Откриха един от елементите на живота на Марс

На повърхността на Марс бе открит елементът бор, който е ключов за много белтъчни молекули и е жизненоважен за синтеза на ДНК и РНК.

Обратно в новината

Коментари - Откриха един от елементите на живота на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На час по лъжичка! Хайде признайте на после, че има извънземен живот или че поне е имало!

Фическите закони не могат да увеличават спонтанно информацията във физическите системи. Те самите са продукт на замисъл и тяхната фунция е да поддрържат първоначално установеният порядък във физическата среда в интерес на живота за времето, което е определил Творецът. Затова еволюция без директно участие на интелигентно същество е абсолютно невъзможна. Нещо повече. Понеже няма следствие по-голямо или равно на неговата причина, съзнателната еволюция на това интелигенто същество е ограничена отгоре от познавателните и когнитивните му възможности , които са пряко свързани с информацията вложена в него. То не може да създаде повече и по-сложно организиран информация от тази заложена в него. То не може да използва напълно тази информацията, понеже част от нея не е свързана с неговите мисловни и познавателни фунции. Така например не всичката генетична информация заложена в човека е свързана с организацията на мозъка му и когнитивните му възможности. Като следствие човекът няма потенциал да създаде равна или по-сложна устроена от него физическа система или жив организъм. Организацията е отгоре надолу, а не обратно както си фантазират еволюционистите.

Прав е Иво, понеже казва, че еволюцията не може да постигне предварително осмислена цел, която е подчинена на моралните принципи, ако няма създател. Истинската еволюция няма осмислена цел, хеле пък да се подчинява на морални принципи. Ерго, не изисква интелигентен творец. Всичко е точно. Иво просто си говори за някаква друга "еволюция". И се самозацикля. За да съществува, неговата "еволюция" е нужно да има създател. Тази нужда (пак според Иво) е необходимо и достатъчно доказателство, че създател съществува (няма как да има такава "еволюция" без създател!) Това пък от своя страна доказва, че "еволюцията" е създадена от този създател. Така построената от Иво конструкция е самодоказваща се и само да пипнеш някое възелче в нея, всичко рухва. Затова толкова ревностно я защитава. Прекалено чуплива е.

Типична жертва на сугестивно доказателство - Слънцето дава енргия -->отворена с-ма-->ентропията може и да намаля-->има еволюция. А стига ли ти силата на ума да осъзнаеш какво всъщност се случва ? Слънцето дава енергия на съществуващите вече конструкции(организми) да произвеждат себеподобни(размножение), с което те намалят ентропията на материята от която ги произвеждат(тъй като я подреждат в себеподобни конструкции). Но какво става с тяхната собствена ентропия( стареят и умират), и в частност с ентропията на генома им - в този случай Слънцето е само източник на нова ентропия(мутации). Еволюционистите твърдят, че тъкмо ентропията(мутациите) са двигателят на еволюцията. Т.е. свойството на материята да клони към безпорядък, случайно може да нацели някаква много добре подредена конфигурация, като частен случай на безпорядъка. Висчки математически и експериментални модели обаче, показват, че тази вероятност е пренебрежимо малка, по сравнение от вероятността за разрушаване(загуба) на информация в популацията като цяло - вероятността за позитивна мутация умножена по броя на индивидите продължава да е пренебрежима по сравнение с честотата на негативните мутации. Компютърните модели с дигитални програми - организми - потвърждават тази тенденция към разпад на сложните програми към съвсем прости - цикли от по 1-2 инструкции. Като се има предвид, че там позитивните мутации са много по-вероятни - за едно 8 битово число има 256 възможни мутации, за 16 битово - 65536 - голяма част от тези възможности са легални компютърни инструкции, и следователно е много вероятно да бъдат нацелени случайно, и е много вероятно да се получи действаща програма. Има ограничения за по дълги постинги, затова ще спра дотук.

