Коментари - Време е за Windows 8.1 | IT.dir.bg
назад

Време е за Windows 8.1

Дългоочакваният ъпгрейд на Windows ще стане факт тази седмица. Microsoft ще пусне по магазините Windows 8.1 на 18 октомври.

Обратно в новината

Коментари - Време е за Windows 8.1 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jizast

Ако липсата на старт бутона ви е най-големия проблем, значи ясно колко ви е акъла. Да не споменавам, че има десетки приложоения които връщат старт бутона както и зареждат уиндоуса директно в Десктоп режим. като изключим този минимален проблем, Уин 8 е най-бързата, най-безпроблемната, най-лесната за работа ОС за компютри. Ръцете долу, случаят е приключен... Моята Уин 8 си има старт бутон, стартира в десктоп режим, син екран не съм видял за повече от половин година ползване. Понякога рестарт при големи ъпдейти на системата и почтни без рестарти причинени от забиване на системата (само веднъж се сещам за такова нещо за проблем с файъруола, може би предизвикано от чужд софтуер).

Тия от M$ продължават да зомбират света, че правят нещо смислено и трябва да им се плаща за това. Хорат са прави, че след XP всичко друго си е траш. Цялата им фирма няма нито вкус, нито стил да не говорим, че голяма част от нещата им са си крадени идеи от безплатен софтуер. Дизайнера, който е направил тоя екран трябва да бъде пратен на которга в Сибир. Тотална безсмислица. Учудвам се на тия дето защитават M$. Или не са виждали нищо друго или принципно по инерция отричат всичко непознато. М$ си е чалгата на софтуера то години.

Ало, много добре си запознат с десктопа на in Win 8. Ти на Win 8 ли си или на Win 8.1? Не стига че са ти крадени Wondows'ите, пък и много са ти безсктупулни плювките, егати наглостта!

УЖАС, УЖАС ви казвам. А после ще дойдат и 8.2, 8.3, и т.н.

Абе някой може ли да ми посочи точно какво и е на Виста, щото имам чувството че всички тук повтарят като папагали каквото им е казано. Аз ползвам Виста от няколко години, паралелно с това на работа имам седмица и тазликата е меко казано минимална. Тоя слух имам чувството че е тръгнал когато някой си е купил от първите кампютри дето излезнаха с Виста и имаха по 1 ГБ памет, което е напълно недостатъчно за всеки Уиндоус след XP.

Мрежата примерно! Редовно се скапваше. Сега съм със 7 на същия компютър и нямам такъв проблем!

От десет години ползвам Linux и няма нещо което да искам и да не мога да направя. Скромното ми мнение е че XP-то беше най-популярната, удобна и семпла OS.

1) Игри 2) Анти-вирус 3) Нормална програма за финанси/инвестиции 4) Нормална програма която да работи с последните Офис документи ... абе списъка хич не е къс

С игрите вече има сериозни конкуренти, скоро време игрите ще бъдат писани на Linux - Steam вече вървят в тази посока с конзолата си. Какъв антивирус под Линукс, бе момче...... там такова нещо не ти трябва ........ има wine :) Libre Office - го слага отзад на MS Office, и най-вече безплатно :)

И колко дистрибуции си сменил от тогава. Защото аз познавам хора които карат с Win/Office Xp от повече време. (за новия формат на офис файловете излезе конвертор който е съвместим с Office Xp/2003)

ClassicShell отдавна ми е дал това, което ми липсва в 8 - старт-менюто като XP, като 7 и каквото искате - поправяш което не то харесва и ползваш. Благодарение на Ivo Beltchev :) Благодаря!

Ползвам уиндоус от 97'ма насам, сменил съм не знам колко машини с безброй уиндоус версии. И както повечето от вас ако реално трябваше да си купя повече от 1-2 от тези уиндоуса (които дойдоха преинсталирани и нямах избор) едва ли щях да ползвам уиндоус. За Офис и др. подобни глупости да не говорим.

Не съм работил на 8-ца ама Вистата не струваше. За разлика от нея ХР бе супер. А Win 7 Pro е много много добро. Windows Server 2008 също е трепач за мен. Има супер интерфейс и протоколи за връзка с Windows phone.

Win 8 и win vista са абсолютно безсмислени версии. Както и виста навремето 8 просто се прескача и чакаме следващата.

Само този първи екран ме отблъсква толкова, че не ми се и пробва. Държа си старият XP, вероятно от 2001 година и нямам никакво намерение да го сменям. Направили са го да прилича на мобилно приложение. Вместо да си отавят нормалния изглед на директории и файлове, който като вътрешна структура, си е от сигурно повече от 40 години и няма изгледи в следващите толкова да се промени. Само слагат тъпи външности, за да е модерно и друго, вместо да оставят стандарта като боравене. Един команден ред стил dos/bash, ми изглежда по-привлекателен от това. Слагат едни напразни облицовки.

