Япония одобри изливането на радиоактивна вода в океана

Атомната централа Фукушима да изпусне около 1,4 милиона литра отпадъци в Тихия океан

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Япония ке потъне! И да излива и да не излива сега все тая!

Има технология наречена Браунов газ.Ако я използваха вече сеета щеше да е едно много по чисто място.

Украйна одобрява изхвърляне на радиоактивни материали във въздуха...

ТА ЗНАЧИ ЧЕРНОБИЛ БИЛ НАЙ ГОЛЯМАТА ЯДРЕНА КАТАСТРОФА . НЯКАКВИ САНКЦИИ ОТ ОНН ЩЕ ИМА ЛИ ?

Началото на края! Запада и азиатските му подлоги бавно, но сигурно унищожават света с алчност, глупост и невежество

НАПРАВО СЕ ЧУДЯ ТРИТИЯТ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ПРИЛОЖЕНИЯ И МОЖЕ ДА СЕ ОТДЕЛИ И ИЗПОЛЗВА. НЕ Е ЕСТЕСТВЕН ЗА ПРИРОДАТА И Е РАДИОАКТИВЕН. ВЪЗМОЖНО Е ДА ИМА ВСЕ ПАК СЛЕДИ ОТ НЕГО . В ТОВА КОЛИЧЕСТВО ВОДА НЕ Е ЯСНО КОЛКО ТРИТИЙ ИМА И ДАЛИ НЯМА И НЕЩО ДРУГО . ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА ОТДЕЛЯНЕ НА ТРИТИЙ Я ИМА И Е ГЛУПОСТ ДА СЕ ВКАРВА В ПРИРОДАТА ЗА ДА СИ ИГРАЕМ НА РУСКА РОЛЕТКА. ПРОБЛЕМА Е БЕЗХАБЕРИЕТО КАТО НАТДЕЛЯВА ИКОНОМИЧЕСКАТА И ПОЛИТИЧЕСКАТА НАГЛАСА.

Най-опасна е електромагнитната радиация която е навсякъде, загледайте се последните 2 години колко антени нацвъкаха.

Важното е, че Япония заедно с целия Г7 ще отпуснат на Окраина още милиарди, за да продължи войната на САЩ срещу Русия.

политиката е навсякъде. Екология, наука, спорт, изкуство, телевизия. Вече няма професионализъм и обективно експертно становище на нищо. Съюзниците одобряват, другите - не. Вече си мисля, че всякакви международни организации които се опитват да регулират нещата са напълно излишни. Двойният стандарт е навсякъде.

Там хапват сурова риба и др Да си я ядат Живи и здрави! Само да не я внасят в България!

ще я пратят тази риба?

За виски долуизказали се "експерти" водата е МОРСКА и не става за пиене или поливане. Та спестете си препоръките, че се излагате с неграмотността си. В статията ясно пише пречистена. Да обяснявам ли какво значи това или едната ви гънка от мозъка може да го осмисли? Със сигурност ще има остатъчни количества тритий (който не е радиоактивен между другото), за който всъщност са големите притеснения. Та пичове преди да се изказвате, поне се запознайте с темата по която тролите, че сте смешни.

специалистите от тез страни дето протестират сигурно нямат глави на раменете си, балък

Тритият Е радиоактивен! Превръща се в хелий-3 чрез бета-минус разпад с време на полуразпад от около 12.5 години. Справка: bg wikipedia org/wiki/Тритий

"От Япония обаче считат, че рисковете за околната среда са минимални." Какво да кажат.......

Свърши се с рибата тон. Който ял - ял. От тук насетне въобще за океанска риба не си мислете.

не си прав- ем ще са по-големи, ем ще светят в тъмното !

КРАВАРСКИТЕ РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ, НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНИТЕ РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ В СВЕТА! ФАКТ!

Въртят, сучат атлантическите гейчета да замажат посраните си задници!Аварията във Фукушима е най-тежкия ядрен инцидент до сега и няма да има край. Но, друго си е като американския господар те похвали, някак си джендърската душа се радва..

Само си представям какво щеше да стане ако Русия беше в тази ситуация. Щеше да се вдигне шум до небесата. Всички знаят за черно бил, много малко се знае какво става във Фукушима.

Аварията в Чернобил не е нито единствената нито първата ядрена авария в света. Дори не е нито първата нито единствената СССР-ска ядрена авария. На фона на множеството други ядрени аварии помним Чернобил именно защото е най-значителната ядрена авария. Дори на фона на Фукошима, Чернобил си остава най-значителната ядрена авария за сега.

СЮРИОЗНУ ..... В ЧЕРНОБИЛ АВАРИРА ЕДИН РЕАКТОР А ВЪВ ФУКУШИМА ЧЕТИРИ . ТА КАЗВАШ ЧЕ ФУКУШИМА Е НИЩО ПРЕД ЧЕРНОБИЛ ? ТИ ЯВНО СИ АБСОЛЮТЕН ИДИОТ .

Като е толкова пречистена (ама не казват КОЛКО), да я пуснат в токийския водопровод тогава. Или да си поливат ориза с нея, и без друго квичат, че водата по острвите им била кът.

