Коментари - Windows скъса окончателно с MS-DOS | IT.dir.bg
назад

Windows скъса окончателно с MS-DOS

Microsoft изчисти остатъците от MS-DOS в новата си платформа Windows 10.

Обратно в новината

Коментари - Windows скъса окончателно с MS-DOS | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

apt-get или dnf?

дос-а и през 90-те не беще актуален; новел беше по-разпространен, а сериозните неща и тогава и сега са само на UNIX

Windows скъса с DOS и аз за секунда си помислих, че Windows ще върви на линукс ядро, а то се оказа, че най-лошата част от кода са оставили. DOS ако не друго си вървеше без проблеми, при това на система със 640кб РАМ :)

Чудо голямо. Има Bash shell.

хората няма кво да ядът, те дос мос нам'коси шми праят...

"Който не работи не трябва да яде" - българска народна поговорка.

Всъщност, неточен цитат от второто послание на св. Апостол Павел към солуняните, приписван от неуките другари на Георги Димитров...

По- тъпа "новина" не бях чел отдавна. MS-DOS отдавна не е част от Windows, а командния интерпретатор cmd.exe няма нищо общо с него и дори и да липсва в стандартната версия вероятно ще може да се инсталира като компонент. Големият брой разработени batch скриптове ще продължат да се използват от разработчиците.

Абе аз си мисля, че могат да сложат един линк на мястото на cmd-то и да пускат powershell през него. Сигурно всичко ще си върви и така. Аз лично харесвам конзолата на PS, но усещам че ми бави докато пиша и затова си ползвам стандартен cmd.

можеш да си правиш скрипти секакви, но не можеш да модифицираш почти нищо системно. тва е за да не можеш да му махнеш подслушвателните функции

Щом аз не се оправям с този PowerShell, представям си какво става при средностатистическия ИТ-специалист, а пък при крайните потребители направо не ми се мисли :)

PowerShell e пълна дрисня.

очевидно за теб разни шелове, скриптинга като цяло е нещо мътно и неясно. Нищо ..в следващия живот дано имаш повече успех, не че си тъп де..

Крайните потребители нямат никаква работа с въпросната конзола! IT "специалистите" да се направят на професионалисти и да се ограмотят малко...

затва има кортана да им казва кога да ходят до тоалетната

За микрософт ли работиш, нещастнико? Съжалявам те. Искрени съболезнования. Освен това страдаш от "майсторски" комплекс. Обикновения потребител бил твърде тъп за конзолата, пък ИТ специалистите били боклуци, само ти великия си достоен за уважение. Искрен съвет: отиди на психиатър.

Да се надяваме, че журналята са се обръкали, щото тва би било голяма простотия. Представям си как с поредния ъпдейт на всички хора им изчезва конзолата и командата cmd връща, че няма такава команда. Това ще счупи куп неща. Просто не вярвам, че Майкрософт са толкова прости.

След като Бил Гейтс се отегли, направиха сумати глупости, като 8-цата. Направо се подиграха с техният капитал - знанията на хората и това с какво са свикнали. Така че не е ясно какъв е този дето ще взима решенията сега. За съжаление няма да е Бил Гейтс.

R.I.P. Ще ми липсва детството...

Сега правят Fatware!