! Накрая дори започнаха да ме информират за всяка нова реч на Доналд Тръмп!?

Да се смеее ли човек да плаче ли, нивото е плачевно. 1.Контролният панел си е същият както от много време насам. 2. Outlook Express не е част от WIN и да и в новият офис също го има, същият си е. 3.WIN поддържа всякакви монитори и даже не само един аз лично съм вързвал 4. 4.MovieMaker е безплатен и се инсталира за няколко минути. А за другите неща като не можеш да направиш нещо като хората защо не си наемеш някой да ти го подържа този компютър и готово, явно не е по твоите сили.

По-добре плачи, защото си се родил много, ама много глупав човек. За промити мозъци като твоя спасение няма. Ти сериозно ли смяташ, че някой има време, нерви и пари, за да се занимава с глупостите, които описах? Че хората си нямат работа, деца и ангажименти, та да си прекарват времето в преконфигурации, ъпдейти и преинсталации? Ближи задниците на Майкрософт щом нямаш друг живот.

Всички нови лаптопи и PC-та, особено тези с по-върхови характеристики имат драйвери единствено за Windows 10, което принуждава потребителите да инсталират новата ОС на Microsoft, за да могат да използват пълноценно компютрите си. _ E, така много ясно,че ще има "успех":):)

А Апъл предлагат ли драйвери за други операционни системи, когато ти продават свои лаптопи, компютри и т.н. Microsoft са успели да се договорят с производителите и всичко е ОК. Като не ти изнася, напиши един бърз ОС, направи договори с най-големите производители и прави долари.

В новината нищо не се казва за "нежеланието" на производители на хардуер, да правят драйвери за по-стари операционни системи. От какво ли е продиктувано? Дали не са "консултирани" от М$ по някакъв начин (финансов например). И с тази ОС ще стане като с предните им операционни системи. Полека полека с времето, след като няма драйвери за друга ОС - овцете щат-не щат, ще трябва да ползват ВИН10. За Линукс не казвам нищо. Мислите ми са само за М$ и бозите до сега. И бозите дето ще са след това...

Това за драйверите е прекрасен въпрос на който няма да ти отговорят тия дето знаят отговора. Прекалено важен е контролът над тия неща и приказките как гугъл мугъл майкрософт и подобни били "късметлии" та успели сред многото са ... приказки. И едва ли ще чуем скоро кой и откъде ги регулира тия работи.

zeddd

Поне на половината машини той се "появи" без хората да са го искали :)

Много е добър и аз съм доволен. Само дето имам сериозна забележка, че не поддържа ATI Radeon драйвъра ми на машина отпреди 3 години.

Това, че си доволен го прави "много добър" за тебе. Но опитай да го ползваш за сериозна - не офис работа а за хардуерен дизайн примерно, както правят много мои познати нямащи това, което имам аз - и бързо-бързо ще разбереш, че е "много добър" само ако можеш да го махнеш и да се върнеш на 7 или xp.

Много искам да разбера какво пък толкова използваш за "хардуерен дизайн" :)))

Човек, в работата на 10-ка се работи от софтуер до чертане и всичко си върви идеално. Каква 7-ца? Това, че 7-та бе най-доброто допреди 10-та не значи че 10-та е калпава. На i5 с 4RAM върви на фърчолет. Само не поддържа видеото на ATI ами някакво си стандартно Майкрософтско. Няма софт, с който си изкарвам заплатата и да не ми работи. Сега за игри идея си нямам, но Хироус 5 ми върви, друго не играя.

За масовия потребител на интернет, мейл, скайп, видео, музика, обикновени документи и пр. Линукс върши прекрасна работа. Ако вече се изискват по-специални програми като Фотошоп, Протулс или АутоКад например, тогава си требе виндоса.

Казва се кийлогър бе ЕнтЕлЕгЕнтЕ.

задкомпютърното разтройство

Браво бе, ако карате на десетката до 3000-та година може и да съберете 7 милиарда малоумници да ви ползват бозицата.

Контролният панел не е изчезнал. Просто не е на видимо място ;)

"операционната система е била инсталирана от нови 100 милиона потребителите през лятото" А колко % са доброволните инсталации и колко % са инсталации с изнасилване?

За процента на "изнасилените" ще има ли възможност за Abort? Retry? Fail?

Най-добрата си остава Windows XP

А спомняш ли си когато излезе Windows XP, как я плюеше и си искаше добрата стара Windows 98?

Много ясно - всичките иновации на Микромеките се нуждаят от 2-3 години тунинговане. Най-малкото да се изключат или да не пречат на работата.. Особено важи за пипане по мрежовата част...

Всъщност съм съгласен с него. А и между xp и 10 годините са 15, между xp и ония подигравки с техниката не NT базирани - 95 и т.н. - са много по-малко. Сигурно е имало хора въздишащи по 95 като е излязло xp, но 2010-а не помня да съм срещал. Моето виждане е, че от xp насам вървят надолу.

Симо Симов

Аз тая операционна система (XP) я прескочих вкъщи. Беше голяма боза първите 2 сървиз-пака. Майкрософт отдавна бяха спрели поддръжката на 2К и повечето софтуер не искаше да се инсталира на 2К, или искаше малко напъване да тръгне. Последната модерна игра, която успях да подкарам беше Crysis около 2008-9 г. По това време вече имаше Win 7. Та купих си нов комп с повече от 4G RAM и реших да сложа направо 7-ца (64-битова) и да прескоча оплютата Виста. Но по това време 7-цата като всяка нова ОС на MS още не ставаше, а и нямаше драйвери, та слязох на Виста и така до преди около година, когато заради SSD-то трябваше да сменя Вистата със 7-ца. Лятото я ъпнах на 10 и засега не съжалявам.