Ядрена война ще спаси Земята от глобалното затопляне

НАСА е симулирала взривяването на стотици атомни бомби

Обратно в новината

Коментари - Ядрена война ще спаси Земята от глобалното затопляне | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пледлагам регионална ядрена война между щатите на САЩ.Така ще намалее едно доста глупаво и дебело население,и ще се оправи платетата.Така и така президента им е изперкал,и не носи отговорност за действията си.

Ми те американците са един от основните замърсители. Да спретнем една ядрена война там и с един куршум два заека!

ПЪЛНИ изрооодииии шалтера и изключване на всички излишни безжични устройства рутери блутот 3дж 5дж лт gsm и ти ретланслатори сонари радари вкл микровълнови фурни назад към Лан кабела или към проекта на Тесла използване на естествените електромагнитни полета за безпроеодниково провеждане на електричество и ползването им за комуникационни канали без изкуственото генериране на такива помните ли навремето като деца как слушахме радио Ботев слушалка от телефон диод и кабел без батерия

медиите редовно да пишат статии на тема бъдеща война. ДИР най-старателно изпълнява тая заръка.

американските учени са най-учените учени. Всичко са изчислили. Сега остава да помогнат на Индия и Пакистан да реализират проекта им и да ни спасят. След това проекта ще е Русия - Китай... и накрая България- Македония.

А и вторични екстри ще има: намаляване на населението с някой и друг милиард! Какво му плащаш!

САЩ се подготвят здраво да премахнат глобалното затопляне и да се спасят от бедните човеци.

Ве съм се съмнявал в идеализма и как се раздават едни пари на едни уж учени. Американци, не какво да ги правиш, а крайно време е да вземем мерки, щото....

Ядрена вълна ще спаси планетата не само от затопляне но и от замърсяване,и въобще всички негативни последици направени от §овека :)

Точно така, барабар с човека.

Значи какво излиза ... ако се самоунищожим ще спрем парниковия ефект. То това и без въпросните учени е ясно.

Това няма да реши проблема, само ще го замаскира временно. СО2 ще продължи да се натрупва в атмосферата и когато праховите частици паднат отново на земята, "ядрената зима" ще стане отново "ядрено лято"... СО2 ще продължи да се разтваря в океаните, да ги вкислява, а това разрушава кораловите рифове. Без тях тропичните острови ще бъдат връхлитани от огромни вълни, които ще оголят бреговете и "тропичния рай" ще се превърне в "тропичен ад". Но не температурите са големия проблем. За тях най-много се говори, но сушите и наводненията са в резултат на друго. А именно на обезлесяването. Горската растителност по планинските склонове забавя оттичането на дъждовната вода и не позволява наводнения в низините. От друга страна, бавното оттичане поддържа дебита на реките и в периоди без дъжд. Така не се достига до редуване на суши с наводнения. Също така дърветата забавят скоростта на вятъра в близост до земята и се предотвратяват ураганни ветрове. В крайна сметка, решението е ясно, но никой няма интерес от него, било финансов или някакъв друг...

карбонови на български е 'въглеродни'.

Все повече фишеци се пускат на тая тема , ужким непринудено капка по капка хората се подгряват на тая тема. Всичко това , а има и други маркери, показва че война ще има и ще е ядрена.

Абе по пинделска статия не бях чел! То бива бива свещена простота ама ... Абре ей пиндели нещастни! Вместо да почнете да мислите как да оправите земята от глобалното затоляне вие ми разправяте как на всеки 10 години ше си правим по една ядрена война дето да ни намалява температурите! Ба си НЕЩАСТНИЦИТЕ ЕЙ! НЕ НЕ ИСКАМ САМО МАЛКА ЕДРЕНА ВОЙНА ИСКАМ МАСИВНА ЯДРЕНА ВОЙНА! ДЕТО ДА НИ ИЗТРЕПЕ ДО КРАК! ЩОТО ТАЯ СТАТИЯ ДОКАЗВА, ЧЕ УМНИ, МИСЛЕЩИ и ЗНАЕЩИ ХОРА НА ЗЕМЯ НЯМА И ТАКА КАТО ГЛЕДАМ НЯМА И ДА ИМА! НЕКА ДА СЕ ЗАТРИВАМЕ КАТО ВИД И ДА СЕ СВЪРШВА! БА СИ НЕЩАСТНИЦИТЕ!!!!!!