Абе байно, как ще пуснеш МОРСКА вода във водопровод? Или пък как ще поливаш с нея? Като вземете да се правите на умни...

Къде са зелените, български екоталибани да възроптаят?

Пречистена вода с минимален риск и най-важното действа се прозрачно. Просто ви казват, че ще я излеят, вместо да крият. И чичо Сам е съгласен, всичко топ.

Що ако не е съгласен, какво ще стане?! Те така или иначе ще я излеят, защото няма какво друго да я направят.

То това нищо не е. 2 кофи вода. Чудо голямо. 2 риби ще умрат.

Япония мн е фащана да изхвърля радяция ф океаните без да съобщава. Тоест имайте предвид, чи приди туй са фърлели 10пъти по вечи боклук.

Леле колко си неграмотен.

Северна Корея дето прави всеки месец ядрени опити била и тя против! БУХАХАХАХАХА

"отпадъци" - егати избора на думи. Колко са 1 млн литра вода? това са 1000 куб метра, или обем на куб със страна от 10 м. Еми голямо замърсяване ще стане. Всичко ще измре! Ще отровят океаните! НАРОДЕ!!!!

Само че малко си се поубъркал. Това е куб, но със страни от по 100 метра.

Я сметни пак! 1000 м3 по 1000 литра. Таман 10м на 3та си е. Друг е въпроса, че за "журналистите" мерните единици са непонятна материя.

Американската радиация е хубава и демократична радиация. Рушлянската радиация е лоша радиация. Само един путинофил и русороб може да е против Япония и САЩ да изхвърлят в океаните демократична радиация.

Представям си какво щеше да е ако русия беше решила да направи нещо такова! Това решение трябва да бъде съдено за престъпление против човечеството!

Това е нищо! Че тя раССия го направи! В 1 000 000 000 000 пъти по-голям мащаб! Нарича се АВАРИЯ в АЕЦ Ленин и го направи през 1986 година!

Не знам вода да има изливана при Чернобил. Вероятно вие знаете - все пак сте го видели по НВО!

АЕЦ Ленин е в украйна. украинец го направи.

Тя е ЧАЕС Ленин, но явно го кефи да споменава Учителя и идеолога си..... Кажи честно - не можеше ли само Чернобил да кажеш

Западните технологии се оказаха много по страшни от тези в Чернобил, но това се крие. крие се че инцидента във Фукушима е по страшен от този във Чернобил и имаме по лошо справяне с този инцидент

пълни глупости.... мога да се обзаложа, че сте далеч от тази тема

какво да се обзалагаш бе, пикльо, колко литра от тази вода ще изпиеш лично ти? М?

А ти?

ЯПОНИЯ ЩЕ ПОТЪНЕ . Ама радиацията и ще остане .

Аз съм - за. Щом от Вашингтон с за, значи няма проблем. Те знаят най-добре, защото са най-умни и най-технологично развити.

вероятно съед. амер. щати не са против антиЕкологичн. мероприятие, понеже навярно (пра)дядовци на военните авиатори, чиито фърчиплани са били ~70 год. назад в тихОкеанск. база пърл харбър навярнОще помнят внезапните, изненадващи яп. възд. & подв. атаки с/у С@Щ позицион. там въоръж. сили, та се надяват комай радиацията (р@ди@ция ни се чуе, ни мирише, ни се види) да гИзтрепе, та да няма & един жив свидетел, умната, живи & здрави

Япония заслужава да бъде превърната в един голям басейн за радиоактивни отпадъци! Не да си излива ядрената помия в океана и да трови морските обитатели!

Нали после си ги ядат, суши, яко

напреднали американски технологии, какво да правиш

Също сме против! Особено щом САЩ са за! Нищо че безброй пробити ядрени корита от сАвеЦко време текат и се разлагат в Северния Ледовит Океан, ама той си е наш - също като "Окрайна" и Чернобил.

Фък-ошима е с американски реактори, затова САЩ не са против японците да пуснат радиоактивността в океана.

Интересно как САЩ се бори за намаляване на глобалното затопляне,а подкрепя глобалното еадиоактивно замърсяване.

Американския атом - най - полезния в света .

Това е демократично радиоактивно замърсяване на света. Тоест това е най-доброто радиоактивно замърсяване и няма нищо общо с тоталитарното радиоактивно замърсяване в същите размери, защото то е най-лошото.

Помиари. Защо не си построиха купул и депо за ядрени отпадаци. Търсят си проблеми със съседните държави. После да не питат ама що нападат независима държава!

Реактори качество уестингаус.А тоя Блинкен най добре да бъде застрелян някъде

Дам, щом е япония, може, демократично е, позволено е на "златния милиард" да сере по цялата земя безнаказано... Ще спрем и риба да ядем заради тези идиоти. И японцте са станали едни лайнари...

Те винаги са били свине. И нищо случайно не се е случило там. Природата просто следва физичните закони и тези за баланса.

Страхотно! това са евроатлантически радиоактивни отпадъци! Нищо няма да се обърка!

Какво касюзаха по въпроса - грета , гриин пиис ?

Е как бе, ти луд ли си! По този въпрос все още няма пари по сметките и е все още неизяснен дали е опасно!

Сериозно са се хванали да създадат Годзила.

Ха честито.Смех и жал.