Коментари - За първи път от 47 години: Русия изстреля космически кораб към Луната (снимки/видео) | IT.dir.bg
назад

За първи път от 47 години: Русия изстреля космически кораб към Луната (снимки/видео)

Основната задача на "Луна-25" ще бъде да отработи технологията за меко кацане

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - За първи път от 47 години: Русия изстреля космически кораб към Луната (снимки/видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прокажен не го ли свали, като онези 6 въртолетя и един самальот?

Стъпиха успешно на луната няколко пъти. Но тя бе слезнала в студиата на Холивуд и чудесно декорирана преди това. И се получиха хубави снимки.

Стига врещя бе, остави санитарите да те преобуят и да ти дадат и днешната доза лекарства та да кротнеш.

Мъск на борда ли е?

По всяка вероятност ползвали електрони компоненти микрочипове от перални и хладилници и естествено са изостанали толкова години . Сегашните перални са много усъвършенствaни както и хладилниците и могат да се програмират лесно мисля,че ще наваксат загубеното vреме.

Добре, какво не се връзва в цялата история? Американците кацаха, обикаляха, взеха проби, донесоха ги. После изгубиха сниманите филми, изгубиха документи, май изгубиха и проби. Как стана и защо няма наказани е мистерия. Било трудно да се лети до Луната. Днес 70години след всички тези полети, след цялата тази революция в комуникацията компютрите , металознанието и още хиляди неща, измислени, пробвани, и не можем да пратим човек до луната. Един компютър днешен е вероятно милион пъти по потентен от всичко което е било на ракетата. Всичко трябва да е в хиляди пъти по евтино и по качествено. Всичко е изпробвано, дадени са жертви, милиарди са налети в тази сфера и какво, един апарат изпратен до там е цяло чудо. И то го правят един китайците и един руснаците и още някакъв там се спрягаше, май индийски който даде фира.

Проби от Луната има подартени на всяка страна, включително на Русия и на България.

Ние кога?!

Вие си налягайте парцала в тролефермата и врещете по-смислено, че и тоя доход ще ви отпадне.

По силата на международните споразумения територията на Луната принадлежи на Русия!

Лунатяните са се почувствали потиснати от Русия и помолили САЩ да проведат СВО за освобождението им. Духайте супата, блядки.

Никой не е стъпвал на Луната или поне някой не позволява да се стъпва там. Джокер: Защо виждаме само едната част на Луната? Без Луната няма приливи и отливи, няма подводни и въздушни течения, няма живот. Луната е живот, значи някой е създал Луната? Луната е обвивка на нещо друго.

Луната е живот, значи някой я е сложил там Въздуха е живот, значи някой го е сложил там Слънцето е живот, значи някой там го е сложил. Водата... Вафлите... Хлорофила... Химическите тоалетни... Не, те може да са естествен продукт, те са гадни

Луна 25, научна апаратура: https://cdnn21.img.ria.ru/images/07e5/04/09/17274791630:0:1778:9261440x9008001bdf17b2f70f4029eb107681746dfdcf1.jpg.webp?source-sid= определено търсят вода.

Руснаците правят нещо , което би трябвало да са отработили още преди 45 години. Нали приземиха два Лунохода и един апарат, който върна 100 грама лунн почва на Земята .Освен ако и затова не са излъгали. А американците имат 6 успешни полотитани мисии и 12 астронавт посетили Луната. Инто преди 50 години. Русия даже не се е доближила до това. Извод. В космическите полети Русия е изостанала между 50 и 60 години.

По твоята логика, американците също са изостанали, даже повече, щото те доскоро и до МКС не можеха да ходят ...

Не, по моята логика, след като си постигнал нещо е безмислено да ръочеш на едно място. САЩ са имали лунна програма до Аполо20. Само че след Аполо 17 те на никого нищо не са можели да Покажат повече. А всичко струва пари. Много пари. Затова последните три пилета до Луната са отмени. А построените ракети се използват за две станции Скайлаб инза полета Союз Аполо. Другите средства са насочени към програмата Спейс Шатъл. Сега американците изследвате Марс. С технологии отработени по лунната програма. А Русия си ежостаналс на ниво 1963 г. С добрия стар Союз на Корольов.

Дано да стигнат целта. Щатите на няколко пъти опитваха. Русия в случая има едно предимство - всичко нужно за направата и изстрелването си е тяхно или китайско, корейско или японско. Докато при американците всичко е вносно. Руско и Китайско..или корейско и японско..... Да оставим космоса, но тук на Земята вече се наблюдава недостиг на чипове-проводници и полупроводници. Това ще доведе до липса на карти, пластики, банкови карти, автомобилна индустрия-говоря само за масовата-ще се засефна всички седменти от икономиката-каъо тръгнеш от ключалки на врати до оторизация за глобални операции - всичко свързано в тази сфера. За това е новата мода-всичко да е дигитално и да си говорим с чат-ботове.