Изследване от 2010 г., когато Индия и Пакистан бяха в обтегнати отношения. и публикувано от Дир.бг сега, ама без да се уточни. В оригиналната статия на Нешънъл Джеографик от 2011 г. пише, че ядена война между големи сили ще предизвика ужасяваща ядрена зима, но че такава война е малко вероятна. Все пак ядрената война остава много реална заплаха - например между развиващите се ядрени сили като Индия и Пакистан. Изследването е било да се видят последствията за планетата от такъв конфликт. и пише: "Глобалното охлаждане, причинено от тези високи въглеродни облаци, няма да бъде толкова катастрофално, колкото ядрената зима на суперсила срещу суперсила, но "последиците ще продължат да се разглеждат като водещи до безпрецедентно изменение на климата" "За известно време Земята вероятно ще бъде по-студена, "по-гладна" планета"... "Основното послание от нашата работа", каза Оман от НАСА, "ще бъде, че дори регионалният ядрен конфликт ще има глобални последствия". Разбира се дира е копирал сегашна руска статия с променено представяне на нещатал като форма на хибридната война. И като по команда всичката путлерастка сган скочи с едни и същи простотии опорки.

Давайте, натиснете червеното копче и да приключим веднъж и завинаги с тази напаст, от която е така страда нашата прекрасна планета Земя, с тн "разумен" човек!

Аа, затова значи била съчинена измамата с глоалното затопляне!

Аа, затова значи била съчинена измамата с глоалното затопляне!

Земята няма нужда да бъде спасявана от нищо.

bahti i typotiata naistina po typa statia be biah chel toia/taia deto sa ia napisali triabwa da wzemat nagrada

Абе то хубаво,че мислят за екологията на планетата,ама ще е по безопасно както за тях ,така и за света да си пуснат десетина термоядрени бомби над ню йорк и Вашингтон,а не да чакат на руснаците да им вършат черната работа. Пък да не дава господ ,да стане тотално екологично почистване на нашата планета,че ако се подпукат големите ,малките със малко ракети няма да стоят и да гледат. Всичкото джипане на света ще бъде във въздуха! Казват,че само това на руснаците можело да унищожи тотално нашата планета -два пъти! Американците малко повече -4 пъти!

skynet ще се замисли над това

Супер като чета, " той " каза те доказали мъжете сте за бой, само войни и надмощие никога няма да спре,никога накрая ще се докараме като във Властелина на пръстена ще ви бълват някъде в Мордор и ще синовете до безкрай

Шепа еколози спорят ,кога американците да цапардосат света със ядрено джипане!

Да разбирам ли, че Индия и Пакистан са избрани за опитно ядрено бойно поле? Няма да се учудя - общо население към 1.5 млрд. души, съседен Китай е още почти толкова. Идеална цел, която би намалила драстично „непотребното" и заплашващо благоденствието на Златния милиард население.

Kill them all

Браво НАСА, Браво експерти! РЕШИХМЕ ПРОБЛЕМА С ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ! Евала!

Това ми напомня вица: "Влак се движи през планината с 90 км/ч . 23 км по-надоло релсите са затрупани с камани и група пионерчета се опитва да спре влака. Въпрос: Колко пионерчета са нужни за да спрат влака, ако едно пионерче намалява скоростта на влака с 2%?"

А аз си мисля: Защо ли усилено краварите се готвят за Ядрена война?! А то било, за да спасят Земята от глобалното затопляне ...

Обаче според Кравар Номер 1 няма глобално затопляне. Айде бяга за друга гледна точка.

Що за глупост? Без повече коментар

Това е все едно да гасиш пожар с бензин.

Kрайно време беше, какво чакате още ами не пускате бомбите? И без това повечето матриал на тоя свят излезе калпав.

Замяната на бензиновите двигатели с дизелови би намалило въглеродния двуокис /парников газ/ и така би намаляло глобалното затопляне. Доскоро имаше баланс въглеродния двуокис беше разрушаван от азотния окис отделян от дизеловото гориво но заради истерията по дизела този баланс е нарушен.

Жеков, врели некипели пишеш. Проблемът при дизелите не е СО2, ами азотните оксиди и финните твърди частици, те причиняват рак. Аъотните окиси ги намаляват чрез катализатора до азот. Отделен въпрос е, че един стар таралясник-дизел е много по-опасен от таралясник на бензин. Това може и сам да провериш всеки ден в София. А още по-друг въпрос е, че всичката голяма машинария ще си кара само на нафта, докато свят светува. Аз нямам нищо против да няма дизелаци, дядо ми имаше каруца, така че мога да мина и на бензинка. Все тая.

това е абсолютен цинизъм!

Нормални ли са? Да намерят друг начин за инжектиране на въглеродни частици в тропосферата. Нали са учЕни.

А дано стане този лош народ -трябва ни начало.

Всъщност една глобална ядрена война ще отърве Земята от човечеството, което ще я спаси не само от глобалното затопляне, а и от десетки други поразии, които правим...