Според физините и информациони закони, възможността е само една. Пряко участите на съзнателно интелигентно същество. Друга възможност няма. За какви други възможност говорите и вие не знаете. Информацията е нематериална единици, която не е свойство на материята и енергията. Те могат да служат за целите на нейното съхранение и предаване, но не могат да бъдат нейн източник. Физичните закони и константи, които диктуват начина по който протичат природните процеси, са продукт на замисъл за поддържане на определен първоначално установен порядък във визическият свят в съответствие с моралните принципи на неговият създател. Източник на информация може да бъде само интелигентно същество. Предаването на информацията от нейният източник до нейните получатели става чрез ясна система от правила за нейното кодиране и разкодиране, която трябва да е позната едновременно и на двете страни за да бъде разбрана и оползотворена. Информацията винаги може да бъде проследена до нейният източник.

Ваксина за безсмъртие значи дошата на човек е безмъртна можв да се създаде безмъртен живот значи така првосе формира атом котое равно 2 Ядро на живота псле се енд съствка бенд ствка гени денка увар съствка тенер съствка нервна система дери ствка против удар фенутр ставка против всички болести гтрфь брниран гтруе ставка притив изгрияне течни мълъкули бисе точнов рамото иняма болка

Би било по-разбираемо: На Марс откриха един от елементите на живота.. но редакторката си е все същата, така че чудеса (по отношение на правиписа) не се очакват..

Еволюционен процес без прякото участие на интелигентно същество, което да използва своите познания, интелект и познавателни и технологични възможности за постигане на неговата предварително осмислена цел, която е подчинена на моралните му принципи, е абсолютно невъзможен. Такъв процес би нарушил всички физически и информациони закони. Когато се фокусираме върху живият свят, еволюционен процес само благодарение на прироните закони и процеси, изисква случайните мутации да предизвикват повече положителен, отколкото отрицателен ефект върху живите организми. Те трябва да могат да добавят нова информация, която е напълно съвместима със същестуващата информация. Нещо което драматично се разминава с реалността. В тоози контекст атеизма и еволюционната философия на която е основан, в действителност са религия на покварата и самоунищожението. Те нямат връзка с науката и научните принципи. Тази митология се налага силово от хора насилници за да вършат своите безумни похоти пред лицето светият Бог със всички негативни последици от това. Те не искат истината защото в тях няма истина. А истината е любов и бъдеще.

Вие в кой век живеете?

Иво, ти можеш ли да си представиш или въобразиш колко са 1 млн години? А 1 милиард години? Трябва няколко години да си подготвяш мозъка за да пробваш да си представиш какво са 1 милиард години. Нещо безкрайно различно от 1 милиард долара, ако с това ги асоциираш. Ако оспориш възрастта на планетата от няколко млрд години е друг въпрос.

Проблемът на материалистите е, че нямат воля и сила да изслушат и осмислят твърдения по-дълги от 3 реда, освен дето имат проблеми с логическото мислене, което е труден и болезнен процес за тях. Поради тези причини те стават леки жертви на сугестивни доказателства от сорта, че щом маймуната има пръсти на крайниците си,и човекът има, а копитните бозайници нямат, следователно ние произхождаме от маймуните. Стига да не им показваш жаби, които също имат пръсти на крайниците си, защото така може да излезе, че те са ни по-близки роднини от копитните, което ще обърне теорията с главата надолу. За материалистите критерий за истинност на твърдение е само авторитетът на авторът му,но не и съдържанието на самото твърдение, тъй като те нямат сили да го осмислят и подложат на самостоятелна проверка. Авторитети за тях са думички като "учебници" "телевизия" "учените", "институт"... Защо няма умни материалисти ли ? Има, но те не остават дълго в тази заблуда - някога и аз бях материалист. Ето го естественият отбор - материализмът е капан за неразумните и затова в него преобладават такива. А еволюцията е пълен абсурд и не може да бъде наричана наука - някога и аз я бях приел на доверие от училище, но дойде денят когато реших да проверя основанието за някои твърдения които са ме смущавали отначало, и разбрах че те нямат логическо основание, а са произвол на свободна воля - с каква ли цел ? Тогава се хванах за главата и разбрах колко са властни в света враговете на истината. Те затова са и врагове на истината, защото чрез лъжата владеят.

