Коментари - Смартфонът с най-мощния процесор за 2018 г. | IT.dir.bg
назад

Смартфонът с най-мощния процесор за 2018 г.

Xiaomi Mi MIX 2s ще бъде първият смартфон, използващ най-мощния мобилен процесор на 2018 г. - Qualcomm Snapdragon 845.

Обратно в новината

Коментари - Смартфонът с най-мощния процесор за 2018 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Qualcomm Snapdragon 845 е американски процесор между другото! Компанията е от Сан Диего, Калифорния! Та интересно кое му е китайското на ксиомито! ОС-а и процесора се оказват ЮС, а може би пластмасата на сапунерката е китайска! МУХАХАХАХАХА

САЩ - 21 трлн $ Китай - 13 трлн $ Данните са GDP за 2018та година! Та де виде чайника да е първа икономика бе, минзухар панелен! ХАХАХАХАХАХА

Кога казваш фащ е 21 ??? И големия майтап - бвп 18 трл. държавен дълг 106 трл. бая се развила таз икономика .

По-полека с превъзнасянето на производителността на Snapdragon 845. Основното предимство на Snapdragon 845 е X20 LTE modem - тук никой няма шанс да бие Qualcomm, просто са най-добрите в радио модемите. Друг е въпросът, че X20 е като да имаш Bugatti Chiron и да го караш по паветата на Борис III. Няма, а и скоро няма да има мрежа, която да позволи на потребителите да използват пълноценно този модем. Досега не съм попадал на сравнения на Spectra 280 ISP и Hexagon 685 DSP със съответните модули на A11 и Helio X30, та там не се знае к'во е положението. Но, ако говорим за изчислителна производителност, са даже много назад. При тестовете на единично ядро SD845 достига само 57% от производителността на A11. При SD845 всичките 8 ядра са високопроизводителни, но въпреки това общата им производителност е 82% от тази на A11, който е с 2 високопроизводителни и 4 енергоефективни ядра (общо 6).

За България е така. В България мрежата е все още първо поколение 4G, докато в съседни държави от години е второ и трето поколение. Трябва ли да ти обяснявам кое поколение са мрежите в Ю. Корея, Япония, Швеция, Норвегия, Китай, или сам ще провериш?

Не само няма нужда да ми обясняваш, но и няма смисъл. По-скоро аз ще трябва да ти обясня, че така афишираните 4.5G и 5G трафик (както и 2G, 3G, 4G) дефинират общия капацитет на 1 GSM клетка при идеални условия. Не трафика, който получава един потребител. Ако искаш 0.5% резервираност за 1Gbps/потребител, това за 1 милион потребители прави 50Tbps интернет свързаност. Ти си прецени колко оператори по света са склонни да поддържат и плащат за пододни мрежи. Дори няма да застъпвам проблемите с това как трафикът стига до самите GSM клетки, или как операторът поддържа агрегирания трафик, който очевидно ще е TB дори при 100Mbps/потребител. Всъщност, повечето мрежи из Европа не минават 200-300Mbps общ трафик на клетка. Из Тайван се радват на 600-800Mbps. И това е само в гъсто населените градове, където са високоскоростните клетки. В този смисъл X20 е меко казано overkill. Но, направили са го, вградили са го, затова и го споменавам като предимство.

Ето....и се показаха (писаха) 3-ма почитателе на ябълката и оня с двете имена.Пиша във стила Ви научете се да пишете грамотно после пишете по форумите.По-долу писах всеки решава сам за себе си какъв смартфон да притежава, според доходите си...или според доходите на родителите си.Да притежаваш скъп смартфон не означава,че си по-"УМЕН",макар да си по-заможен или от заможна рода.... Благодаря!!!

Страотно, Шимейл с Шайоми

абе доде не вкарат вътре портативн мейнфрейм да не ми се фалят

За къв чеп ми е най-бързия процесор като телефона е с дървения андроид ? Важна е симбиозата и стабилнстта на работа между хардуер и софтуер.И точно там всички андроид телефони издишат поради задължителния Java layer. Щото има безброй различни телефони с различни резолуции,различни видеопроцесори и тн.

Какво "мощно" може да има в процесор с редуциран набор от инструкции? Една операция на нормален процесор, извършваща се за 5-12 машинни такта, при този "мощния" се извършва за 15- 40 машинни такта. Ма нали има балъци, падащи си по мощностите, що да не ги одерат?

Завършен малоумник

"Оптимален" няма превъзходна форма няма "по-оптимална", нито "най-оптимална" цена. Би могло да "оптимална" цена, но като цяло - това не е прилагателното за контекста на изречението.

Всеки сам решава рекламата затова е реклама.Който има бол пари за харчене да си купува скъпи смартфони.После да ги слага на масата като отиде на кафене за да се изфука инак като е джоба кой ще те разбере,че имаш скъп телефон.И по-ефтините флагмански телефони вършат работа ама има много баламурници дето цял ден ще стои на заведението с едно кафе на масата пред него,но ще има скъп смартфон.

то пък голяма гордост. Ползват Qualcomm Snapdragon 845 A то това е дефакто целия телефон - процесор,GPU,etc..

абе що в дир статиите за шаоми са винаги добри а за айфон - лоши ???

Епъл е за столичния турбо-гъзар. Шайоми-да си свършиш работа!

Край! Пуснах сълзичка ... Самсунг и Епъл са размазани и агонизират. Ксиаоумчи ги погреба. Какъв невероятен текефон!!!! .... Как не ви е срам да рекламирате нон-стоп боклуци от страната на ментето?!?!

"Страната на ментето" отдавна е първа световна икономика...Това май по ни е срам да го признаем... Не че не признавам Епъл и Самсунг, но Поднебесната напредва пи всички фронтове.