Преди векове, един ИМПЕРАТОР от МНОГО пари и ВЛАСТ ОБЕЗУМЯ ПОЛУДЯ и за КЕФ запали РИМ!!!;)) Сега, друг ТАКЪВ ще ЗАПАЛИ СВЕТА!!!;)) ПОДГОТВЯТ НИ ПРОСТО!!!;)))

явно световните ;капацитети; по управление са се поизчерпили ? защото искат да ни самоубият , да им пратиме от нашите калинки за да преподредят света , хем ще се отървем от тях ,хем ще има да си крадът на воля

Ако пък взривим Слънцето, изобщо няма да ни е грижа за глобалното затопляне :)

няма проблем , взривяваме го през ноща .

US ВОЕНИТЕ и определени крьгове в управлението на САЩ освен на плана ГОЛДЬН БИЛИОН/златния милиард-само 1 милиард души на ЗЕМЯТА от сегашните 6 милиарда/ изповядават страна САТАНИНСКА ИДЕЯ наречена КРЕАТИВ ДИСТРАКШЬН/Сьзидателно УНИЩОЖЕНИЕ/ ;САТАНИНСКА ИДЕЯ взаимствана от древните хиндуистки вярвяния и преклонение пред ШИВА бога на УНИЩОЖЕНИЕТО инеговата богиня на СМЬРТа КАЛИ ..Тоес пренасят се чрез воини ядрени взриве МИЛИРДИ човешки ДУШИ като дар за демоните наКАЛИ и ШИВА в замяна ШИВА ги дарява с власта да управляват останалите оцелели ида властват над тях СВАСТИКА ляво вьртяща е древен санскритски знак и лява вьртща символизира СМЬРТ РАЗРУХА Разрушение ,СВАСТИКАТА Е ВОДЕЩ СИМВОЛ в Хиндузма НАЦИЗМА а сьщо хитро присьства в знака на НАТО-ОТАН /тьмно синя СВАСТИКА сьс силно издьлжени льчи в края/,СВАСТИКАТА присьства в комплекс сгради на корпорацията Лок Хииид Мартин в САН ДИЕГО -Калифорния както и к-с сгради под формата на 4 свастики в които се помешава хедкуотьра в немската НЕОлиберална фондация ХАНС ЗАИДЕЛ Стифтунг в Германия/Ханс Заидел бивш капитан на картечен танков взвод от ВЕРХМАХТА

Ужас - защо искаме да съсипем планетата? Мястото, където живеем???

Що не разглеждат какво би станало при ядрени взривове в САЩ и колко добре би се отразило на Индия и Пакистан?

И не само на тях...

Ужас! Винаги почват така, първо пускат слух и ако няма противници действат.

САЩ затова ли създават военни конфликти по света? То от тях друго и не може да се очаква. И все пак опитите с политически назначени лидери като Борисов, Сакашвили, шоколадовия бос от Украйна и т.н. имат не по-малък ефект от атомни бомби!

поръчана от военните.... Една атомна централа в Чернобил гръмна , зарази половин Европа и още й берем последствията, силата и мощността на взрива се равняваше на 2 килотона....

Не подкрепям такива статии, но да коментирам. Споменатото съм го чувал. Например водородната Цар Бомба е била много чиста според изследване на американците. Говореха за някакви 2%, но не помня какво. Май колкото по ефективна е бомба и се изгори веществото, толкова по-малка е радиацията. На Цар Бомба са махнали урановата обвивка и така са намалили мощността в пъти. На бомбата на Хирушима се е взривило едва 1% от веществото. При Нагасаки е била по-ефективна, но пак бе под 15%. Другото странно е, че голяма радиция има когато се взриви на повърхността. Сигурно от някакъв контакт със земята. Само че сега се знае, че е по-ефективно да се взриви във въздуха и че така покрива по-голяма територия. Но странно защо, радиацията във въздуха била по-малка.

Хора! Осъзнайте се! За първи път чета текст, който пропагандира воденето на ядрена война. Целта на този текст е очевидна: да накара хората да привикнат с мисълта, че регионална ядрена война е възможна! Коментарите са също в този дух. Както казва Сун-Дзъ, и най-дългият път започва с първата крачка. С този текст тя вече е направена! Вместо рязко и единно да се противопоставим на този циничен текст (в което е единствено силата на обикновените хора), ние пак се делим на "колхозници" и "кравари". Какво постигаме с това? Даваме победата на троловете, разбирай пропагандистите на ядрената война. Двете атомни бомбардировки над Хирошима и Нагасаги показват, че щастливи ще бъдат тези, които мигновено се изпарят. Другите ще умрат в страшни мъки - едни от облъчването, други от остатъчната радиация, трети от глад и студ, четвърти - от феодалните господари, в каквито ще се превърнат оцелелите политици, които все пак трябва да ядат и т.н. Децата, които ще се родят след взривовете, ще имат малформации и психически отклонения. Човечеството като цяло ще тръгне по пътя на регреса. В тази "мътна вода" щастливи ще бъдат само тези политици, които ще разполагат с въоръжена сила и храни за преживяване. Те със сигурност ще се опитат да продължат това щастливо за тях време, отключено с ядрените взривове.

