Коментари - Касперски: Windows е по-сигурна от iOS и Android | IT.dir.bg
назад

Касперски: Windows е по-сигурна от iOS и Android

Най-популярните мобилни платформи – iOS и Android – съдържат множество уязвимости. Това обаче не важи за Windows Phone, твърди Евгений Касперски.

Обратно в новината

Коментари - Касперски: Windows е по-сигурна от iOS и Android | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде другари. Рипайте на черчавета с касперски. Най-сигурната комбинация..

От години съм на линукс - на тел. на комп. и лаптоп. Не виждам за какви проблеми говори господина (a е добър кода му на Red Hat)

как ще виждаш проблеми като нищо не може да се прави на линукс, не случайно няма вируси за него

Чефо, всичко е почнало от линукс... И епъл-а, както и новите уиндолси са правени от хора, които са работели в Линукс... За това новия Уиндолс има вече променен лей-аут и не е толкова дървен като старите... Линукс ВСИЧКО му върви, ако имаш времето да се ровиш, или ако си програмист и сам си пишеш нещата. Линукс и Лукс за програмисти, но е трагедия за останалите... Не е атакуван, само защото не е толкова попюлярен, най-вече сред хората които пазаруват онлайн... По това хакерите си избират кой да атакуват...

Прегледах няколко от коментартите (не мога да издържа цялата простотия). Ами само да ви питам дали има някой от вас професионално да се занимава със системна администрация? Така се изказвате,все едно сте админи в световни компании... (надявам се те да не са толкова посредствени)

А на тия дето си мерят *ишките за коя ОС ползват, масово качвате калпав софтуер и не може да го конфигурирате читаво. Когато имате проблем със сигурността най-често не идва от ОС-а, а от задклавиатурното устройство.

Не зная наистина какво да кажа за ОС на Айфон и Андроид защото от години ползвам ОС на Блекбери и вече съм се ъпгрейдвал до най-новата версия на OS10.Вече три години и половина работя с BB Q10 и нямам никакви спънки,вируси,малуеър и изтичане на информация.Смятам да си купя BB Pssport,а вие можете да ме ругаете на воля.Кучетата си лаят...

Пич, тия телефони са си железни. Аз имам колеги които просто не искат да видат друго. Да не говорим че пък са сигурно единствените дето още пускат модели без камера за хора които работят на по-деликатни места. Технологията им я бива - просто те решиха да са всичко за всеки вместо да се концентрират в една определена посока. Добре поне че сега се усетиха малко. Надявам се да се върнат обратно на пазара - колкото повече конкуренция - толкова по-добре за всички.

В грешка си. Няма съвременен модел на ББ без камера. Иначе аз съм с Q10 но обмислям да го сменям с паспорт.

хахаха, нямало изтичане на информация, хахаха :-) Та нали ова е основната функция на смарфона, събиране на стаистическа информация от овцете.

Като ти гледам поста, май основната функция е тъпоъгълниците да имате тема за творчество.

пич, аз от 6 години съм с андроид. Никога не съм имал проблеми със "спънки,вируси,малуеър и изтичане на информация". Истината е много проста-всичко си зависи от човека който използва съответното устройство.

Самият Евгений Касперски заявява,че ползва стар модел на Sony Ericsson.....

Ясно кой е кихнал най-люто на каспера... и един мармот увиваше шоколада в станиол...

Windows e боклук и ще остане такава и след Windows 20, предполагам нарочно! Имам и РС и Apple, е няма такъв боклук като windows-ски компютър!

Кое точно му е боклучавото?

Прочети за архитектурите на MS Windows и на другите OS: - Файлова система - структура, формат, защитеност, надеждност и т.н. - Операционна система - структура на ядрото, процеси, взаимодействие, защитеност, надеждност и т.н. - Управление на достъпа - потребители - локални, мрежови и т.н. - Мрежи - портове, достъп, защитеност и т.н. - И още, и оше... Тогава може и да разбереш защо Windows е ужасен и защо това се поддържа нарочно...

Браво айзомбайо, изобщо не сме и очаквали да чуем друго мнение от член на сектата :)))

драскаш за спорта А ???

Само дето има 2% дял и няма кой да се заеме да я хаква че да открие уязвимости..