По скалата от 1 до ЛОШО МИ Е НА ГЛАВАТА ти си някъде на Марс.

Учен писатель, учен не читатель! Чел ли си през живота си поне една книга? Абе и да си чел и да не си чел - куко си пълно!

И грешиш за един факт. Ти не произлизаш от маймуните. А маймуните от теб - и то не шимпанзетата, а бабуните!

Прочетете си в учебника по физика какво значи законът за ентропията, и ще разберете, че най-фундаменталното и присъщо свойство на материята е да клони към "безпорядък" с течение на времето, което е обратното на еволюция. Това го потвърждават не само всички експерименти, но и чистата математика като 2+2=4. Както и да го въртиш, не можеш да докараш нещата до самоорганизиране. Опитите да се мътят водите с огромни популации и вероятности могат да объркат само глупаците - дори при популация от порядъка на броя на частиците във вселената 1 с 80 нули, и всякакви облегчения, като моментално отстъпване на всички ресурси на най-еволюиралите, и пренебрегване на всички други проблеми, ентропийните процеси ще трупат генетични заболявания несравнимо по-бързо от възможните позитивни мутации дори в най-еволюиралите. Защо ли съвременните хора са кошници с генетично наследени болести, като се почне от кожните дефекти и се стигне до мозъчните проблеми, и това само нараства с времето.

Цанко

Ще помоля да не срамиш учените като ползваш такъв псевдоним. "Както и да го въртиш, не можеш да докараш нещата до самоорганизиране. " Смъкваш температурата и нещата се самоорганизират в идеален порядък. Падаш под температурата на Кюри и магнитно поле даже се появява. Какъв е проблема? Природата винаги гледа първо да оправи енергийния бюджет и едва след това се тревожи за подробности като ентропията.

Както вече казах всеки човек може да отрича истината и фактите с фанатично упорство. Въпреки че такова ирационално поведение е насочено срещу срещу истината, любовта и живота, нищо не му пречи да го прави до денят на в второто пришествие на Божият Син, от което ни делят няколко години. Такъв човек може да отрича истината, която не му харесва и да лъже съзнателно като твърди, че няма факти в нейна подкрепа, въпреки че са пред очите на всички. Такъв може да бъде както човек с основно образование, така и човек с диплома за две висши. Защото не фактите и истината определят неговото ирационално поведение, а страстите му. С ирационален човек разумен дебат не може да се води и няма никакъв смисъл в такова начинание. Както се казва който разбрал разбрал.

Иво винаги кърти мивки като почне да ни обвинява в собствените си грехове. Ето, примерно, колко емоция струи от постовете му. Но не! Всички други са емоционални фанатици, само той мисли рационално. И сега очаквам стандартния коментар-отговор, че като съм нямал доводи, съм се обръщал на емоционални изблици. Или нещо от рода.

А, мивки, направо щрагове изтръгва. Вертикални и хоризонтални. С голи ръце.

Очевидно не се интересувате от наукатата и истината, а от своите страсти. Затова сте избрали лъжата пред истината, което е глупав избор, но е ваше право. Ако искате истината , ще я търсите и ще откриете. Погледнете в живата клетка с нейните хиляди различни комплексни молекулярни машини, механизми и структури, които не подлежат на опростяване за да извършват техните функции, и които поддрържат жизнените процеси на клетката. Структурата и функцията на различните органели в живите клетки са взаимозависими и взаимообусловени. Тяхното съществуване има смисъл единствено в контекста на общото цяло на клетката, нейната функция и предназначение, по същият начин по който всички органи и системи в човешкото тяло и в другите многоклетъчни организми са взаимосвързани и взаимообусловени. Случайните мутации предизивикват единсвено загуба на информация за жизнените процеси и структури в клетката. С тяхното натрупване с всяко следващо поколение, намалява жизненспособността на организмите и човека. Този порцес се нарича генетична ентропия и е свързан директно с общата ентропия. Затова Творецът е вложил няколко нива на защита срещу случайните мутации в ДНК на живите организми. не видяхте ли и прецизно настроените до десетки порядъци физични закони, фундаментални силови взаиомодействия и константи, които подддържат първоначлано установеният Божи проядък във вселенат ав интерес на живота? Не искате ли да видите уникалността на Земята и разнородността на планетите и спътниците им в слънчевата система, които не могат да се появят в следствие на познатите ни природни процеси и закони, а само благодарение на свръхестесвената сила, воля и любов на нашия Създател. Факти в подкрепа на Творецът има много, но ще ги видят само тези които сърце за истината и любовтта. Божиято слово записано в Библията е едно ярко доказателстов за Творецът, където Господ ни разкрива своят свят характер, неговат абсолютна воля и закон.