Мале мале. Това ти е около тристотният напън за днес да изврякаш нещо против лошата цивилизация. Отде ви изравят бе.

КЪШ БЕ ПРОШЛЯК . А ТЕБ ОТ КЪДЕ ТЕ ИЗКОПАХА ? ОТ КОЙ КЕНЕФ ТЕ ИЗВАДИ МАЙКА ТИ ?

Брех, а европейската ракета все я отлагат....

Реално, в момента няма европейска ракета. Ариана 5 я спряха, Ариана 6 още не е готова. И двете са твърде скъпи , неизгодни. В средния клас европейците разчитаха на руския Съюз, но заради санкциите се отказаха. В лекия клас - италианската Вега гръмна при последното изстрелване, не е ясно кога и дали ще литне. Пълно падение за европейците

Всъщност всичкинтезибракети, дето ги изстрелва куцо кьораво и.сакато имат за основа Фау2. Тъй наречения Агрегат4. Вернер фон Браун е проектирал и реализирал двъстепенна ракета с възможност за извежда не на обект в Космоса. Агрегат9/10. И това е през далечната 1944. Всички останали след това само са копирали. При около 4700 успешно изстрелвания на Фау2 на руснаците им трябват около 4 години за да го изкопирят. При положение че имат пълната документация, готови ракети и екип от германски инженери. Не е лесно да си тъп..... Щото то не става само с пиене. А май руснаците само това го могят...

90 те години руснаците още бяха съветски граждани със смачкано самочувствие.За тях чужденецът беше чудо. После започна да избуява невиждан и безоснователен национализъм.Властта успешно го използва.

Просто прогледнаха отвъд пропагандата. И тук върви такъв процес.

Щото страните, в които руската пропаганда е успяла, сега хората живеят по-зле от животни.

Мене руските братя учени както радушно и щедро са ме посрещали в средата на 90-те, като млад току-що защитил дисертация учен, никой западен дебил по научните институции в Западна Европа не ме е посрещал след това дори вече като утвърден учен. За първия ден братята руснаци беха взели торта. Хапнахме торта, говорихме си на вие и така цела седмица. Докато дойде петъка. И петъка ме заведоха на ресторант, където зверски се напихме с водка и блини с хайвер от белуга за мезе. Хайвера го гребахме с едни лъжици с обем на черпак и го пляскахме върху блините. И от понеделника вече си говорехме на ти.

На ти сте минали след като са те праскали педалче

Добре си го обяснил, но дежурните тролове просто няма как да те разберат. Да те смятат за човек и за равен - това не влиза в техния мироглед.

От написаното става ясно, че цяла седмица сте пили и плюскали, без да се свърши и капчица от това, за което си бил там. Типичен пример за "Самая Магучая", а и за нашата наука като цяло. Наистина това в западен колектив няма как да се случи. Дори и през ум няма да им мине да си пилеят тяхното (а и твоето) време по този начин..

Успех, братя!

да, успех и добре дошли във 60-те години. Другата петилетка дано насмогнете за 70-години. Може и още един луноход да успеете да пуснете.

Само 312 коментара! Малка заработка ми се вижда. При курс 55 рубли за лев, то няма за пет лукчета! Тюююююю!

Бе хубаво са изстреляли мисия, дано им е успешна. Ама защо русодебилните врякалници се посраха да врещят пак бе.

Засега само ти врещиш, както обикновено

Дали ще я уцелят?!?

важното е че работят, изстрелват, а ние изстрелваме въшки.........

"Вие" освен да "изстрелвате" лайна и въшки друго за съжаление не може да правите!

Преди 40 години руския космически център разчиташе на български супер компютри за изтрелване на космически кораби около Земята, Марс,Венера. Руската академия на науките работеше с български супер компютри. А в момента болници в Б-я са пред затваряне поради липса на персонал. Пълно падение като държава. Парламент пълен със селяни и добре облечени престъпници.