Windows 8 пипах наскоро (познат искаше да му инсталирам неща и да му го подредя), ми то е поомазан интерфейс върху единствено реално работещата основа, която са имали - NT или както там му казваха на проекта в началото. За "по-сигурно" да се говори е смешка, и тоя дето го говори навярно го знае но нали на тая платформа е тръгнал, какво ще каже. И трите споменати са мазало и половина.

инсталира един windows и почна от сигурност да разбираш :D

Ползвал съм и трите. Подреждам ги така: iOS, Winphone и Android. Също, като 63 AMG, X6 и Great Wall...

Щом ти ги подреждаш така, значи трябва обратно да се гледа :-) Относно автомобилите: тотално немотивирана селекция. Липсват основни играчи...

Когато изброиш само три модела е нормално да липствт основни играчи.

Не знаех, че в света има само три модела коли... А това X6 на латиница или на кирилица е, че много прилича на H6...

Аз съм с Windows 7 SP1 и от микрософт ми предлагат (там при ъпдейтите) БЕЗПЛАТНА надстройка до Windows 10 сега. Резервиране и когато е налична да се изтегли и инсталира. 3GB още. И след това Windows 10 бил изцяло мой. Та да попитам какво ще кажете? Да го правя ли? Ще ми ъпгрейтнат Уиндоуса до 10, при това ще ми остане сегашния ми ключ, понеже 7-цата ми е оригинална, сигурно за тва ми предлагат. Windows 10 ще ми е безплатен лицензиран. Няма да се налага да го купувам. Да го правя ли? И ако не ми хареса Windows 10 после като преинсталирам и се върна на 7-цата серийния номер дали ще важи, или ще го загубя ако ще се пази вече само за 10-ката???!

Ако ти Про получаваш 10 Про, ако не получаваш хоум. При 10 искаш или не ъпдейтите са задължителни! За връщане към 7 не съм чел.

Не съм с Win 7 Pro , а съм с Win 7 Ultimate. Пълната версия. Та в случая Win 10 ultimate ли ще получа някой друг по малък? А за ъпдейтите искаш да кажеш че няма опция за спиране ли? Или за изчакване ръчно потребителя да реши дали да ги инсталира,както е в 7-цата? А за третото-неказвам връщане към 7, а формат на дяла с 10-тата и инсталиране на чисто 7-цата. Аз имам диска със серийния номер. Номера дали ще се пази ли пак за 7, или вече ще се пази само за 10-тата? Понеже съм го ползвал? Да не изгоря, ако не ми хареса 10-ката...

Няма такава версия още от 8... ще получиш Pro.

Получаваш съответния Хоум Ултимейт. Не можеш да ги спираш и избираш. Иначе 10 е на модули и можеш да надграждаш който си искаш. Абе нещо много добро ще е ама на мен 7 си ми е перфектна, но все пак заявих и аз безплатен ъпгрейт.

Благодаря.

Засега не бързай да приемаш, понеже все още не е ясен типът на лиценза, който ще получиш. Гейб Аул от Microsoft миналата седмица каза, че след като лицензът за Windows 7/8/8.1 се ъпгрейдне до 10, ще можеш да инсталираш новата ос на същото устройство неограничен брой пъти. Ако старият Windows е бил OEM/System Builder версия, това е окей, но ако имаш Win7 Retail лиценз, който по дефиниция може да се прехвърля между машини, ъпгрейдът ще ти го конвертира в OEM и губиш това предимство. Така че при определени обстоятелства може да не е изгодно да вземаш безплатния ъпгрейд. Аз например имам retail версия на Windows 8.1 на домашната машина. Взех я такава с пълното съзнание, че в близко бъдеще ме чака ъпгрейд на дъно, процесор и памет, че още търкалям C2Q на цокъл 755 с DDR2. Настоящият ми лиценз ми дава правото да деинсталирам и да го сложа на друга машина, което на практика е същото като да сменя дъно. Ако Microsoft ме ъпгрейдне към Windows 10 и ме заключи към настоящото дъно, егати безплатният ъпдейт. По отношение на инвалидацията на стария ключ за Windows 7 след заявяване на ъпгрейда също още нищо не е ясно. Затова на всички, които ме питат, казвам засега да не избързват да си вземат ъпгрейда, когато се появи на 29.07. Има цяла една година време, в която ще е възможно да се премине към новия Windows по правилата за безплатен ъпгрейд, така че има време да се взема решение.

