Коментари - YouTube вече поддържа HDR видео | IT.dir.bg
назад

YouTube вече поддържа HDR видео

YouTube вече може да поддържа HDR видео, което има значително по-добро качество.

Обратно в новината

Коментари - YouTube вече поддържа HDR видео | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хората няма кво да ядът, те видео шми гледат...

Пичове, не се излагайте, това: "COSTA RICA IN 4K 60fps (ULTRA HD) w/ Freefly Movi" върви на най-високата резолюция, на Full Screen дори и през USB докинг, където процесора се товари много заради софтуерната "видео карта"... Компютъра е с Intel Core i5-5200U2.2GHz с 8GB RAM и 64 битов Windows 7 Professional. Browser - Firefox 47.0.1!

Ехеее i5 за гледане на клип?! Че един процесор i5 днес се равнява по мощност на всички компютри, съществували преди 1990г. взети заедно. А с тях направиха атомна бомба, качиха човек на луната и какви ли не още чудеса... А ти ... става за клипчета на екранче 10х10 и се хвалиш Чудо, чудо технологии, западни от 21 век. От тях само Тълпата по-чудна, че припада по движещо се светло петънце Хаххааа

Разбира се, видео с HDR качество може да се види само на монитори, ---------кои са тия монитори??? Някой може ли да изреди два три модела от по известните марки монитори с поддържката на технологията, да видя на какви цени са, че тъкмо ми е време да си сменям монитора.

40 инча 4K телевизор на една марка, която завършва на "унг" и е корейска - около 1200 лв., модел 2016, опресняване при 4K 60Hz, UHD Dimming. Идеален ми е и за телевизия и за работа и за видео и за игри.

Бе те хубаво HD quad octal и квото там още направят ама моят ISP (близу) откак го вментелчиха и най-ситните клипове (320 на колкото там ли са, във всеки случай много по-малки от 640 на 480) му прекъсват. Ако пусне човек нещо дето не им е в кеша (т.е. не се гледа в момента много от наше село) си спира няколко пъти по за десетина секунди. Поне така беше преди няколко дни, скоро май не съм го виждал да е така - ама може и просто да не съм гледал видео. Може и да са го позакърпили де... Но 8к през мрежа чиито международен трафик идва в БГ от мтел е тотално безнадеждно нещо (не знам как е с другите ISP-та).

FuckTheEU

Следвайки логиката, след няколко години чякаме UHDR.

Компа ми е пентиум 4 на 2.4/от 2004 год./, 512 рам, 80 гб хдд и 16 мб видео ати. дали ХДР ще ми върви гладко, без насичания?

Майтапчия, с тоя комп НЕ можеш даже да отвориш страницата на тубата. Аз с 3 пъти по як комп от твоя се пробвах и спрях да гледам клипове! Вместо да по-прехвърля филмче, от тук от там, уж за по-бързо, аз по половин час чакам да спича. Не става брато, даже да сетнеш разделителна способност 320х280. Нямам идея кво прави! Ама то и самият браузър, като се отвори и 15s се чудиш какво мисли, че не ти дава дори адреса да напишеш пък и после от време на време пак спича за по няколко секунди. БЕЗ нищо да си задал да прави... Чудни са днешните "технологии", ЧУДНИ :)

Е браузърите станаха така откак всички са отдолу с т.нар. "chrome engine" (или квото му беше името). Блокират UI за щяло и нещяло, чиста неграмотност е, в гугъл има някой дето е важен писач а системните латентности просто не са му в обхвата на нещата, за които мисли, камо ли да знае.

С Pentium ІІІ 256 и Mb RAM успявам да отворя страница на "тубата".Друг въпрос е, че повече гледам само видео с качество 144p ... На повече ми насича или звука върви 10 секунди преди картината

Какво е "3 пъти по-як комп"? Аз с Core i5 и 8G RAM нямам проблем с FullHD клипове през Firefox и Opera. Chrome-а отдавна го недолюбвам и не го ползвам...

Да, то ХДР-а е правен още докато е нямало компютри, няма да ти е проблем сигурно.

И аз съм с подобна древна машина като твоята - марково HP, П4 2.8гхз, 3гиги и 1Т диск (последните две не са кой знае колко от значение). Тубата вече не може да ми пусне повече от средно качество, а да не говорим за 720хд и по-нагоре. А с плеъра на VBOX7 ми се е случвало браузъра да забие до степен син екран :) :) :). Иначе win 10 фърчи на пушка, приложенията, които ползвам бачкат добре. HP-то ми върши работа и не виждам причина да го сменям, тих е и работи безупречно. Чудя се на т.н. разработчици на уеб съдържание защо е нужно да имаш процесор 3Гхз да плейне видео на прозорче 10 на 20 см?

Пробвай с lubuntu

По-лошото е, че .... КОЙ би повярвал, че в 21 век компютри с мощност по-голяма от тая на суперкомпютрите от преди 20 години, НЯМА да смогват за гледане на просто видеоклипче!!!

Тиии... добре ли си? На онези компютри гледахме видео от 360х240 точки на 24 кадъра в секунда, сегашното видео е "само" с 96 ПЪТИ повече точки на кадър и с 2.5 ПЪТИ повече кадри в секунда. С други думи потока от данни за една секунда видео е 240 пъти по-голям. Сегашните компютри се натоварват допълнително и заради компресирането на сегашното видео, защото ако се ползваше същото компресиране като при 360х240, един филм щеше да е по 1TB, не под 100GB...

Хаха, абе кой ги гледа тия гигабайтови филми, аз ти говоря за клипче по 10MB цялото. На екранче 15х10 см какви пиксели и 320 са ми в повече! Такива клипчета на Правеца можеш да ги пуснеш, а тук ти говоря за двуядрен с гигабайти памет и не може страницата да отвори, нямам думи, а уж съм инженер, но идея нямам кое яде чудовищните ресурси...

Сега съм с ВИН XP. Старичък комп с видео 512. HTML5 ми засичат. Поради тази причина и VBOX7 го резнах отдавна. Явно и с тубата ще трябва да си разваля приятелството. Или да си купувам нов комп. само заради нея, може би?

Не няма смисъл да си купуваш нов компютър, в някой случаи дори новите се оказват по бавни, аз един път се излъгах така и сега страдам.

С тия пари си купи колело и ходи гледай на живо FULL SuperUltraQHD с MegaHDR, а също така ще имаш реален звук и миризма!