Коментари - Руснаци направиха апарат за зарастване на рани | IT.dir.bg
назад

Руснаци направиха апарат за зарастване на рани

Руски учени показаха апарат, с който раните зарастват три пъти по-бързо.

Обратно в новината

Коментари - Руснаци направиха апарат за зарастване на рани | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Впечатляващо и хуманно! Ще помогне на много хора, изпаднали в беда!

"Аз съм тъп хейтър!" Ха сега да видим как ще ме оцените! :) :) :) /игра за интелигентни/ :) :) :)

не може да бъде.

Самото устройство от новината не изглежда да е нещо дето ще промени света - но сигурно върши някаква работа, за мене е новост, че вакуумът подпомага зарастването на рани. Много приказки изприказвани в посока руснаците какво били изобретили и т.н. Руснаци измислили неща има, хич не е да няма. Няма много изобретени неща в Русия просто защото във феодална държава няма почва за такива неща, никой не може да спечели от изобретението си там. То и в БГ е практически същото, тук си е съвсем феодално все още, едва откак имаме достъп до ЕС пазара човек може да прави някакви планове от рода - и те често се оказват прекалено оптимистични.

Това е така. Всъщност тракторната верига е изобретение на руснаци, които във Феодална Русия не постигат нищо, същото се отнася и за крекинга. Затова първият реален трактор с вериги и производството му са направени в САЩ, а първата рафинерия ползваща система за крекинг става също в САЩ. Но все пак има изобретения направени в Русия и повечето са отпреди революцията. Искам да кажа, че руснаците са били нормални хора и сред тях имало умни, но революцията и социализмът ги увреждат значително.

нямат гении, а в това, че там геният просто не се цени.

а ма що не вярвате, бе русомразци? има си и снимка, как е зараснала раната на този руснак!

гледам, някой пишат , че русские не са изобретили нищо. не е вярно! руско изобретение е самовара, самогона, валенките, и обущата от слама и лико. също русские са изобретили махорката газенето на кал и антифриза който може да се пие, но само от руский! изобрегили са и внедорожието, и му си се кефят безкрайно!

Къф е тоя "токмак" дето бил изобретен от алкашките бееее! МУХАХАХАХАХАХАХА СЛагаМ го НЕМЕДЛЕННО до ушанката, ватенката и самовара като фундаментално за Човечеството откритие дошло от сибирските евразийци! ХАХАХАХА

Е, то цървулите като теб няма какво да се очаква. Пише се ТОКАМАК.

МАОРА, стига се плюнчи тук, върви си гледай двете фирми във Франция, сделките за милиарди и други подобни твои измислици. Всъщност, ти самият какво си измислил, освен писането на глупости по форумите. Иначе руснаците не могли нищо да създадат.

до мурзилажа - хората от постовете по - долу ви зададоха един много прост въпрос - какво точно руско ползвате в ежедневието, имате ли руска кола, телевизор ,или компютър? Може ли точен отговор, а не малоумни обиди?

Ама си зле братле! Ти от тия неща, които изброи нещо американско ползваш ли?

Да драсна някой ред. И като пиша, ви пиша как да разпознаваме тролчовците и дали и как да се ориентираме въпреки тяхната дезинформация.:-)) Ето ви пример. Човекът, зад ХМ, се впуска в абсолютно безсмислен спор, при това с бурен ентусиазъм, а на простичкия въпрос "Ти какво руско ползваш", вместо отговор следва нападка, поради липса на смислен аргумент. В случай, че този човек го прави от редовния си профил, а не като гост, то всеки би могъл да има предвид какви позиции защитава този индивид и като чете написаното от него, да го прави в контекста на факта, че господинът/жата/ е руски трол....

Ти просто си тъп , щот го написах два пъти - повече от милион софиянци и гостите на столицата ползват всеки ден руски влакове в софийското метро за да се придвижват.

абе маж само таблицата на менделеев е открита в русия. а наскоро някакъв руски евреин изгонен/уволнен от руския си институт стекловкси реши последната теорема на ферма и отказа да вземе фиълдс медал (наи-високото отличие в математиката), щото не бил част от (руската) математическа общност.

Да попитам...имаш ли чип за отваряна на входната врата...е ако имаш то значи ползвашруско изобретение. -------------- Поредна лъжа! Хелмут Гьортруп и Юрген Детлоф разработват първата чип карта! Всички рубладжии са безобразни ЛЪЖЦИ! ФАКТ!

