Коментари - Закриват Hyperloop One | IT.dir.bg
назад

Закриват Hyperloop One

Революцията в транспорта за сега е отменена

Обратно в новината
| Редактор : Кристиан Антонов

Коментари - Закриват Hyperloop One | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В подзаглавието "за сега" трябва да е цяла дума. В редакцията нямате ли човек, който да е завършил осми клас?

Сливания, прехвърляния на акции, контролни пакети, ала-бала. После като го погледнеш, няма абсолютно нищо, но БВП-то е трилиони долари и ти си "най-богатата" държава в галактиката.

Сложничко ли ти е?

450 млн. Старт даун.

Бах ти подробните писаници за един мъртвороден проект

Имам снимка с капсулата от Транспортния музей в Ст.Луис.... мдааа, и на живо да го видиш пак не можеш да повярваш че това ще стане реалност ,сега да я занесът в музея на Холивуд в жанра Научна Фантастика ;)

Освен това същата капсула я има и в бостън и чикаго, предполагам че поне в 50 други места също

Начинание на шмекера Мъск

Пак не позна. Другият път прочети и текста в статията, а не само заглавието. За пореден път се изложи. Митрафонова много ниска летва е сложила за тролефермите. Срамота.

Вече първият ни въпрос при обследването е: - Виждате ли руснак в стаята?

Поредната гръмка пръдня, която вече се отмириса ...

Само дебил бе се вързал на тази глупост.

Нужно е време за развитие на технологиите. А самата концепция е правилна. Така Игор Сикорски оставя в нафталина идеята си за хеликоптер. Защото в началото на 20-ти век няма такъв мотор. С появата на турбинните мотори, Sikorsky Aircraft става хегемона на хеликоптеростроенето. Сикорски нито създава витлото за хеликоптера, нито мотора, нито идеята да се лети. Той е инжинер-конструктор и създава РАБОТЕЩИ самолети и хеликоптери. Той първи слага моторите отпред на самолета, не да бутат а да дърпат самолета. Той първи поставя пилотската кабина на носа в центъра на самолета. Това се постига от комбинация на инженерен талант и възможни технологии.

Как според теб се вакуумира тръба дълга 1000 километра бе приятел? Как се поддържа, как се ремонтира? Колко ще струва? Според каква болна аритметика, ще по-евтино от самолет? Позеленя ви мозъка от ядене на зелен хайвер...

За Сикорски разбрахме, но то освен да четеш, трябва да можеш и да мислиш, нали? Има няколко души в YouTube, които от първия път, в който Мъск взе да дрънка глупости, правят видеа, в които обясняват, защо не може да стане тая глупост и защо реално няма никакъв смисъл. Рисковете са страшно много, енергията нужна за поддържане на ниското налягане близко до вакуум най-вероятно ще е непосилно голяма. А, когато технологиите се развият достатъчно, че да може да се построи подобна глупост, самолетите най-вероятно ще летят с няколко пъти скоростта на звука, за достатъчно малко пари.