Това с българските компютри беше благодарение на СИВ, където в отличие от ЕС бяхме равни, а не роби. Заслугата за това е на руснаците, защото те бяха главните в СИВ и бяха решили стратегическите направления да са разпределени между членовете на СИВ, както и икономиката на СССР, беше разпределена между републиките Заслугата за това не беше наша. още по-малко на тоя прост дебил бай Тошо А в парламента не е пълно със селяни и престъпници, а със селски и престъпни тъпи и алчни мутри Помогнете ми да направя България нормална държава която работи за хората като се запишете за канала ми в телеграм https://t.me/pprazum

прошляк, какво значи равен ? някаой друг ти казва нещо, ама ти си равен... дееба семката ви робска, деееба...

Супер българските компютри даже на външен вид бяха едно към едно копие на американските тогава. От друга страна е хубаво Как си признаваш че твоята Русия е трябвало да разчита на малка България заради пълната си неспособност да произведе каквото и да било. Колкото до липсата на персонал- вече не сме робската държава жалко същество със затворено в кошара население и всеки човек има правото да работи и да живее където си поиска. И никой лекар не е длъжен да ходи в точно определена болница защото партията така е казала. От друга страна мисля че ти си прекрасно попълнение за персонала на един свинарник- може ли да те назначим в свинарника без да те питам и без право на отказ?

Беше голям успех на разузнаването

Разбира ти на тебе главата от компютри. Поне си мълчи

В интерес а истината за успеха на българските суперкомпютри е виновно "НТР"-Научно-техничесткото ни разузнаване. На базата на американските разработки нашите учени доусъвършенстват машините. Става така, че масово започваме да изнасяме за СССР компютри. Да не забравяме, че и първите комп. вируси пак са наша разбработка. Толкова добри, че дори ЦРУ се намесва с цел да привлече на своя страна нашите хакери.

Кое сме били ''доразвили'' бе копук ? Докато тук още правим Правец 16 (демек копие на IBM PC с процесор 8086) - американците вече си произвеждат не 80286, а вече и 80386, а 80486 ! Стига си дрънкал глупости! Бяхме едни скапани копирачи и нищо повече.

Язе денеска сметам да отработим технологията по меко влизанье.

кат ти е мек

След 47 години прекъсване.... Интересен е фактът че напоследък се обръща специално внимание на районите около полюсите на Луната. Не е само Русия. Може би прословутият Хелий3?

Не, търсят лед. Според проучванията се намира на 20-30см под повърхността, скрит от слънчевите лъчи. Сега ще пробият и ще извадят ядки, които с мисията Луна-28 ще опитат да върнат на Земята. Ако наистина има лед и той е в достатъчни количества, тогава ще мислят за начини да го извлекат, разтопят и разделят на кислород (годен за дишане и служещ за окислител на гориво) и водород, който пък случи като самото гориво. Състезанието е кой да построи база на Луната, защото това би означавало, че може да прдяви претенции върху нея. Русия не пожела да се присъедини към договора, според който Луната е на всички и никой няма изключителни права над нея.

не можем да си платим сметките за тока и водата, а пък тия със санкциите изтрелват ракета до Луната...в какъв свят живеем?!

и пишеш по цял ден путинска пропаганда ,много ясно че няма пари за ток и вода. С рублите които ти дават от руское посольство толкова .

Ба ти в циганския катун може и да нямаш ток но ние българите европейци нямаме проблемите ви руски мангасари

_stankow

Българи-европейци ? Няма такова животно ! Или си българин, или не си.

По-голяма глупост скоро не бях чувал. Интересно Китайците, според тоя идиот, сигурно не са азиатци или тези от Египед не са африканци?! А виж като се каже "америакнец" се разбира жител на САЩ, но пък има ЮЖНОамериканци, те интересно кави са?!

Станков пак настъпи мотиката. Има, Станков, българи - европейци, има и българи азиатци. Нашето племе го има на много места. Даже и без да имат държава. Сега извади от 10 кладенеца вода, как българите в Азия не са българи.

до другите идиоти: онзи там дет се нарича българин по правилно е да се нарече еврожендър! Иначе българина -евроджендър си мисли че като се наричар европеец на Запад не го гледат със пренебрежение и дори с погнуса?? Щото българина - евроджендър използва прилагателното европеец точно в смисъла модерно либерално преведено на нормалне език фашист с лява резба!!

+До идиота...", първо научи как се пише Египет и после се опитвай да разсъждаваш!

Сащ изстрелват всяка седмица

Калитко...

Какво правели фащ? Я пак да кажеш?

Пълни ниската орбита със съптниците си. Нищо общо с НАСА или усвояването на Луната. Които май по погрешка е оставил сребристи и лесно се виждат. Китай и Русия скоро ще му кажат да ги премести или.....