абе ти не разбираш. едно време руснаците изобретяваха за источния блок. например - купуват си няколко компютъра от америка - раглобяват ги - разучават как се прави - и изобретяват как да го правят и почват да го правят. същото е с колите, жигули, и с москвич и така нататък. аз се радвам че изобретението им в дадения случаи не е свързано с изобретения на нов вид ракети или пушки.

Каучук започва да се използва за първи път за индустриални цели във Франция! Пак лъжете, дрОгаре! Безсрамно лъжете! Казах ви аз! Самовара, ушанката и .... ВАТЕНКАТА! Ей само тия 3 фундаментални открития са плод на болния и пиян евразийски мозък! ХАХАХАХАХА

пропусна и партенката.

Токемака е отккрит в Русия от Игор Там и Андрей Сакхаров . Сега строят Итер по тази технология и ако всичко е наред ще направят революция в производството на електричество. П.С. не съм русофил просто ти казвам едно нещо открито в Русия да се образоваш малко.

Забелязал съм, че всеки бг русофил/комунде е патологичен лъжец и супер необразован! От отговорите ви на въпросите ми си личи същото нещо!

Я кажи каква е тарифата за пълнене с тъпи изказвания? На брой постове ли плащат или на принципа тъпо/по-тъпо/най-тъпо?

Нацисти като теб, които по цял ден изливат само омраза, са обречени на самоотравяне.

ти си от нашите:)

Преработката на суровия петрол е открита в Пенсилвания, САЩ - 1859! Първото метро е построено в Лондон! Първата лъчева тръба е създадена от Бекерел или Едисон! Не помня точно кой беше! Ех, бояришници! Големи сте лъжци и неграмотници! ХАХАХАХАХА

Ееех Майоре!Стига си бълвал глупости и отрицания. Да попитам...имаш ли чип за отваряна на входната врата...е ако имаш то значи ползвашруско изобретение.

Уважаеми редактори, коригирайте си статията. "Потиска". Не "ПоДтиска".

Не виждаш ли горе,че Стоян Гогов е редактора! Един СтоянГогов - еденица за простотия за дир-а.

Айде бе, бояришници! Едно изобретение руско кажете поне! А не разни теоретици книжни плъхове ква формула или таблица сънували! То и Плешивия Путя има нобелова награда! Кажете вие лично какво руско нещо ползвате в ежедневието!

То майор като дискутира научни постижения какво може човек да очаква... писах ти по-долу за изделие - над 1 милион софиянци и гости на столицата ползват софийското метро. Влаковете в него са руски - ай седни па се прескочи :)

Малоумнико - кинескопния телевизор и преработката на нефта.

Тимченко - първият в света киноапарат --------- ХАХАХАХАХАХА Я ПАК! Не са ли случайно едни братя от Франция! Менделеев е сънувал таблицата и таблицата не е изобретение! Същото важи и за разни сухи геометрии! Първия изкуствен спътник е бил една куха топка с обикновен радио излъчвател в нея!

Куха ти е главата. АКО ВЕРНО СИ МАЙОР МИ Е ЯСНО ЗАЩО Е КУХА. А ако не си значи ти е наследствено.

щом е руско изобретение, значи автоматично и по презумпция, за нищо не става и е пълен боклук, така ли? ----------- Точно така! Дай за пример някое руско изобретение, дето не е боклук! Ама не ми дрънкай за Калашников, щото всички знаем, че това е германски Шмайзер! И ако може да не е нещо за отнемане на живот! Щото руската кратуна само за това може да мисли!

Много си зле - всмисъл , може да мразиш Русия и руснаците - това е твое право. За изобретенията ето ти няколко напосоки - със сигурност има много други ползвай интернет ... таблицата на хим. елементи Менделеев неевклидова геометрия (Лобачевки) аксиоматизация на теория на вероятностите - Колмогоров Марков, Чебишев, Ляпунов - ако си учил математика би трябвало да си чул за тях. Перелман - заслужил е Филдс медал (нобелова награда за математика) Тимченко - първият в света киноапарат Королев - първият изкуствен спътник на Земята и т.н. като горд патрЕот можеш ли да направиш подобен списък с българи? хаха и тръгнал да се присмива :)

Знаем, знаме и Римската империя и Китайската стена са я изобретили американците. Единствено не са открили Америката. Ужас, какъв позор!

