Коментари - Промяна в системни изисквания на Windows 10 | IT.dir.bg
назад

Промяна в системни изисквания на Windows 10

Microsoft промени минималните системни изисквания за безпроблемното функциониране на Windows 10.

Обратно в новината

Коментари - Промяна в системни изисквания на Windows 10 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо 1ГБ/2ГБ, после 2ГБ/2ГБ, накрая пак 1ГБ/2ГБ... Ся, последно?

ХР форевър!!! Ма ше ви дойде акъла...

Сори че се репликирам... Въпроса ми беше - С какво новата Лада е по-добра от старата /освен с претенции/

Иде ли глобално затопляне тази зима?Идва ледников период.Телефони и лаптопи не се ядат.Аз имам бункер в земята,с възможност за пребиваване на 10 души до 100 години.вложих в него 500 милиона.Термален генератор на ток и топлина!САм ще си произвеждам храната под земята.А вие ще ядете хлебарки и червеи :)

Мисля, че с Win 10 Майкрософт донякъде уцели ваксата. Този пост е написан чрез древно марково-офисно ПЦ - HP Compaq - P4, РАМ 3Gb, вградена видеокарта, HDD 1 ТБ. Системната папка е 14 Гб. Машината се справя повече от перфектно с офис задачи. ОС върви добре. Няма никакви проблеми с драйвери и съвместимост на прикачената периферия. Единственото, което показва, че компютъра не е актуален, е плейването на мултимедия. А и сайтовете стават все по тежки и обемни. Браузърите също. Не знам как го мислят разработчиците, но не може 3 таба на Мозила да правят да заемат 1 ГБ РАМ. Кому е нужно, и защо са го направили така? Не отричам прогреса, но напоследък думата "оптимизация" хич не е на мода.

Може, може..

тия за кви линдолс 10 ни говорят,аз одавно сам на линдолс 11,има гу в замунда

оня тачо още бълнува с пиянската си муцуна зори

днес си подарих едно лаптопче и7-6700hq така, че за момента системните изисквания за 10-ката не ме бъркат. стария лаптоп с т7700 ми служи вярно само 8 годинки и има още хляб в него. поздрави!!!!!

Кой го интересува какъв заем си взел за да спонсорираш интел.

Защо злобееш , катилче ?

Ако не спонсорираш Intel, ще спонсорираш ЧЕЗ/ЕВН/Енерго про и (примерно) DAIKIN, защото алтернативите на Intel са неефективни и енергоемки. Онзи ден си стествах едната машина с 6700HQ и изкара 9.5 часа писане на код със 74Wh батерия... Това с АМаДе няма да стане поне в следващите 20 години.

Да ви попитам,дали мога да си сложа уиндоус 10 на лаптопа,а той е от годината на раждането ми-1998г.С пентиум 2 е,64 мб сдрам на 66 мхц,3.2 гб хард диск,няма сд,и не може да буутва от юсб?

Може, пиши ми ЛС.

Ех, потайни работи. Светни човека - през com порта, разбира се. Но условието е трансфера да е 9600 bps, 8 N 1, иначе десятката не се разпъва правилно :). Или пък ако пуснат нещо като Netinstall ;)

Не знам, защо се спори за системни изисквания, които са по-ниски от телефоните от последните 5 години.... Това е ултра минималистично за компютър от 2010-та насам (7 години)... едва ли някой иска да се самонаказва с такива параметри... включително повечето, които твърдят обратното. Още повече 99% от самоуважаващите се фирми няма да разработват нищо за толкова минимални изисквания, освен в случаите на специализиран хардуер/софтуер...

Оти 2 ядрен процесор за настолен е по бърз от 8 ядрен за телефон.А опитай се на телефона да работиш с аутокад или база данни.

Глупости, всичко е софтуерен блоут. Я пусни един кастъм инсталиран арч да видим стар ли е хардуеъра.

Само да знаете, че 20Г са само до първия ъпдейт. Т.е до първата седмица. След това всяка седмица се нагълтва с още 1-2Г след всеки ъпдейт, а за мейджър ъпддейт (на всеки 3 месеца) се налапва с по още 5 Г. Така че, ако искаш да работиш повече от година без да преинсталираш - отдели поне 40 Г място само за Уиндоуса.

Отваряш си Propеrties с десен бутон на мишката върху системния диск и избираш Disk Cleanup. Чакаш малко, докато се сметне обема на файловете който могат да се трият. Като ти излезе прозорчето пак, погледни в длния десен ъгъл и ще видиш бутонче CleanUp System Files. Като го цъкнеш пак почва едно смятане, но в крайна сметка ще може да избереш Temporary Windows Instalation Files, както и евентулано предишни версии ма Win. Маркирай всичко и си ти ....

Да, ама маха 20-30 Мб, а не гиги ;)) Уин-а расте самоволно и то не с малко.

