Коментари - Кой смартфон се зарежда най-бързо? (видео) | IT.dir.bg
назад

Кой смартфон се зарежда най-бързо? (видео)

Китайският производител на смартфони Oppo твърди, че разполага с най-бързата технология за зареждане на смартфони.

Обратно в новината

Коментари - Кой смартфон се зарежда най-бързо? (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-бързо се зарежда този смартфон, чиято батерия изтрещи първа.

Някой нещо лъготи тук... Сигурно само кабела на Oppo-то е включен в нормално зарядно, другите са включени я в USB порт, я в зарядно, което дава 100mA...

Е сега е момента от епъл да тръгнат да съдят всичко живо за откраднати патенти. Хехехе

Toq test e pylna glupost. Skorostta na zarejdane zavisi predi vsichko ot amperaja na zarqdnoto a te ne sa posochili razlichnite zarqdni s kakyv amperaj rabotqt. Kogato zarejdam iphone6 (zarqdno 1A) sys zarqdnoto na ipadAir2 ( zarqdno 2.1A) otnema znachitelno po-malko vreme i obratno ako opitam da zareda ipadAir2 sys zarqdnoto ot iphone6 otnema 4pyti poveche vreme.

Изключително прав си колега.. основна роля играе амперажът на зарядното. А и не мога да разбера какви са тия състезания, коя батерия ще се зареди с 5% повече за половин час.. Разбирам да са направили някаква революционна промяна - примерно устойчива батерия, с голям капацитет, която цялата се зарежда за броени минути, а то.. Ако трябва да избирам между батерия с дълъг живот и малко по-бавно зареждане, бих я избрал пред такава, с по-бързо зареждане и съответно умиране..

И защо толкова удобно в сравнението няма Lenovo? Моя от 24% до 200% (76% от 4000mAh) ги зарежда за 1ч 50 мин или 20.7% / 30 мин с оригиналното му зарядно...

С други думи, Oppo зарежда за 30 мин 720mAh, моето Lenovo 828mAh за същото време....

3евзек

Не е задължително всичко да изглежда линейно.

Според показаното за 30 минути Oppo се зарежда на 71% .. или 2130 mAh

Тия които са без капак за смяна на батерията е по-добре да се зареждат бавно.

Мен по-скоро ме интересува на кой телефон батерията се разрежда най-бавно.

На изключения... :)))

има едно аппче за айфоня - батери ще им скъса дупенцата на останалите на скорост на зареждане :))) а пак си е айфон но с аппче

не разбирам защо са минусите в случая!? взимате айфон инсталирате батери и готово! за 20 минути зарежда може би 70%!

те не са виновни, това е условен рефлекс. прочитат iphone/apple и ръката автоматично кликва мунусче

И 50 апчета да сложиш - това са си глупости! Няма как да се зарежда с апче и без апче по-бързо... айфоня се зарежда с ток не с апчета :D

Абе някъде поне да бяха казали, колко цикъла заряд-разряд издържат батериите в този режим. Щото те и формула 1 карат с 300 километра в час, а пък двигателите им издържат няма и 1000 километра пробег.

Нищо не е постоянно в тоя свят. Идват нови технологии за по-бързо зареждане идват нови комбинации от елементи, понякога има просто печалба отвсякъде освен в цената а понякога дори и там. Все пак сети се какви батерии ползвахме и колко цикли издържаха преди 10 години. В батериите има един тих прогрес който много хора не забелязват, но енергийната плътност и тяхната издържливост се е повишила много за гореспоменатия период, както и цената им.

Издържливостта на батериите общо взето се свежда до издържливостта на електродите им. При голям ток през единица площ се разрушават по-бързо. Решението е да им се увеличи площта. С нанотехнологии може да се постигне увеличение в пъти.

Китайци и технология...това от кой филм е? :D

От филма "Прецакания българин с голямото самочувствие" част 3-та ! Китайците са супербогати вече и си купуват европейски специалисти, отделно крадат технологии като за световно. Имам 2-ма приятели, които работиха в Западна Европа, но сега са в Китай на ТРОЙНО по-високи заплати.

Да живее китайското менте-бързо, като зайците.

И ето пак огризката доказва, че е пълен боклИк.

И какво става като помпаме батериите на 5х режим? Правилно, дори и на литиево-йонните не им харесва. Което води до по-бързо скапване.

Да и айфона се зареди за 30мин. 10%, то ако беше така цяла нощ трябва да стои за пълен заряд ;)

Да и с включен дисплей се зареди на 11% за 30 мин. а с изключен на 10% за 30 мин. Не съм фен на огризката, но това клипче ми изглежда леко фалшиво.

А кой те излъга, че трябва да има значителна разлика при зареждане с включен и с изключен дисплей ?

не съм гледал клипа, но: 1. статията е за това колко се говори след 5 мин заряд, а това ще рече колко енергия ще изразходва при разговор, а за това има значение и колко близко е клетката. 2. голямо значение има колко ток може да подаде зарадното и колко може да поеме батерията.

Зависи и от температурата на батерията към момента.