Коментари - Microsoft възражда Windows XP? | IT.dir.bg
назад

Microsoft възражда Windows XP?

Microsoft реши да продължи изкуствено живота на Windows XP, обещавайки да му доставя важни обновления по сигурността.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft възражда Windows XP? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Microsoft нищо не възражда. XP отдавна в технологично отношение е извън борда. Просто носталгията кара потребителите да се мъчат с него.

защитни характеристики: Edge???? Дирници, това е нов браузър , и с много дупки???

Че, 10-та не е ли пренаписано XP? Mного програми ми спряха работа като минах от 7 на 10. Които пък преди това си бачкаха на ХР-то.

а от ХП-то ми спряха програми като минах на 7 и ми тръгнаха пак на 10. А програмите от 7 не бачкат на ХР и 10. Това съм искал да напиша във второто изречение!

За тази постъпка им правя евала !

Гогов, какво ще рече "да продължи изкуствено живота на XP"? Кой би бил "естественият" вариант?

актьори, свързващи се с национални държави???

Клоунът, след чаша чай си тръгва уморен...

Пентагонът плаща, зер компютрите му за ядрените ракети са на ХП, че и по-стари версии.

Обрат във фабулата: Компютрите, дето ти обслужват банковите тегления от АТМите, също са на XP!

За определени дейности като смяна на софтуер на телефони, друга периферия, приемници - изрично упътванията започват с - Използвайте WinXP. Не е умряла ОС, и на чичко Бил му е ясно, затова и пуска бръмбарче, щото тия които я ползват и знаят защо я ползват, скоро няма да спрат. А точно те трябва да се следят.

Това са пълни глупости. XP е тотално неизползваема. Годината е 2017. Не го ли знаеш???? И къде са тези телефони, приемници и т.н., който препоръчват XP???? Да не работиш в някой антиквариат или музей на техниката???

XP oпределено не е "тотално неизползваема", но за другото си съвършено прав. Ждрольовците, дето се перчат как си останали на XP, не са много умни, както им се иска да изглеждат, а просто не използват професионално ИТ системи, нито си използват домашните ОС за нещо повече от Скайп и Фейсбук. За да приложа аналогия - много ясно, че ако само ходиш да си прибираш детето от уроците по плуване на 5 км от вкъщи, няма да имаш нужда от нещо по-различно от 20-годишна таратайка, която не си даваш труда да поддържаш, чието единствено достойнство е, че върви. Нито пък ще се притесняваш от възможността въпросната таратайка да се разпадне посред пътя.

Ако и пуснете и VR технологията в ХР ще е супер. Ще го поддържат още няколко години заради много компютри с ХР в администрацията. Съвременен хардуер на такава операционна система почти не върви.

Анджак, само че върви го обясни на тиквениците, дето ужасно много се гордеят, че още си седят на XP, сякаш това ги прави някакви гурута на IT сигурността, а не маргинални аматьори.

Виж си минусите и ако имаш поне малко сиво вещество си направи изводите, смотано геймърче.

Кауфланд БГ имат машини на XP на който не му се вярва да не вярва но факт. Не искат да ги мигрират към друга ОС и си цъкат на XP.

И Асан в Люлин цъка на 3.11, ама аз съм с 10-ка!

Не е вярно, на 2.0 съм

Гледайте в Бизнес преспектива: - Като възроди XP, ще може да преследва потребителите, че ползват нелицензиран софтуер. / И случайно със следващите update ще го направи изцяло непривликателен за да може да мигрират всички към windows 10

Статистиката сочи, че потребителите масово връщат на ХП, 7 или мигрират на свободен код.

Грешите! Чичо ви Бил се пенсионира преди години и не е отговорен за последвали неща.

Както всички знаем, тия дето решават са на официални публични длъжности :)

Чичо Билчо се е сетил, че е забравил да мушне бръмбарче във WinXP, та сега ни го предоставя под формата на ъпдейт. Докато не съм сигурен какво има в тоя ъпдейт, на старата щайга ъпдейти не слагам, втори Windows 10 не ми трябва.

точно

XP отдавна вече виждам само на виртуални машини.

Ела да ти покажа на реална.

Причината е една - да могат и на XP да сложат шпионски софтуер (т.нар. "телеметрия"). Щото само там още няма. Десятката си излезе директно с такъв, а с "ъпдейти" успяха да го набутат и на 8 и дори на 7, които оригинално нямаха.

Изключително глупава и недобре написана статия.

Цялата статия е глупости на търкалета. И в момента се правят обновявания на ХР И ще се правят до май 2019-та, защото много банкомати използват ХР За целта се прави една промяна в регистрите и обновяванията си текат.

Банкоматите не работят в мрежа, до която можеш да имаш достъп.

Няма да чактиса. Тука е пълно с акули на ИТ науката, които се изказват компетентно от висотата на притежатели на домашен компютър и изтънко познаващи триковете на ОНИЯ, които ги ШПИОНИРАТ през Уин10 (но не и през седем/ХР, ръйшли. Те са сигурна работа, както всеки знае). Па ако е с някое пингвинджийско дистро (с графичен интерфейс естествено), мани, не можеш погледна толкова нависоко.

Със сигурност, тези от вас, които все още си стоят с добрия стар XP или Vista, е добре веднага да включат автоматичното обновяване, ако не искат да попаднат в новините. .. Хитър, хитър е чичо ви Бил! Разчиташе, че всичко ще се закачи за шпионската 10-ка, ама греда! А в същото време знае, че върху тези с добрият стар ХР - има най-малко контрол! И за това - "включете ъпдейтите, ние сме много загрижени за вас". Ей сега - тичам да пусна ъпдейта на лаптопа...

Ако мислиш, че XP-то е по-сигурно си голям... оптимист. Същото се отнася и за всяка друга ОС.

Така е! Затова аз съм с Роса за да ме следят руснаците!

loyola

Абе как така никой досега не се е сетил да съди НСА за щети причинени от техния код? При аналогична ситуация - хакер разработил зловреден софтуер, хакера го вкарват в панделата и го глобяват здраво!

...и, какво ни е виновна в случая Националната Спортна Академия ;-P

при ХР, както при новите версии и сега пробват евтини трикове.

Не, че не върви добре, то при ХР - хич не върви и в това е "проблема"! А на ХР си стоят все още 10-иана процента от хората...

Пълни глупости, Гогов. Microsoft пуснаха ЕДИН ъпдейт за Windows XP вчера. Никой никакво възраждане не е обещавал, а ти пак пресоляваш манджата със "сензационни" заглавия.

XP е най-доброто и винаги ще бъде в душите на хората!