И сега има. Фирми за сателити и разработки. Наши уреди има в орбита около Марс. Но човек е необходимо да се потруди да потърси, не само да плаче за миналото. Все още България не е напълно равноорсвен член на ЕКА по вина на НС и няма проблеми да си подготви космонавти в сътрудничество с ЕКА.

И какво стана се спеисекс се хвалиха че видиш ли ще изстрелят първи ракета към луната а Руснаците се оказаха пак първи. То колкото първият път са ходили на луната толкова и сега ще отидат.

Слабоумието е хронична диагноза!

СпейсХ се готви да прати кораб за 100 човека, до луната. Русия прати куфар. Такива куфари пращат Китай, Индия и Израел. Русия е отново на опашката, както винаги.

България имаше редица космически разработки по времето на СССР. Както и български космонавти - Георги Иванов и Александър Александров. Наистина неща, с които можехме да се гордеем като Българи. Сега произвеждаме обслужващ персонал за кол центрове и поточни линии и чакаме обещаното ни светло европейско бъдеще.

Интересно. Явно "разпадащата" се Русия, не мисли като нашите евро-политици. Нали се сещате, че това с изстрелването на ракета е години работа, и то на много хора! Явно руснаците си вървят в тяхна си проекция, и не се интересуват много много от тоа, какво плещят евроатлантиците. Сега сериозно - ако има успех тази мисия, е ясно , че ще допринесе за много нови неща, свързани със Луната. Надявам се, това да подскаже и на щатите ,и на Китай, да се размърдат малко в своите космически цели. Конкуренцията води винаги до добри резултати.

Тъкмо ще кажат и на Американците какво има там !

йок жив человеКачен на космичнокорабния руско производство борд - галиба: шубе, бъз ги е, опасяват се да не загинат тамо преди да кацне я на лунна, я на земна повърхнина, живи + здрави

Не,за пореден път ще видят нащата които американците оставиха там след не едно ,а дванагесет кацания още през 60 те 70 те години на миналия век,ватник дебилен

6 кацания, 12 човека са ходили по Луната и общо 9 мисии с 27 души са летящи около Луната

Успех !

Ще се преселват на луната украинците настъпват. Като се преселят на луната светът ще стане по добро място за живеене, но не е зле да вземат и копейковците.

Това ако стигне успешно Луната и кацне, ми се обадете.

Няма проблем, оставете си истинското име и номера.

Ще минират южния полюс, да не ги изпревари Индия..

Бързате да триете коментари, а на козяшките тролове оставяте. Ясни сте ми. Затова и нормалните хора не изразяват тук мненията си. Приютили сте цялата козяшка цинична паплач. Чао и от мен.

Ти добре ли си, това е свърталище и храм на комуняги и путинофили, които си подават къси пасчета по всяка тема...

znaete li kolko gi interesuva dali gi mrazite ili ne , kuchetata si layat kervana si virvi haha abe mislq vie vmesto da ste tuka golemi babaiti s '' neregistrirani'' profili naprevete edna grajdanska voyna rusofili i rusofobi pa moje i da vi virnat nqkoy tank che po birzo da se izbiete

Путинската трол ферма е толерирана от дира. Цензурират в тяхна полза.

Според мене си имат даже 5 щатни ушанки. Който пишат с различни никове. Като знам и историята на самия дир представям си какви са

ще ще ще ... се прилунят те, ама нанайси, ще гледаме пак сеир, дано не падне на Земята в/у някой град или подобно.

Те само от грандоманщина разбират. Затова и мнохо голям уй ще ги еве.

Ха ха ха ха Как се формира стандартът на живот в България? Ами идват руснаците и купуват 500 хиляди имота за 30 милиарда евро в България Ха ха ха ха Ха ха ха ха И въпреки това, имаме 46 милиарда евро дълг! Построени две спортни зали и една прокълната магистрала

С какво ще ги купят руснаците тия имоти с фъшкии ли? Или ще направят размяна за махорки??

Малоумно същество че русак като си купи имот в България и всички българи печелят от тоя имот. Все си мислех че печели продавача ама явно на тебе мозъчната ти дейност е напълно липсваща. От друга страна що си купуват имоти дори в България а не си ги купуват в Сибир например?

Да питат Американците - Те нали вече са " кацали " веднъж - Или са забравили какво са ЛЬГАЛИ , защото те друго освен да лъжат не знаят !!

Кацали са 6 пъти, не един

Основната задача не е отработването на мекото кацане, а Путин (не Русия) да се покаже колко е велик. Дотук има успех сред няколкото платени идиота натракали около 200 малоумни коментара.