Без любовтта, която е основа на творческото начало и грижа за живота, той не би бил възможен. Стремежа към истината в човека е проява на любовта му към Бога и ближният. Ако не може да осъзнаете тези основаполащи истини, проблема е във вас. Видно е че освен от истина и любовта, не се интересувате и от законите за информацията и основни инженерни принципи и стратегии. Нито от научните факти. Вие не можете да предложите на читателите дори един единствен научен факт в подкрепа на вашият абстракционизъм.

Tеистите налагат силово своята религия на покварата и самоунищожението в образователната система и медиите за масова дезинформация, въпреки милионите научни факти които ни водят към делата на Творецът. И въпреки че тяхната религия на гордостта и суетата които не ползуват, не може да разчита на тях. Те са глухи и слепи за истината и я отхвърлят напълно съзнателно. Ирационални хора чиито духовни нагласи и действа са насочени против живота. Те са по природа насилници. Но Бог желае те да станат смирени и милостиви хора, които приемат истината за живота и смисълът му, за да се покаже милост към тях в денят на Божият съд. Истина имаме само когато е 100% истина. Тя е абсолют който не зависи от времето и пространсвото, и от нагласите на осъзнатите същества към нея. Това че вие отказвате да признаете Божията истина и милионите научни доказателтва за делата на Творецът, не е прави по-малко реална истина, и остава за ваша сметка. Това няма да промени фактите. Нито реалноста в която живеете, но само ще ви държи нееадекватен на нея с всики негативни последствия от това. Вашата агресия подсказва вашият страх от Божията светлина. Йоан Глава 3 "16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот: 17 Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него. 18 Който вярва в Него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син. 19 И ето що е осъждението: светлината дойде на света, и човеците обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли. 20 Понеже всеки, който върши зло, мрази светлината, и не отива към светлината, да не би да се открият делата му; 21 но който постъпва според истината отива към светлината, за да се явят делата му, понеже са извършени по Бога."

Покрийте го веднага! Ще го излочи котката!

Друг поглед на нещата, изхождайки от сентенцията , че "НИЩО НЕ Е ТАКА, КАКТО ИЗГЛЕЖДА"! Има много апокрифна информация, подкрепена с документи, уж автентични, че великите сили, Русия (СССР) и САЩ, отдавна си сътрудничат в покоряването на космоса и са посетили Луната и Марс много, преди официалната информация за това.Да не навлизам в подробности, граничещи с научната фантастика, ( в интернет има стотици материали, включително и видео, на тази тема), но дали с това подаване на хапки от открития за Марс, не подготвят човечеството за скритата истина, която , рано или късно, ще се разбере?

Май не е шега.... Изглежда е същият, дето се подписва и "славянска сила" и подобни, напълно сериозен е и тук.

Eлементите на живота са информацията, любовта, истината, жизненото дихание от Бога наш Създател и поддръжник, и на последно място материята, която включва и вода. Прави впечатление силно ограбниченият кръгозор на матералистите , които доброволна са избрали да бъдат неадекватни на реалността заради безсмислената гордост, суета и мимолетни страсти. Тяхното е класичекса религия, която няма връзка с науката.

всеки има право да вярва в това в което си иска. аз вярвам на фактите доказани научно..

