Япония спира изстрелването на всички свои ракети

За почти 20 години ДЖАКСА направи повече от 50 успешни поредни изстрелвания, но от края на миналата година се сблъсква със серия от провали

Обратно в новината

Коментари - Япония спира изстрелването на всички свои ракети | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми то правенето на ракети не е като правенето на телевизори и фотоапарати. Затуй Русия няма телевизори ама има работещи ракети.

Те не са руски, те са съветски.

пак путин ли е виновния?

Сега Еленски ще поиска спестените пари да му ги пратят ;)

а гъза ти знаеш ли къв е?

Така е не само в Япония. Американците и те не знаят как са направили предишните инженери ракета, достигаща Луната. Руснаците ползват разработените още от Съветските инженери кораби и нищо ново не могат да измислят. Едно време от инженерите се искаше да мислят и да разсъждават над проблема, а сега навсякъде са въведени така наречените протоколи за действие и разработка. Още от училище децата ги учат не да мислят, а да изпълняват някакви заучени протоколи.

Северна Кореа ще ги научи .

Рякетите има много детайри които младите конструктори могат да пропуснат от неопитност. Обикновенно опита се натрупва и предава от поколение на поколение, но със приватизирането на този сектор, се създаде конкуренция за кадри. Вместо един център, има куп по-малки фирми които се борят за опитнте специалисти, и те винаги имат всички ресурси. Идеята за това раздробяване е да има конкуренция и цената да падне, но май нещо не се получава и покрай цената падат и ракетите.

Кофи - ама летящи, а не ракети - ама падащи:)))))))))

Има нещо гнило в Дания! През 20-ти век Япония и Щатите бяха свръхтехнологични нации, а сега даже не могат да навият ластиците на ракетите! Говоря за държавите, а не за частниците! Мислих по въпроса и стигнах до извода, че вече не плащат добре .... До преди пандемията, само в Бейдзин, живееха и работеха 550 хил. чужденци!!! Както предполагате, не са сипвали бензин на бензиностанциите или работели в местния МакДоналдс! Та, за мен, там е заровено кучето! Не познавам чужденец в Китай, който да взема под 3-3500 долара заплата с всички екстри, но става въпрос за ниски, та ниски позиции. Повечето, които познавам са със заплати над 200-250 хил. долара (на година)! Да не говорим за баш шефове в автомобилни и други компании. Това е Китай, пичове! Кинти, много кинти и 5000 години история!

Що бе свин, ти знаеш ли как да построиш примерно една каравела или галеон?

Ти пък, не знаеш ли, че всичко което е успешно в СССР е на руснаците, а всички провали са на украинците, латвийците, беларусите, казахите и т.н. По умно от руснака няма. Само им погледни колко богата и просперираща държава имат след разпада на СССР.

Ще кажете за "къртици"от чужда заинтересована държава,която има териториални спорове с Япония

Тихо бе лайномет. Ако някой ти поиска мнението, ще отиде в кенефа на двора и ще разрови с пръчка.

Та не каза колко чужденци познаваш в Китай. 5, 10, 15, 100? И от тях колко са на ниски позиции и колко на високи.

След като съм живял доста години в Пекин, и не само там, сигурно са много, не съм ги броил!

Те се изказа направо! Една частна компания от САЩ сложи в малкото си джобче китайци и руснаци! Точно така за Спейс Х става въпрос! Да видим след колко десетилетия ще пуснат кораби като техните!

"Говоря за държавите, а не за частниците!" Това е, което съм написал! Чети, ве, чукча!

И с колко милиарда от наса ?

Е как така японците не могат , ватниците могат, а?!

Ватниците нищо не могат, както се видя в Украйна! :)

За какво ти е държавното като има силни частни компании, чукче?