излетя само със една статия а не като ония америкаски бпклук дето кисна 6 месеца на полщадката. минало свършено :)

Да де ама оня американски боклук носи кораб за хора а не сонда колкото куфар. Кога блядките ще пратят кораб за хора до Луната? Този век или по следващият?

Да, руснаците поизостанаха от космическите разработки по времето на ерата "Елцин". Знаем, защо-корупция в невиждани размери до най-високо ниво, разграбване на активи, разпродаване на страната на парче. Но, наваксаха. А новините са две-използването на новия космодрум и изстрелването на кораба. Май ще спират плащанията за "Байконур"?

След Белка и Стрелка ще те изстрелят тебе, заедно с хърватското ти знаме.

Нещо от теорията на конспирацията.Бродят из мрежата информации ,че на Луната бил установен контакт с извънземни цивилизации.Точно за това не бил изстрелян "Луноход-3", за който се твърди ,че е би и въоръжен, а от американска страна въпреки ,че "Аполо17 " бил на старта ,а следващите два готови ,също нищо не е изстреляно.Забраната била за 50 години и горе-долу тези години изтичат.Иначе е чудно защо при съвременните технолигий ,които са порядък по високи от тези от средата на 70-те ,нищо не е направено

Красиво!

Тоз форум пълен с русофилчета. Ама другари качвайте се на влака за Русия, тя ви чака. Не ви знам как търпите да живеете в България. То не се издържа сигурно. Вие си мислехте втори СССР а то какво стана, НАТО, ЕС, идващо евро и шенген. Цъ,цъ,цъ.

Ще остана. Изразът "Присъедини се за да рушиш!" чувал ли си го? Май не си, а е трябвало.

Не 4-5 платени педераса. Но пишат по цял ден, това им е работата. Затова изглежда че са много. Освен това да доста тъпи, едни и същи опорки повтарят. Сега са им спуснали че Зеленски е наркоман, и украинците са фашисти. Обаче на Путин му свършват парите, долаеа стана 100 рубли и скоро ще помагат на вятъра.

ти ли ни гониш бе боклук? ако не си тръгнеме кво ше стане? :)

копувам те и те продавам компир! ше ми копаш! :)

Би ли ми казал кои са тия две трети от света признали нацистките референдуми на Путин- щото нали ти предателя и платен руски трол твърдиш че две трети от света са с Русия??? След като са с Русия значи би трябвало да са признали тези референдуми досега и да са признали тези територии за руски. И колкото и да ти е неприятно- стандартът на живот на българите предателю е по-висок от този на твоите руснаци. Заплатите са ни по-високи и начина ни на живот е много по-добър от този на твоите руснаци. И ако си беше направил труда да прочетеш какво са написали самите руснаци, щеше да разбереш че ракетата е от съветско време.

Северна Корея, Еритрея и Беларус.

козяшкия платен цървул, не съди по себе си че всички, които пишат коментари са платени. Не, не съм платен, безплатно си изразявам мнението. И не давай акъл, а сам чети и се интересувай какво става по света , а не само да драскаш козяшките опорки. С Русия в момента са почти цяла Азия, Африка, Саудитска арабия, Латинска Америка, че дори и Северна Корея. За стандарта на живот съди не само по заплатите, ами и по цените, глупако. Стандарта е, колко неща можеш да си купиш с еднакви пари. Русия има абсолютно всички ресурси за да се самоиздържа, ток, бензин, газ, нафта, торове, метали от цялата Менделеева таблица. С евтините руски ресурси издържаше цяла Европа. Айде стига ти толкова, и без това промития ти мозък няма да възприеме нищо.

Почти, почти, пък на гласуването в ООН никой не я подкрепя. Що тъй, бляд?

Ха ха ха ха Да обясня на американските роби в България, как се формира БВП на САЩ Купуват от Китай за 1 долар. Китай пише БВП 1 долар САЩ го продават на дребно за 10 долара с транспорт мита ДДС. Ето ти БВП. И нали знаете за какво служи? За теглене на заеми

А как се формира стандартът на живот на българите, щото е по-висок от тоя на твоите руснаци.

Za Россию!

Встань за Веру руская Земля

Ясно, значи руснаците скоро ще анексират ,,Македонско-украинската Луна,, :)))

Пък великите САЩ, още нямат собствена ракета! 30 години разработват една. Не броим частниците, щото те си имат техни ракети

Хахахах смешно е да те гледам колко си тъп. Американците нямали ракета те до две години ще изпратят хора отново там, но иначе нямат ракета.

Ти на това ако му викаш ракета За 30 години един полет Утре два.

"Отново " , - Ама те били ли са там вече ????