Коментари - Открита е планета, на която може би има живот | IT.dir.bg
назад

Открита е планета, на която може би има живот

Американски астрономи обявиха, че е открита първата планета, която едновременно притежава подобни на Земята размери и се намира в т.нар. обитаема зона.

Обратно в новината

Коментари - Открита е планета, на която може би има живот | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи очаквайте скоро да се продават парцели и ново строителство там

Идна свитлинна година е равна на разстоянието което изминава светлината за една година във вакум.Значи никогиж нимоими да стигним тамока

Науката стана голям бизнес.

Това абсолютно нищо не значи освен факта, че група изследователи иска да си отчете с "резултат" субсидията по проектчето. Марс и Венера, които са планети от земен клас също са в т. нар. "обитаема зона" но на тях няма открита вода в течно състояние (някъде на Марс може да има евентуално лед!)!

вземете и тролчета

За засилват герб и офшорко с кораб и на тази планета

И да вземат Станишев за шев на кораба!

490 светлинни години?Аха ясно значи все едно никога не е съществувала.Освен това много се съмнявам дали от това разстояние може да се разчита на някаква достоверност.Нали се сещате- това се е случило преди 5 века.. ;) Дори и всичко да е абсолютно вярно,дори и там да се намира една новичка Земя със всичките и полезни изкопаеми и ресурси нивото на космическата техника на хората е от преди 40-50 години.Нищо ново,просто модернизирани стари модели.Някой от тях дори стигат до юпитер или Сатурн...след години летене.

Да се натоварят всички американски учени и да отидат да проверят лично,това е единствения шанс да се отървем от празни приказки

може да има течаща вода а може и да няма. ако има, може да има живот а може и да няма. венера и марс са също в тази зона но там няма течаща вода . няма и живот.

Най-накрая намериха място за ББ и шайката му! Да тръгват още утре.

hahahhahahahahahaaahahahahha.....daaaa

Стига бе!!! И тук ли няма да мога да се скрия от този мой най голям кошмар ББ?

ТАМ трябва де се изпрати ОФШОРКОТО!!

А "Отворко" като теб къде трябва да се изпрати, знаеш ли? На Позитано - за да получи опорни точки.

Аз пък открих живот на Земята ... за около 1 % от населението ... :p

не можи би има, а е вазможно да има...голяма разлика има в двата израза. превода нещо сте сгрешили.

Пак ще го кажа....Не търсете толкова надалеч, истината винаги е простичка и обикновено е под носа ни, но ние имаме невероятната способност да не я виждаме и да търсим решения на къде по-сложни задачи. Ако разберем себе си, ще разберем всичко. :))

Ами като е "простичка", защо не обясниш простичко сложната си мисъл и какво по-конкретно се опитваш да кажеш? Или и това е над възможностите ти?

Сложните решения искат по-сериозно финансиране. Комерсиализацията на науката неминуемо води до упадъка и.

престанете с тея новини че тези дето се записаха за марс ще се откажат ....

тия пак ни взеха за мезе. откога на "предположение", му викат "откритие"

Като открият и как да стигнат до нея, да ми се обадят.

ееее стига де,ти на американците ли ще репликираш,... малко ли е че са я открили. които може, нека да я посети

и сега што е те правиме земо македонска :)

хаххахахахаххах.....луно луно земио македоска

дааа , след петото уиски всичко е възможно , хлъц

аз пък си отивам на мелмак

По-скоро сме като вирус...

Всичко зависи какво учените разбират под "живот". Ако е съществуване като нашето на Земята - значи същите условия - въздуг, вода, топлина и т.н. А ако под "живот" се разбира нещо дето само се мърда /движи/ когато и където му е кеф?

....стана модерно, мине, не мине някоя седмица и хоп - открили поредната екзо планета.Сега, разбирам че технологичното ни равнище е още доста примитивно, но точно заради това си мисля, че има някакво изхвърляне с тия планетарни открития. Когато ни покажат доказано автентични снимки на екзопланета-атмосфера и т.нт.., тогава може и да повярвам.Повечето се откриват заради гравитационни смущения на дадена звезда. Всичко останало е в пожеланията и мечтите за нова Пандора: )....Човекът от векове си мечтае за земята "Утопия", а сега прехвърли мечтите си в далечния космос.... няма лошо да мечтаем, но нека не ми говорят с такава категоричност.Това са чудовищни разстояния - най-близката звезда Алфа Центавър е на 4,5 св.години от нас, а тия планетки как си ги намират - на 400-500, на 5000 св.години....че определят дори и състава им, дали са газови гиганти или каменисти джуджета, дали имат океани или кой нае какво....май и сред астрономите има "каубои", както сред археолозите...

не е ли ясно, че с такива "открития" се защитават бюджети и се искат още пари. безполезно, но факт. а научния екип гипна още неколко милиона.... кат синодални старци от БАН

zeddd

Добре, че на времето испанската корона е отпуснала пари за безнадеждната и глупава експедиция на Колумб...

Най-сигурно е,да отидат на място да проверят,дали има живот.

Само защото е в обитаемата зона, не значи че има вероятност да съществува живот на тази планета. Има още куп фактори , които са необходими. Тези от СЕТИ набараха доходен бизнес. Поредните продавачи на надежди.