Ама всичкото това с мишката ли? Предпочитам така: 0 5 /3 rm /var/log/.1 0 5 /3 rm /var/log/.gz Става въпрос за crontab :) 5 0 sudo find /stupid/windows/.exe -mtime +3 -delete :):):):

Корнелий

Хайде сега да ме научиш и как да махна WinSxS директорията и ще те призная за майстор

Никакви пороблеми няма с Вин 10 64бит. на i5 процесор и то на 5 години. Върви на пушка с 8 ГБ рам. А вкъщи с Минт МАТЕ 18.1 БЕТА върви на пушка на Пентум на 8 години с 2 ГБ рам. Ама всичко върви и игрите даже.

Аз си ползвам PS DOS! Тъпаци! Нямам си проблеми с рамки на прозорците.... Нямам си проблеми с драйвери! Нямам си проблеми със системните изисквания! 640Kb стигат и 8 инчово флопи стигат за всичко!!!

Като гледам от този компютър с PS-DOS пишеш по цял ден във форума!

Неслучайно си Мозъкус Малкус :)

Правиш се на нещо но да те светна. PC DOS никога не е работила на компютри с 8 инчови дискети. PC DOS е версията на MS DOS специално за IBM. А още първото IBM PC е с 5 1/4 инчови дискети. Работил съм с MS DOS първа версия на 8 инчови дискети, но компютрите бяха японски.

Барем да разбираше и от ирония, нямаше да е зле. :))))))))))))))))))

Аз си реших проблема - по принцип седмицата ме устройваше идеално, но на 8 или 10 нямах никакво желание да мина. За последно вчера ползвах 10, не мога да уцеля рамката, за да преместя прозореца, просто защото рамка няма и всичко е бяло. Не мога да различа прозорец от прозорец, те не са прозорци вече, ами листове - толкова са плоски и грозни. Реших си проблема като сложих Mint Cinnamon - 1-2 месеца докато си го наглася по свой вкус и сега е сравним по удобство със седмицата, че дори и повече. За непретенциозни потребители става, а ако на някой чак толкова му липсва нещо от Уиндоус - има си Wine и VirtualBox. Единствено някои игри трудно се подкарват, но по времето, когато преминах на линукс играех само DotA, която си има версия за Линукс, а сега и това не играя. Всъщност другият проблем е Скайп - Майкрософт специално съсипват версиите за Линукс и Андроид.

Скайп си беше съсипан за Линукс много преди Майкрософт да се появят.

всъщност скайл алфа за линукс върви доста сносно. аз съм на дебиан стреч + гном3 и нямам проблем с него

Здравейте, мисля, че феновете на Linux малко се поовлякоха освен ако не гледат youtube в конзолата :) Като Linux фен, който професионално се налага да прави професионални мултимедийни приложения за Windows... Ето изискванията за Ubuntu, която все пак е съвременна OS: Ubuntu Desktop 11.04 и по-нови с UNITY (32битово): 1000 ΜHz процесор (Intel Celeron или по-добър) 1024 MiB RAM (system memory) Цитат от Ubuntu system requirements: From experience, we all know that it is recommended to have 2048 MiB RAM to properly run a day to day Ubuntu. Мисля, че ресурсите за Windows 10 и Ubuntu са доста близки, като unity изисква по-добра видео карта, или има по-лоши драйвери. Относно компютрите през 2016/2017, не мисля че има такива които да са с под 4GB RAM (Нормално 8+). Говорим за компютри, не за net-book/top ултра мега бюджетни решения, които за мен не са в клас използваем компютър... а по скоро мога да гледам нещо в youtube или да пусна skype... (в техномаркет моделите са стари от преди няколко години). И за двете OS знаем, че с под 4GB RAМ, производителността не е добра и по скоро става за демонстрационни цели, а не за работа. За човека с XP 512MB... отдавна е време да го пенсионираш :). справка "Microsoft XP End-of life after 12 years support"

Здравей, не знам за Linux, аз него го търкалям на неща от сорта на BCM2837 и AllWinner R8/A13, но Microsoft яко се окъкаха с 10-ката (за пореден път след ME, Vista, 8). Надеждата беше 9-ката да става за нещо, но уви, този го убиха в зародиш. Всички се кълнат, че 10-ката работи по-добре от 7-ца на един и същи хардуер, но това просто не е вярно. Тези изисквания са занижени и единствената им цел е да позволят инсталирането на този Windows на слаби/осакатени машини. Аз имам компютри в употреба, датиращи от 2006-а година и мога да кажа с достатъчна увереност, че на DELL Latitude (бизнес клас лаптоп) с SSD диск, 2 GB RAM и 32 битов Windows 7 Pro ако се инсталира Windows 10 нещата са трагични. Знам го от личен опит, защото това е единствената машина, която реших да пожертвам и да оставя в ръцете на auto update-а, който M$ пропагандираха и насилствено наложиха с редица "ъпдейти". Инсталирането ("ъпгрейда") отне над 5 ЧАСА, след това машината се влачеше по корем само с един пуснат браучър и нищо друго, а поддръжката на хардуера на машината е трагикомична/жалка/мизерна, ти избери. Дори не можех да настроя аудио изхода дали е аналогов или SPDIF...