150000000000+

Кво да се осъзнаваме - аз отдавна издигам лозунга "Ядрената зима срещу глобалното затопляне". Всъщност ако искаха да ни настроят на тема "Колко е добре да спретнем една ядрена война" щяха да започнат с разказите за това как в края на септември 1945-та година никъде в района на Хирошима вече не се е отчитало наличие на радиация. Включително и на мястото където се е извалял облака от гъбата на взива.

ЗАЩО ДНЕС НЯМА СВОБОДЕН ЧОВЕК, ЗАЩО ДНЕС НЯМА СВОБОДНИ ЖИВОТНИ Чрез технологията и науката човекът е станал ИЗКЛЮЧИТЕЛНО продуктивен, но съзидателността му ИЗЧЕЗНА. Кой се интересува от творчество. То е скъпо, отнема твърде МНОГО време. Когато колите МОГАТ да се произвеждат на конвейер. Заводите произвеждат коли, по кола на минута, тези коли непрекъснато се движат на конвейер, една по една, всички СЪВСЕМ еднакви - кой го интересува уникалността. Творческият човек вече НЕ се цени на пазара. Производителният човек е ценен, а РАЗЛИКАТА между единия и другия е ОГРОМНА. Производителният човек е САМО техник, творческият човек е гений. Ето защо ДНЕС гении НЯМА, а има САМО едно: човек - стока, човек - шаблон, човек - копие и НИЩО друго. ДНЕС има само едно, а то е човек - БИОРОБОТ. Днес почти НЕ останаха СВОБОДНИ хора, даже почти НЕ останаха и СВОБОДНИ животни, ВСИЧКИ те бяха УНИЩОЖЕНИ или ЗАРОБЕНИ от ТАЗИ уж и твоя цивилизация. Моля Ви, запомнете добре това, тази цивилизация НЕ е ТВОЯ, а на алчни с болни мозъци ШЕПА представителни политици и религиозни лидери, представителна "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура). Те Ви ЗАРОБИХА или УНИЩОЖИХА, те създадоха ТОВА, което сте Вие ДНЕС, просто един БИОРОБОТ (роб - стока - предмет) в техните ръце и нищо друго.

Хубаво си го написал , само да ДОБАВЯ : "Каквото и да ти говорят,.... да знаеш,.... че става дума за пари" !!!!!!!;)) Парите,.... Tе,.... са виновни за всичките Hещастия на света!! Парите ,.... карат хората да превъртат и тези които ги ИМАТ и тези които ги НЯМАТ!!! А тези които ги имат още по ОПАСНИ особено, ако се доберът и до ВЛАСТ!!! ТОГАВА ...ОБЕЗУМЯВАТ , ПОЛУДЯВАТ и правят живота на милиони хора НЕЩАСТЕН , съсипват ВСИЧКО , по някога,...... и за КЕФ!!!;) Още в Римско време ги е имало,.... Калигула, Нерон и.т.н !! И сега ги има, знаеш ги кой са!!!???;), КОИТО избомбиха маса държави, сринаха ги със земята и милиони мирни хора които си живееха от векове по земите си, СЕГА станаха БЕЖАНЦИ и ЕМИГРАНТИ!!! А да не споменаваме, че има и други съсипани държави, ТЕ пък ИКОНОМИЧЕСКИ и техните народи станаха пък ИМИГРАНТИ!!;)))

Много добър коментар. Точно казано.

какви войни, какви 5 лева... първо да спасят фалита на империята http://www.focus-news.net/news/2018/11/21/2593140/the-american-conservative-nablizhavashtiyat-bankrut-na-amerikanskata-imperiya-po-dobre-da-varnem-voyskite-v-stranata-otkolkoto-da-chakame-dalgovata-kriza-da-napravi-tova-vmesto-nas.html

Единственото възможно спасение е Войната...22 Трилиона долара дълг не могат да се изчистят по никакъв друг начин!!!

Защо първо, когато може и заедно?

СТИГА ИДИОТЩИНИ И ЛУДОСТИ !!!!

Поредният идиотизъм.