Давам - трамвай, електроннолъчева тръба / кинескоп/, крекинг /преработката на петрол/, гасеничната верига, първообраза на каучук, менделеевата таблица. Това ми идва веднага на ум. Ако се разровиш ще намериш и други. И не говорим за спорните глупости за Попов и Маркони.

Трамвай?-Порледната путлерастка лъжа. Трамваите са направени в Англияи САЩ, а първия електрически е в Германия. Електронно лъчевата тръба? - пак някой е чел руски фантастики. ЕЛТ е направена от Кендзиро Такаянаги, от която АМЕРИКАНЕЦА Зворикин заимства и прави също. И интересното е, че всички по-съществени руски творения са отпреди революцията

не може да е вярно. Всички знаем, че руснаците са в каменната ера...

Аууу, щом е руско изобретение, значи автоматично и по презумпция, за нищо не става и е пълен боклук, така ли?! Браво на всички тъпунгери, които безмозъчно повтарят, като папагали, една и съща плоска анти-руска басня, предназначена за необразования плебс... Абе, то вече дори не е дразнещо, просто е жалко.

хехехе, абе минзухар! САЩ откри Автомобила, Самолета, Компютъра, Интернет! Изпрати човек на Луната, роботи на Марс, изтреля телескоп в орбита и изпрати сонда на Плуто! А азиатската и дива раССия изобрети само ватенката, ушанката и самовара! За космическите им "успехи" не искам о да пиша даже! Да не говорим за производството им! Ти лично едва ли използваш и един руски продукт!

къде ги откриха всичките тия неща? в мазето или на тавана

...чудно само, как стана "майор", след като си толкова невеж и тъп?!...

1 милион или колкото там казва статистиката ползват софийското метро. Влаковете в него са руски.

Нещастник, автомобилът и самолетът не са изобретени от американци. Вземи се просвети малко.

имаш голяма грешка с това кое е изобретено от сащ, минзухарчо

Ужас днес няма новина за руски оръжия!

А на хора изпробван ли е?

до Дай Линк, като ти трябва толкоз си го поръчай от савецкия ибей! УПС! Ама те май не са чували в евразия за такова нЯщо! ХАХАХАХАХА Там в евразия интернета се ползва само за пропаганда и лъжливи новини!

абе селски фатмак кокошкар що не си пуснеш молбата за втора пенсия от козяк или от фондация розови гащички.А Руснаците могат ипряват каквото си поискат за разлика от фантазиите на неограчинети възможнсти не гетото САЩ -там са кацнали пак на Марс, както са били кацнали на луната дето един геврек като теб прави вятър със знамето в едно студио.САЩ си остават най големият слон в стъклен магазин.

""както са били кацнали на луната дето един геврек като теб прави вятър със знамето в едно студио"' - знамето не се вее от вятър, а се клати за малко след като е забодено. После спира. гУлем си Муньо :)

Гогов, един съвет! Ако искаш да спрат да ти се смеят и да те сочат с пръст ... просто спри да копираш руските боклуци от морзилка, камсамолская правда и подобни бълвочи! Вече сме 2017та бе, човече! Влез в Уиред, в Кикстартър! Кви са тия тек новини в дира! Направи всеки път ме размазвате от смех!

поредното нИвИроятно откритие от алкашко-бояришниковя сибирь! Такива джаджи има в ибей от години! ХАХАХАХАХА

Можеш ли да дадеш някакъв линк,че наистина ми трябва

не може ...но може да ти покаже черният ефрейтор мангал дето го оножда всяка вечер в дисципе....много се кефи иначе....)))

Светът може вече да си отдъхна!!!

Каква е тази глупост "отрицателен натиск"? Вероятно става дума за подналягане, но така е, като се ползва гугъл преводач...

"Отрицателен натиск" е сигурно, когато натискаш, но с отрицателно отношение към натиска! А бе руска работа. Ние тез неща не можем да ги разберем!

Що пак руснаците бе? Толкоз ли не се усещаш, че това е грешка в превода?

Ами Стоян Гогов - редактор. каквото му каже гугъл-преводача - това е.

WOW!

Еееее...стига с тези възклицания на английски. Не сте ли българи?

Mi2

добре: ВЪЙ!