Ъпдейта никога не работи! Винаги clean install, след ъпдейт :) На 2 Gb RAM няма Windows правен след 2001ва, който да работи човешки. Аудиоизходът ти зависи от драйвера, не от Уиндоуса. Ако нямаш драйвери за някаква операционна система не си я инстарирай дали е Windows 1, 2, 3.... 2088 или Linux... ко щеш BSD... все едно! Аман от разбирачи! :)))))))))))))))))))))

Така... Пропуснах в предния пост... Ясно ми е, че на dual Xeon машините с quad channel 32G ECC RAM или на тези с i7-6700HQ ще работи прилично, ама защо лъжат в системните изисквания...

аз съм фен на дебиан и той също има доста ниски изисквания.

Баш па Убунту да даваш за пример, ми естествено че изискванията ще са високи. Я я сложи нещо по-леко, например арч, дженту, пък ако някой иска наготово има антикс, саликс. Избор колкото щеш.

20ГБ за гола операционна система! секи линукс със същите неща заема 4 от немай къде... ...баси шпионския вирус

zeddd

Не може другарю, не може. Инсталираш гол линукс, включваш към него някакво устройство и той не знае какво да го прави. Ето това е разликата. И ако в днешно време 20 ГБ са ти проблем, просто е време да замениш компютъра си от миналия век хаха

Аз пък имам други наблюдения. Корпоративна мрежа, Win10, софтуер за мрежова симулация. Да, ама не. Качва се Linux на виртуална машина и там всчико си работи както трябва :)

Айде да уточним КАКВО точно аджеба ще е това устройство. Защото май не си виждал линукс въобще. Не си водя статистика колко машини със боза и колко с линукс съм инсталирал, ама практиката ми показва, че с прясно инсталираната боза не и тръгва даже част от собствения хардуер на машината камо ли външно устройство. Не си ли познае видеото караш на 1024х768, няма драйвери за новите мрежови карти, wifi-картата - нямаш и мрежа. И ако нямаш диск с драйвери (както често става последно време) - трябва да ги сваляш на друга машина (риск - ако е заразена) и да ги хвърляш на инсталираната. Но нека не се безпоким за мрежата, защото какво не бива да правиш с Windows машина докато не направиш второто нещо след инсталиране на ОРИГИНАЛНИТЕ драйвери - антивирусна? Точно така, не бива да му включваш интернет кабела. Защото ако интернет доставчика ти е "кадърен" на 10 минута вече може да си имаш живарник с малък табун троянски кончета в 20ГБ-я си М$ бацил. С оглед на това от къде мнозинството си сваля windows-ите даже може да е бил пипнат от "хакер-благодетел" и да си идва с табунчето кончета още с инсталацията. На другия полюс: слагаш линукс - Убунту или някоя производна - хваща си всичко, в това число и най-важното - мрежата. Имаш ли мрежа и си защитен - имаш всичко, което ти трябва. Линукса вървеи чудесно с новите графични карти, а още по-добре и със старите. Тъй като е правен по начало за сървъри дисковете също не са му проблем, в това число и излезли след като текущия release е пуснат. Виж - ако му забиеш някоя джаджа, чийто производител те е ощетил, неправейки драйвер за линукс - има сайтове със съвместим хардуер, има форуми. Аз винаги насочвам да се купува хардуер, който е надежден и има драйвери и за линукс, и за мак, защото не го купуваш за ден-два и е ясно, че няма да стимулирам с парите на клиентите си недъгав мързелив тарикат, дето е решил да не прави драйвери.

2GB оперативна памет за един уиндоус?! Тия ненормални ли са?!

за да го инсталираш... ако ше го и ползваш за нещо требе още толкоз

Тази промяна не е никакъв проблем, тъй като от 5 години не се продават лаптопи с под 2 Gb памет. Повечето са с 4 и нагоре. Освен това опитът сочи, че минималните изисквания са по-скоро препоръчителни и нещата спокойно си работят и с доста по-малко ресурс.

От 5 години ли?!?! Абе вие ненормален ли сте?! 5 години по-късно, на днешна дата, 06.01.2017 отворете сайта на техномаркет например в раздела с лаптопи сложи отметка на Памет (RAM) (2 GB) (да, има я!) и ще видиш колко много НОВИ лаптопи ще ти покаже с 2 GB памет!!!!!!!! 5 години ПО КЪСНО!!! Така че какви щуротии ми говорите?!?!?! Да не темата да говоря и за лаптопи втора употреба от магазини, над 50% от тях са с под 2 GB.

Човекът говори за НОВИ, не за ЗАЛЕЖАЛИ!

След всеки "анонс" на Microsoft, свързан с десятката, "каунтерите" на 5-те топ дистрибуции в Distrowatch нарастват :)

това на какув език е? WTF u tokin bout?

на пингвински :)

ви е забранено да ползвате друго оти иначе не могат да ви следят и да ви бъркат в домашните компове, затуй недей са тормозИ кво дъ фък е туй, не ти и требе да знаеш

Ще преведа - за потребителите на Windows 10 ;) След всеки ъпдейт, броячите на петте най-сваляни Linux дистрибуции, според сайта "Distrowatch" нарастват. Е какво друго да правиш, докато компютъра ти казва" не ме пипай, инсталирам ъпдейти" :)