За първи път България има шампион на Европейската олимпиада по информатика

Осмокласникът Андрей Стефанов от София спечели златен медал в конкуренция с 92-ма участници от 24 държави

Обратно в новината

Коментари - За първи път България има шампион на Европейската олимпиада по информатика | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако няма роднини комунисти, да напуска страната, че най-много като охрана или таксиметров шофьор ще бачка.

Достойна новина за първа страница. Най-после нещо позитивно. Успех за младежа и за ръководителите му!

Интересно какви задачи им дават? Само програмните езици са много и не може да очакваш, че трябва да е на конкретен.

Доколкото знам, задачите са за намиране на алгоритъм и реализирането му чрез един от няколко възможни езика за програмиране. След това се оценява вярност на решението/алгоритъма, бързодействие на програмата, ефектвиност на реализацията, устойчивост на некоректни входни данни и пр. Например: потребителят въвежда картезиевите координати и скоростите на три кораба. Програмата трябва да определи дали при тези данни корабите някога ще образуват равностранен триъгълник.

Картезиеви координати - аман от чуждопоклонници. На български език - декартови координати, декартова координатна система или по-просто правоъгълна координатна система. Не сте по-умни, не сте по-учени и не звучите по-грамотно като използвате под път и над път побългарени чужди думи. Дано и тези призьори/победители/отличници/лауреати не са научени като вас да не знаят и ползват родния си език. Ама ме съмнява.

Благодаря за поправката и се извинявам за грешката. В своя защита, без да е обоснователна причина за незнанието ми разбира се, ще посоча, че от над 10 години съм в чужбина и научни теми обсъждам основно на чужди езици. От известно време с притеснение забелязвам, че все повече ми се губят термините на български. Отново, моля за извинение и разбиране.

Браво! Дано да остане в България като порасне!

Пак рекламираме някое наше момче:) ШУРОБАДЖАНАЩИНА!

Сарказъм... не,не сме чували за такова.

Нещо сте се объЛкали! В Международната Олимпиада по Информарика България е от държавите с най- много медали, като няма нито една страна с по- малко население от нас и с повече медали. Отделно от това, при индивидуалните постижения за всички времена N 2 е Христо Венев, който от 5 участия има 4 златни и 1 сребърен медал. А, вече съвсем за отличници - първата международна олимпиада по информатика е организирана през 1989г в .... Правец.

И затова от над 30 години не сме имали шампион там. Имаме шампион само първите 2 години на ioi, главно защото сме организатори. И след това 30+ години суша. Това, че дават златен медал даже на десетия класиран не значи, че той е първи, нали?

да те порят черни маркучи и да те пълнят с биволско мляко?

И вие яко сте се объЛкали. 2017 Енчо Мишинев злато 2018 Александър Кръстев злато 2019 Радослав Димитров злато

Златен медал не значи първо място, на ioi дават злато на доста състезатели в челото на класирането, които не са първи. След 1991 няма българин на първо място. За 2017, 2018, 2019 - вижте класиранията, има ги в интернет. Няма българин на първо място. Съжалявам за разочарованието ви.

чакаме руслямските дебили да ги удари патриотизма и да почнат да се гордеят с момчето.... което след няколко години ще се махне от България в така омразния за тях "прогнил Запад" :- )))))))) дори на екскурзия в Коччината няма да отиде ;- ))))

Интересно ТИ какво правиш в България? Скарваш хората по политически признак и пристрастия? Ходи където си искаш, свят широк - стига си ни навирал собствената си омраза в очите.

Ще видим! След няколко години светът ще е друг, а вие ще сте горди китайски слуги. Езикът е труден, съветвам още от сега да го започвате!

Мечтая за свят където добрите, умните и честните ще са в България! Е, не като "умно-красивите" подлоги на Посолството в момента. А просто интелигентни, честни и добри деца, които да станат свестни хора и да помагат на всички други да са като тях!

имате, но трудно ще се сбъднат!

Достатъчно е САЩ да липсват в този свят.

С това наследство, което им оставиха болшевиките чрез вас и такива като вас - трудна работа.

Страхотно постижение! Бъдете здрави и все така успешни!