Супер новина. Уау.

Ами атакуват се ония устройства, които са повече. Най-много има с Андроид, по-малко с IOS и най-малко с дограма. Става дума за таблети и ГСМ-та. За ПЦ-та е ясно - атакува се дограмата. Ама за мобилните няма луди да дупчат дупката(с по-малко от 10% от пазара). хакерите са луди, ама не са без акъл.

Логигата ти е само донякъде вярна. Ако има 1 000 000 000 смарт телефони, 10% е 1 000 000 . Това е достатъчно за създаването на вируси.

Как 1 млн. ще 10% от 1 млрд.? Ти ходил ли си на училище? Можеш ли да смяташ? (Последният въпрос май е излишен.:-) ) Сега разбирам защо сме най-бедната страна в ЕС.

тоя убива с мозък направо :)) " Android също е подложена постоянно на милиони сериозни атаки и не може да се нарече по-безопасна""" - ми много ясно, че ще е подложена, нали е най-използваната мобилна ОС. Важно е колко от тях са пробили сигурността и , а не колко има по брой. Утре ако тая руска тиква си направи ОС, няма да има никакви атаки за нея защото просто никой не я ползва, и съответно никой не я атакува. Кърти с логика тоя !!

neXus

Това е логично - все пак никой не я ползва, ерго никой не я и напада!

Тея мужици да орат нивата и да мълчат

Тези от Касперски са руснаци и не може да им се има доверие. Едва ли разбират нещо. Мине не мине и като излязат с някакви сензационни открития, ама никой не им вярва. Това да не е Майкрософт. Касперски и цщлат му компания са си руски пияндета и тъпаци.

Касперски не е никакъв руснак, а чист евреин! Истинския руснак може само да изобрети и точи самогон (шльокавица по нашему)!

Да, като никой не те атакува си най-сигурен.

Да това е така,но само защото имат пазарен дял около 5%.Преди се така се говореше за Иос,но с времето като придоби по-голям пазарен дял-това също се промени. Престъпниците все още нямат изгода от МС,но и това ще се промени.

Кашмерски антивирус са най-пропадналите на пазара.... Постоянно гръмват с някакви "независими" изявления...

С две думи десктоп Windows е най-хакваната и най-уязвима ОС на света и цялата слънчева система :) Обаче мобилната версия на същия този Windows, е най-сугирната. :):):) Незнам господина какво мисли, ама на мен ми звучи: Със стари мадами нова бардак правим и при това мобилен.

Глупости говорите, драги. Нито Windows е най-несигурната операционна система, нито десктоп версията има много общо с мобилната версия (до Windows 10 поне)

Windows 8 и Windows Phone 8 имат един core. С другото съм съгласен, хората си лежат на митове и легенди от преди 15 години.

много мъгляво хипотетично уязвимости как се инсталира вирус на иос осх след като всички програми се свалят от аппстор??? интернет експлорър е най пробитото сирене на света оправят се нещата с времето ама повече ме дразнят идиотите които само се опитват да прецакат нещо вместо да направят нещо хубаво и полезно

Android е много зле като ОС ... Самият факт че имаш стартирани приложения без да знаеш кое за какво е ... Да не говорим че забива постоянно

neXus

Главата ти забива. А това, че си неинформиран и глупав - никой не ти е виновен!

Високия клас на андроид телефоните не забива много, но за вирусите си абсолютно прав. Отворения код, рекламите и безразборното сваляне от къде ли не, ебават майката на сигурността на андроида.

Минуса за това че, не забива ли е или , че андоида е уязвим. Ако е за второто, влез в първия сервиз за телефони и попитай.

"телефона ми не забива МНОГО" - е казал точно никой с iPhone. напълно си прав .. още много трева има да изпасе Андроид за да стигне конкуренцията

Днес си мислех че ке ме мъчи само махмурлука от петъчното напиване, но ...

Windows наистина е по сигурна. Може да ви шпионира само Майкрософт и всички по веригата. Вградена функционалност.

добре е да знаеш кой те наблюдава... неизвисноста плаши

Чиста .. просто никои не го ползва

На теб ли ще повярвам или на Касперски, как ти се струва?

Това е елементарна реклама на все по западащия Winmobile, а вие кълвете!

Що бе? Аз го ползвам и съм супер доволен.