За командния ред грешиш- паур шел не е лош. С малко забележки (пайп) не отстъпва много на линукс. Сравнително лесен е за скриптиране. Останалоъо е както казваш.

По принцип интерфейса на дадена OS трябва да е на нивото на този който я използва, а не на този който я поддържа. Съвремието харесва потребителя с мишката или още повече онзи с таблетал Или с други думи интерфейса трябва да е за едноръки полуидиоти ровещи у фейса.

Или хоп SP1 оправят му магариите и се оказва, че не е чак толкова апокалиптично колкото го описват "знаещите".

С всеки SP1 мрежата на вистата ми се скапва! Със 7-та не е така на същото ПС.

Аз си имам х*й в гащите и втори не ми трябва. Ти ако си нямаш, ти препоръчвам да си купиш уиндоус 8.1. Белким останеш доволен и престанеш да се катериш по моя.

в имам 8ца на служебния комп. Бях в шок като го видях за първи път, но след няколко дни шока премина и започнах да го гледам с други очи, зарежда за секунди, търси без да стартираш "сърч", доста бързо работи като цяло! Миналата седмица си купувам лаптоп за вкъщи /с по-добри характеристики от служебния/ и му слагам 7ца,... е 8цата е много по-бърза във всяко отношение, а с липсата на "старт бутон се свиква изключително бурзо :)

Аз пък не свикнах. След това се оказа, че има програми в нета дето го симулират. Няма нужда да се преработва интерфейса всеки път като излезе нова версия.

Нищо не зарежда, стои в полухибернейт. Като направиш промени в конфигурацията /хардуерно/ ще го усетиш. Истинското рестартиране-гасене се разрешава от опциите на захранването.

Ти май не копираш файлове? ;-)

Кой каквото иска да приказва 8 и 8.1 са най-голямата издънка на Майкрософт от момента в който съществува. Дано новия мениджър да е по-свестен и да промени тенденциите иначе се на път да затрият една толкова добра OS каквато беше Windows до 7 ма версия....

е, айде сега... а това жалко подобие на операционна система дето му викат Виста?

На него му сложи SP1 и спри да се оплакваш!

Пробвай любимата си 7-ца в мрежа с 200 компютъра и чакай да се заредят. Със 8 няма този ефект. Работи светкавчино. Интерфейсът се поправя с външни приложенния. ОС лети.

ахаха, викаш микромеките най-сетне са проумели network портоколите:)

Джиткай си отворения код и продължавай усърдно да търсиш драйвъри, бро.

то лаптопите ако бяха удобни нямаше да измислят айфон. наУли??.

Blake

Че кво им е на лаптопите? На тебе като ти е по-лесно да се кьоравиш на 4", на мене с лаптоп ми е екстра... Да не говорим, че на тоя айфон можеш да правиш максимум 10% от нещата, които аз правя на лаптоп...

Всички знаем че 8.1 е скопен опит на ръководството в M$ да замаже лната които натвориха с премахването на старт бутона. Неграмотни идиоти изживяващи се като топ мениджъри, но на практика не притежаващи дори елементарни познания за това кои са им клиентите и какво искат. Резултата коойто се интересува го знае, мижави продажби на 8цата. Ако скоро не си извадят главите от задниците, и най-вече, ако гугъл изкарат десктоп система...M$ се превръщат в история.

Имам магазин за техника. На 9 осмици, продавам една седмица. Не знам какъв е проблема на продажбите. По принцип хората все още не купуват софтуер...

Кво значи продаваш , малко са хората в БГ където ще си вземат САМО Windows пакет от магазина , повечето си го взимат с дадения продукт. А както в момента знаем 8-мицата я пробутва с всяко PC/Laptop и нямаш много много избор да вземеш 7. Аз също грам не се кефя на простотията на М$ с липсата на старт бутона. Тоя таблет ОС , не става за десктоп машина.

за тази измишльотина. и майкрософтска тъпотия не бих дал и цент. просто щото не ползвам такива глупости. при това крадени. айде моля ти се.:)

Тая пръчка няма да я инсталирам дори пари да ми дават. Чакаме Windows 9.

Пръчка ти е главата празна. Това е най-добрият Уиндоус до този момент!

Време е за OS X Mavericks. Цена 19$

Все пак да не забравяме, че към тези $19, трябва да се добави и оригинален компютър от Apple...

Компютрите си ги имам споко :) 19$ е цената е и за двата.

Въпросът е "За чий х*й ми е това дърво?"

Що търсиш х*й там, търси го на друго място...

Аз си имам х*й в гащите и втори не ми трябва. Ти ако си нямаш, ти препоръчвам да си купиш уиндоус 8.1. Белким останеш доволен и престанеш да се катериш по моя.