Коментари - Звездите може да са дом на извънземен живот | IT.dir.bg
назад

Звездите може да са дом на извънземен живот

Британски астрономи предполагат, че в най-горните слоеве на звезди от вида кафяви джуджета може да съществува живот.

Обратно в новината

Коментари - Звездите може да са дом на извънземен живот | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви благородни мисли ви спождат. Страстно сте украсил историята, но има хора които четта Библията. Не се учудвам че е такова отношението ви към Този от който зависите 100 %, но то е проява на неблагодарност, свързана с неспособност за трезва оценка на реалността и садомазахозъм, което на финала води до тление и забрава. Отделно от това за прелюбодееца е по-добре да се ожени за човека с който е съгрешил, от колкото да носи този грях цял живот и да бъде изхвърлен от Божието царство заради него. Или вие имат е по-добро решение от Твореца, та да видим че освен несъстоятелни претенции имате и разсъдък?

Да си представим как биха изглеждали извънземните организми е по-невъзможно, отколкото рибар-отшелник, ял цял живот само риба, да си представи вкуса на крем-карамел.

Бих добавил само "мнооооооооооооооого" по-невъзможно. Щото в твойто сравнение става дума за възможностите на едно и също сетиво, което притежаваме, пък на т.нар. "извънземни" кво ше им пречи да живеят в светове, които са един път извън сетивата ни, и втори път извън научното познание, представи и фантазии.

Живот който не е вечен няма смисъл. Такъв живот би бил празна суета, понеже неговите постижения ще бъдат загубени и няма да остави и следа. Но в природата не се слуват безсмислени неща, защото е под контрола на свемогъщ, всезнаещ и всеприсъстващ Бог, Който е без начало и край. Той е първопричина за всичко, което сдтава в битието и съществува за да създава и поддръжа вечният живот в него. Неговият свят характер, любов и истина, утвърдена чрез Неговата абсолютна справедливост, гарантират пребъдването на живота през вечността в мир, любов, радост, смисъл и хармония. За да се научим да живеем според принципите на вечният живот, ни е дал Библията, където е заявил своята воля, закон и спасителен план за хората, изказани с бащина любов и загриженост.

Най-опасни са селяндурите ("умниците" от село), които отричат написаното в Британика, НатГео и т.н. Иначе това за живот на звездите не е съвсем ново като теория. Дори ранни фантастични романи са описвали самите звезди като живи организми.

Най-опасни са полуучените и полуумните от града, за които "написаното в Британика, НатГео и т.н. " е черешката на тортата и догма. Те имат още много път да извървят в еволюцията, докато стигнат до "Аз знам, че нищо не знам". "Кръгът" на това, което знаят, е много малък, затова окръжността от въпроси на границата с неизвестното също е малка, водейки ги до зловредната увереност на посредствеността. Това е опасен етап на задръжка в развитието, тяхното и на околните.

Ей на това му се вика - акана работа!

Сериозно?! Не думайте!

И хора, които са завършили с преписване 8 клас, размазват "учените". От друга страна винаги се позовават на Ванга и всичко им е ясно. Ако нещата не са така, като си ги представят, значи някой ги лъже. Най-често "Те". :))) Я вижте какво значи хипотеза, теория, предположение, догадка и т.н. :)) Теорема и аксиома са от математиката. :)) Що не бяхте станали вие учени, вече всичко нАучно щяхте да сте опаткали и да имате най-накрая време да оправите контакта в кухнята, че жената недоволства вече 6-ти месец. :))

е това вече мога да го призная за перпето мобиле.... умението да преобразуваш пари в несвързани фантазии...

Препоръчвам ти образование. Като за начало - тиксо на устата.

Не е лошо фантазъорите първо да започнат с обяснението как са се появили звездите, и после да продължат да мъдруват на тема извънземни. Тези мантри които напоследък са се активизирали по команда вив всички световни медии, ми приличат на подготовка на пубкликата за тетрално представление. Да знае какво да мисли когато естане пряк свидетел на театъра.

Елементарно! Космически прах, частици, астероиди и т.н се скупчват под действие на гравитацията. Когато масата е над определен предел се получава звезда. По принцип всички тежки елементи имат време за полуразпад. При достатъчно дълго време всичко може да се доразпадне на леки елементи. Скупчването им + налягането са предпоставка за появата на звезда и начален процес на термоядрен синтез, предизвикващ съотвеното запалване на звездата.

Елементарно може да изглежда само за неуките хора, които не познават добре физическите закони. Те обикновенно разчитат на фантазия и за тях няма невъзможни неща. Когато говорим за формиране на звезди, прахови частици не биха могли да участват в този процес поне при първата им генерация, а друга просто няма. Затова трябва да се концентрираме върху газовете - пробладаващ водород и малък процент хелий хелий спред теоретиците. Въпросът е в този хипотетичен процес коя сила ще нарастне по-бързо? Гравитационата или налягането в газовият облак? Защото ако е втората под дейстието на налягането облага се разсейва ефективно в открития вакуум на космоса. Другият сериозен проблем такъв газов облак да не може да се сгъсти от само себе си е , че се разширява със скорост близко до скоростта на светлината според вавилонските митолози на големият взрив. Това разширение със сигурност не може да бъде въпрепяствано от гравитацията, след като тя не е успяла в самото начало, когато е имала най- висок интензитет портади концентрацията на маса отново според митолозите на големият взрив, които са талантливи автори на парадокси.

Супер, ама от де се взе гравитацията за да събере всичко това в едана маса която вече ще има гравитация.

Пълни глупости! Хора от научните среди, които мислят и изказват подобни глупости трябва да им се отнемат научните звания и да се връщат да работят обратно на полето (или на клона, от който са изпаднали).

НАПРАВО ТОЧНО ТАМ ЖИВЕЯТ! НАУКАТА,БРАТОВЧЕД....

Невъзможни неща не съществуват. За тела които са в електронна форма това не е проблем. Не случайно 2/3 от света се покланя на богът слънце.

Сигурен ли сте че знаете какво говорите?

Откачалките се пробудиха.

И кой е тоя бог-слънце? Краднатия от египтяните Ехнатон, заедно със символите му ? Ония дето се кланят на светлокож блондин, дето иначе толкова се "различавал" от тъмнокосите и мургавите арабелки около себе си, че трябвало да го "целунат", за да го маркират?

Владко, стига с тези анфетамини, бе кака... Колко пъти да ти казвам, че това не са витамини!

Убеден съм че 100% от списвачите тук не знаят нищо за двойнствената структура на електрона, затова по-добре се разбирам с кучето си.

Не е необходимо да си учен за да изкажеш такова мнение. А когато учЕн каже такова нещо това демонстрира невежество.

В старанието си да оправдаят дейността и финансирането си някой учени започват да трансформират научната фантастика във фентази! КОЛКО ДЯВОЛА МОГАТ ДА СЕ СЪБЕРАТ ВЪРХУ ВЪРХА НА ЕДНА ИГЛА???

За колкото платят данъкоплатците.

Объркал си се! Това е частен университет и не е на бюджетна издръжка, а и да е на такава, то е за обучението на студенти. Тези теории обикновено са странични дейности на някои преподаватели или по проекти зададени на студентите.