... дано, ама надали!!

Трябва да измислим как да се преселим 6 млн. българи там, защото в България вече няма живот. Мафиотите и политиците остават. Халал да им е наследството!

И какво пречи на и мафиотите да мигрират там и да прекръстят планетата Мафиозо-186... Щом хората са овце, никъде немогат да отидат, продължавайте да гласувате за тези в парламента и още дъъъълго ще се облизвате на резултатите на кеплър...

И защо мислиш, че тези 6 млн. ще направят там нещо по-различно от кочината, която сме си създали тук!? Тия политици, които вечно обвинявате, не са ли олицетворение на това което ние представляваме като народ? Най-лесно е в друг да се търси вината!

Не. Тези политици са специално подбрана селекция марионетки и майцепродавци, които трябва да обслужват чуждите интереси. Българите са нямали реален избор от много време. Каква е разликата един бандит ако се обяви за социалндемократ или за неолиберал? Но на политиците им е много изгодно да създават чувство на вина в българите и да им вменяват че те са си виновно за положението поради липса на подходящи качества. Много удобно.

А останалите 1.1 милиона къде да отидат?

Ами то и аз знам за една планета,на която все още има живот,неизвестно е обаче дали този живот не е смърт за планетата,викат и Земя

Щом, като въпреки политиците, жестоката корупция, явни предатели, като сидеров и бареков, петата русофилска колона живота у нас продължава да съществува, значи не е толкова крехък...

Ще е по-лесно да си оправим проблемите на нашата планета отколкото да се опитваме да търсим нови планети. Има много време докато условията на планетата ни станат негодни за живот. Цивилизацията ни е прекалено млада, едва три-четири хиляди години, а технологичен прогрес от около двеста. Положението ще е много по-различно след пет хиляди и след десет хиляди години. Имам настроението, че ще е по-добро. Надявам се да е такова. И само съжалявам, че няма да съм свидетел.

Смятам, че докато има жив човек, ще има надежда (или за оправяне, или за забатачване)! Но вярно, че съм скептичен относно човешкия разум! Надявам се на по-висши сили за оправия!!!

Интересно, но всичко пак е поднесено от нашата гледна точка - т.е. от позицията на нашето земновискомерие. Защо когато живота такъв какъвто го познаваме на земята , трябва задължително да съществува при подобни условия. Космосът го има от милиарди, а нашето съществуване спрямо тези милиарди е нищожно малко. Защо всеки път учените си мислят че ако има живот някъде, то неговите форми ще искат да контактуват точно с нас, а не с делфините примерно? Една подобна аналогия - вие сутрин когато тръгнете за работа, обръщате ли внимание на мравките по улицата. :))))))

Поздравления на учените за откритието! Но за наличието на живот не са необходими само условия на живот! А разстоянието е много далеч, следва да разработят технологии и уреди, първо за наблюддение и после евентуално за достигане. А наясно ли сме, защо търсим годни за живот планети? И какво правим с настоящата? Ще я оправяме ли или....?

вече смятат как да стане като земята - цялата в боклуци и да избият повечето животни (ако има)

1. Това, че е далеч от слънцето си не означава, че там температурата е поносима, зависи колко силно грее слънцето. 2. И да има вода в течно състояние, трябва да има достатъчно кислород В АТМОСФЕРАТА. 3. Дори по-горните условия да са налице, все още няма гаранции, че там има живот или че планетата е годна за живот. Иначе хубаво, че търсят такива планети, че както вървят нещата, на тая вече й разказахме играта и трябва да търсим нова. Точно като цигански катун.

а може би няма ...? де--еба и тъпанарите едно лекарство против рак не могат да открият, ръгнали да гонят миаля ...

Печелиш награда за най-неинтелигентен коментар на седмицата!

Бици, други хора се занимават с търсенето на лекарства.

Най-много да открият древни македонски поселища. Това е антична македонска земя.

хахахах, баш ми е драго

далече е, трябва да търсят в радиус от 5-10 светлинни години, ако въобще има нещо толкова близо

Що трябва да е в такъв малък радиус ? И без това с днешната техника ни трябват 40 000 години да изминем 2-3 светлинни години. Поради тази причина - нека търсят НАВСЯКЪДЕ. Някой ден като измислим техниката ще имаме голям избор и естествено, ще почнем от най-близките. Все пак не забравяй, че едно време не са вярвали, че може да се създаде летяща машина. После като я създали никой не вярвал, че може да прекоси океана. А ся .... е, всеки може да си купи билет и да лети със самолет около целия свят :)

Всъщност орион задвижването на кораб позволява да се движим с около 10 до 20% от скоростта на светлината(зависи точно какво ще се използва за генерирането на импулса), т.е. 5 светлинни години са 50 години полет, което е много, но не е ч0 хиляди години.

Не всеки...

Да пращаме Делян да представлява земята там.

... и какво следва- избиване на местните и завладяване на ресурсите...

Има един единствен проблем при срещата ни с извънземните и той се състои в следното ----------- НИЕ ли ще ги открием или ТЕ нас ?????????????????????????? ТОЕСТ - НИЕ ЛИ ЩЕ СМЕ ИНДИАНЦИТЕ ИЛИ ТЕ ????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????!!!!!!!!!!!!!!