Коментари - Земетресенията са причинени от мистериозни петна вътре в Земята | IT.dir.bg
назад

Земетресенията са причинени от мистериозни петна вътре в Земята

Те са остатък от малка планета, сблъскала се с нашата преди милиарди години

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Земетресенията са причинени от мистериозни петна вътре в Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко това което е писано е една голяма лъжа.как земята като е само 6000 години Всичко това е на милиони години. И за какви петна се говори кой ги е видял.?много лъжи бе хора.

Да ама нашия български календар е на 7500 г къде са другите 1500г .. твоята теория издишва многооооо

Па е и плоска...

неправдоподобно. Удара с Теа е от към преди 4.5 милиарда години. А има изследвания които показват че тектониката на плочите започва преди около 3 милиарда години. Така че около 1.5 милиарда години време след сблъска не е имало тектоника на плочите, което значи че плейт-тектониката не може да се обясни с тоя сблъсък.

Предлагам по-смислена теория. Ходили ли сте да ви сменят гумите? Виждали ли сте как ги балансират? Сега вижте северното полукълбо - Западната полусфера - сал една Америка - Източната - Европа, Азия, част от Африка, Полинезия Южното полукълбо - Западната - Америка - Източното - Австралия, Африка Което кара Земята да вибрира и да се гъне, който е карал с небалансирана гума знае за как трепери кормилото, хахаха

Има логика. За съжаление не си учен, за да го докажеш. А ако си - много се извинявам.

Теорията, както и повечето ти други хипотези, са правдоподобни, докато не почнеш да слагаш числата. Хайде да видим. Най-дълбоката точка, Марианската падина, е на около 11км под повърхността, а най-високата точка, връх Еверест, е малко под 9км над морското ниво. Това означава, че целият дисбаланс, за който говориш е едва 20 км при среден радиус на Земята малко под 6400 км, т.е. под 0.3%. Следвайки твоята аналогия с автомобилните гуми, всеки път като ти се забие камъче в грайфера, гумите ти започват така да вибрират, че джантите се напукват и въздух започва да изтича от вътрешната гума. Много пъти съм ти казвал - запази си моля те гениалните хрумки за себе си, че бунаците почват да си мислят, че учените не разбират елементарни неща.