Windows 10 престана да расте

Зaceгa нямa пpичини дa ce oчaĸвa yвeличaвaнe paзпpocтpaнeниeтo нa Wіndоwѕ 10

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Говорете, пишете, споделяйте - някому сигурно е полезно да го прочете. Но от вас, нас - нищо не зависи! :)

Защо пък да не зависи? Просто гласувай с портфейла си, дето викат.

Инсталирал съм много пъти на 10 на сравнително нови платформи но до момента никой не е доволен от него , обикновено до 1 месец се скапва и слагаме 7 или 8. Бъгава , неконтролируема 10-ката е сгрешена като виста ОС която няма да се оправи. Особенно след ъпдейт откача , трие файлове и деинсталира без да пита.

zeddd

Ами не знам какво и как инсталираш, ама аз колкото пъти съм сложил 10, проблеми няма.

Единици са тези които не харесват Windows 10 и то само по козметични причини.

Снощи, преди да си тръгна от офиса, приспивам компютъра си (Sleep от старт менюто) с Windows 10, като имам отворени прозорци с различни документи и други програми, надявайки се, че тази сутрин ще дойда в офиса, ще го събудя и ще продължа работа от там, където съм спрял. Да, ама не. Влизам в офиса тая сутрин и заварвам компютъра си на логин екран. Той се събудил през нощта и се рестартирал, защото инсталирал ъпдейти без да ми каже. Голям праз, че след това ми отвори Ексел и браузъра, без да зареди нищо в тях. Мисля, че е крайно време да мина на Мак.

Линукс е решението. С него съм от доста време съм много доволен. Все пак обаче трябва да разбираш не е за всеки линукса, поне за момента.

Linux никога няма да става за крайни потребители. Причината е изключително проста - прекомерното самочувствие и егоцентризъм на разработчиците на отворен код. Понеже са добри програмисти, си мислят, че всичко могат. Е, потребителски интерфейс не могат да правят. Gnome и KDE са направени взаимствайки от Windows и macOS, като крайният резултат е потресаващ. Единственото, което са добавили в повече, са един куп ефекти, които първоначално изглеждат много яко, но при работа повече от 15 минути, претоварват възприятията на потребителя. Нямат нито един UI/UX експерт, и това се вижда от километри. Затова и Linux ще си остане на 2% дял при десктопите. Дори има вероятност ChromeOS да го избута, докато набира популярност.

До end-user "c:" (по-пренебрежително обръщение не знам). НАПРОТИВ - Линукс става точно за краен потребител. Има си всичко - офис, браузер, ssh, два питоня :) За "Профита" не става - AutoCad, PhotoShop .., макар, че има читави алтернативи. Прати едно лаптопче да направя dualboot на Windows 10 и някое читаво дистро и ще видиш разликата

да ъпгрейднеш задклавиатурното устройство.

zeddd

То бива простотия, ама твоето... За такова нещо, което искаш не се използва Sleep. През нощта много нещо могат да се случат, като например да няма ток 5 часа и какво, пак ли ОС-а ти е виновен? За Hibernate не си ли чувал?

Точно така мини на Мак.

Моето скромно професионално мнение е, че Windows 10 няма нито едно значимо предимство пред Windows 7, заслужаващо си преминавана от 7 на 10. Дори напротив. През януари 2020 г. обаче изтича срока на разширената поддръжка на Windows 7. С други думи - тогава "спират" поддръжката на Windows 7. Тогава хората щат не щат, ще трябва да преминат на Виндолс 10.

Абе, наложи им се да преработят ядрото на Windows 10 заради мобилните приложения. Windows 8 беше потресаващо зле на мобилни, като дори не коментирам потребителския интерфейс. Та, в този смисъл, би трябвало да има предимства за ултра-мобилните. За десктоп и нормални лаптопи предимствата са минимални.

Всъщност 10 е по-бърз и по-лек от 7. При еднаква архитектура на хардуера 10 използва по-малко ресурси от 7.

Ha-ha :) По-бърз бил. При едно и също ПЦ седмицата лети, а тъпата десятка се влачи. И какво да видиш - от налични 4 GB RAM ползва 1.2GB, като неистово чегърта по HDD. И след половин година - UNC-та. Многократно тествано на core2duo. Невероятни тъпанари са от Микрошит - при инсталиране с връзка към Интернет не е логично десятката да ти каже, че има около 4 GB ъпдейти, и дали да ги сваля. НЕЩАСТНИЦИ ...

Глупости. Всички нови компютри са с Уин 10 /без щайгите Мак разбира се/. Старите по-малко, по-малко сдават багажа и вече човек, ще не ще минава на 10-ката.

Научи се да пишеш правилно. Пише се "по малко, по малко", защото не е сравнителна степен, т.е. не сравняваш нищо.