Истинската наука изследва фактите придобити чрез дирекни наблюдения и експерименти, които могат да бъдат потвърдени по всяко време и на всяко място от различни изследователски екипи. Случая с атеизма не е такъв, защото не може да разчита дори на един научен факт. Неговата основа не е научна, но философско-религиозна. Атеистите са ирациални хора, защото умишлено си затварят очите пред фактите за да бъдат доброволни слепци и роби на греха. Безумно и тъжно едновременно. Но каква може да бъде причината някой хора напълно съзнателно да отхвърлят от живота си Създателят и поддръжник на живота във вселената, ако не похотите и грехът, които искат да вършат? Мисълта че има всемогъщ, всезнаещ и всеприсъстващ абсолютен арбитър във вселената, който ни казва казва какъв характер трябва да изградим за да живеем вечно и че наказанието за греха е смърт, никак не се съвместява с техните греховни желания. Затова те като доброволни слепци отхвърлят тази мисъл и фактите за да погинат в своят глупост и нечистота. Те отхвърлят вечният живот в мира, радост, смисъл и хармония, за да получат в най-добрият случай няколко десетилетия суета и на финала тление. Това е проява на садомазохизъм и ирационално поведение. Инженерството се занимава със създаване на информация за определени взаимосвързани и взаимо обусловени структури и фунционалност, които са подчинени на определна цел. Истинската наука се заниамва с изследване на информацията във физическите системи, създадена от най-великият инженер и учен във вселената - Творецът.

Определено не сте чел това за което говоря. Иначе нямаше да струи такова незнание...

Не, не, грешиш. Зомбитата казват: "Гр-р-р-х-х-х"! А този тук си чисто и просто психично болен.

Франсис Крик се върти в гроба заради този Бор. как пък не го е видял в структурата на ДНК?

В структурата на ДНК може да го няма, но сигурно участва в синтеза на ДНК и РНК, не ле?

И аз смятам, че всъщност, след като сме унищожили Марс, сме се преселили на Земята, където на няколко пъти сме се самоунищожавали, като цивилизация... Сега стои въпросът ДАЛИ, след като ПРЕоткри родната си планета, Човечеството ще съумее, първо да оцелее, да НЕ се самоунищожи и да не превърне и Земята в червена планета, преди да терасира и култивира Марс, за да се принесе отново там и да налази за пореден път тази изстрадала планета...;-)

глупости на търкалета

Че са глупости глупости са, унищожили планетата били хората та изсъхнала и изстинала от тях а не от развитието във времето на слънчевата система. Но да сме дошли от там не би било толкова немислимо, ей го моят денонощен цикъл е 25 часа - като на Марс, от дядото и бабата марсианци ще да съм го наследил :D.

Покъртително, едвам се сдържам да не заплача за Марс - тази изстрадала планета. И какви лоши хора, налазват горките планети. п.п. Ти си бил голяма работа бе, голяма литература те напиня да знаеш!

селю,селю- научи БЪЛГАРСКИ и тогава коментираи.

селю,селю- научи БЪЛГАРСКИ и тогава коментираи.

селю,селю- научи БЪЛГАРСКИ и тогава коментираи.

По-скоро да се върнем не на Марс, а първоизточника на човечеството - Юпитер. Само вижте до къде сме го докарали там - унищожена е цялата повърхност на планетата, останала е само атмосферата. Покъртително!

...абе, друго си е да си имаш БОРчета в двора, а?!...;-)

След бора следва да намерят и коледна елха, барабар с играчките.

след бора ще открият кестени, жълъди а може и някой марсианец да е люпил семки та да открият печен слънчоглед

Аз ще чакам снежанките.

Анатема. Живот има само так където Бог го е създал. Няма доказателства че има други светове, освен нашия - прочетете Библията

Не ме дърпай обратно в катрана бе, аз не съм българин.

Абе всичко откриха на Марс, само живот още не са открили...

май доста от конспиративните и фантастични теории ще се окажат вярни

Как стигна от статията до този извод ми е пълна мистерия. Конспирация би било това ако някой е крил, че има живот на Марс, а не самото същестуване на живот там.

Прочетете " Документите Тера" и спрете да откривате топлата вода.

А преди това си отвори учебниците от 7-ми и 8-ми клас по биология. Не може да прескачаш етапи от развитието си и хоп- станал министър на екологията. Или да завършиш ВИФ и хоп министър на вътр работи :)