Коментари - 5-годишно дете проби защитата на Xbox (видео) | IT.dir.bg
назад

5-годишно дете проби защитата на Xbox (видео)

Петгодишно момче от Сан Диего надхитри най-големите умове на Microsoft и влезе "през задната врата" в Xbox.

Обратно в новината

Коментари - 5-годишно дете проби защитата на Xbox (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...ето как чистата случайност може да те превърне в "гений" и "герой" на своето време... Да е живо и здраво детето- явно се е родило с късмет!

Майкрософт и сигурност винаги са били две напълно отделни и абсолютно несъвместими неща....

Сигурно е пробило диспея с дрелка.

Целта на "новината" е постигната -- накара ви да говорите за xbox и MS. СЕМ не може да докаже нищо и затова новината не обозначена като платено послание. Явно бокса изостава доста от ps4. Прави ми впечатление, че MS отделят доста бюджет за реклама напоследък. Не разбраха, че на сила хубост не става. Както и да е май не останаха свястни хора там след като лудия трол властва 14 години..

Моят пък си отваря лекарствата със заключваща капачка за деца.

:-) Ми това май е бая по-трудно отколкото да цапне безразборно клавиатурата няколко пъти, то последното и нашето коте го е правило :D .

Божеее, тракаш си случайни клавиши, попадаш случайно на бъг и те наричат гений ... Ако беше домашната котка пак ли щяха да я нарекат изследовател на сигурността?

Истинските гении в случая са мазачите "програмисти" от MS, няколко водещи интервала в текста на паролата щом им сговняват системата.... мале мила. Но това е положението, не знам как става но ако аз продам мой продукт 1/10-а толкова омазан колкото са техните нямам никакъв шанс да ми се размине, ще си го получа обратно.

Смешео, ти едва ли и 0.0001% продукт, като на Мс ако сглбиш ще бъдеш наистина ГЕНИЙ.

а па ти ако почнеш да пишеш поне като 3-токласник нема да е зле :)

Избиха рибата тия с тоя инткюервал. То така става разбиУраш Уи.

Тоест при натискането няколко пъти на интервал системата се отключва?Ами това явно е някакъв бъг или дефект.И каква реклама е това?Какво показва?Дефектната система?Хах.

Браво на хлпетоо

Има и друг вариант. Джойстика първоначално да не е имал символ интервал, но в последствие да са сложи такава функция, като да не са съобразили, че софтуера за логване ще засче същият за верен, защото не е описан като грешен.

Ох на таткооо!

Тази новина е скрита реклама. Посланието е и малки и големи сядат пред X-BOX. Смятам че е ясно на всички, че не може да има такава комбинация от клавиши, която да представлява дупка в сигурността. Това е нарочно програмирана комбинация от бързи клавиши. Идеята е незапознатите с програмното осигуряване на да се връзват на подобни версии.

От това "програмното осигуряване" така засмърдя на нафталин, че чак ми се просълзиха очите... За съжаление параноята не се лекува. Другия път преди да пишеш глупости първо пусни един Бръснач на Окам... :)

Няма как да се пропусне неумишлено такава вратичка. Която със няколко случайно натиснати клавиша да събори защитата. Ако не сте се занимавали с програмиране, не бъдете толкова сигурен. "новината" буквално е скрита реклама и нищо друго. Не е сензация, защото няма как да бъде. Адресирана е до хора, които не знаят как стоят нещата с такива защити.

M$ пак се осраха. Егати операционната състема с камара ъпдейти месечно и когато забие - давай смело Restart и пей сърце.

Да живее сигурността на Microsoft! После защо всякакви вируси влизат както си изкат прес скапания им Windows.

Голям гаф за Майкрософт :-) Но ще го извъртят на реклама, и ще подлъжат хората в стил "Ах колко държим на сигурността"

И моята дъщеря е компютърен гений - така натиска клавишите на клавиатурата и повреди компютъра, че когато дойдоха техниците, не можаха да повярват, че дете го е направило. А топломера на радиатора в нейната стая развъртя и откачи за един ден, още преди да навърши 2 години. И в този случай техникът не повярва. Абе инженерна мисъл....

Абсолютно същият случай. Не знам какво натисна моята щерка (на 3 години) та после двама специалисти, два дни не можаха да оправят компа.

Това е все едно да кажеш " Синът ми е голям шофьор - като удари колата после 10 майстора не можаха 6 месеца да я запалят"

> Дете- чудо ( нерегистриран ) > А топломера на радиатора в нейната стая развъртя и откачи за един ден, още преди да навърши 2 години Колега, следи зорко да не разкачи и радиаторите, че тогава ще ти излезе много скъпо да плащаш парното на максимална мощност.

ROFL, това беше добро, разкикотих се.

Може пък бащата да го е открил това (нали случайно е специалист по компютърна сигурност), ама поради някаква причина (договорче нещо) е решил да изкара синчето си гений.

А дали баща му не го е открил и да го е представил така?

Хе-хе, Компютърен Малечко-Палечко. Много е сладко хлапето ;)

браво на хлапето

Пробил - грънци. Просто някой не си е свършил работата и хлапето случайно с натискане на клавиши е пробвало. Това не е съзнателен опит за пробив. Всяко хлапе би го направило. Чудно ми е кой титан на мисълта е оставил възможността с няколко интервала да се влиза (нещо, което всяко хлапе би пробвало)?

Хватката с интервалите е често използвана от разработчиците, докато правят продукта. Имал съм такъв случай - има сложен код за достъп до софтуера, но с определен брой интервали се влиза без код. Просто са забравили да си затворят вратичката. :)

Това "просто" значи, че всеки може да се логне на всеки един екс-бокс. Също значи, че цели екипи програмисти и валидатори са изпуснали нещо толкова очевидно. Сега искам да ми обяснят как стават тези неща хората, които все пишат колко са сигурни продуктите на Майкрософт.

Може да е от мързел, може да е от глупост. Примерно следния алгоритъм: 1. проверяваш, че дължината не е нулева 2. чистиш интервалите от началото/края 3. сравняваш паролата Обаче точка 3 не работи ако паролата е с нулева дължина (което уж е проверено в стъпка 1, но....)