След редица отлагания и доста дълъг период на тестване на бета версията на Android 11, стана ясно, че Google ще представи новата операционна система официално най-вероятно на 8 септември.

Въпреки че това все още не е потвърдено, редица анализатори събраха данните от различни рекламни съобщения и анонси за предстоящото виртуално събитие "Hey Google" и заключиха, че именно това ще е датата на която ще видим новата операционна система. Освен всички съвпадения, датата е общо взето идентична със стратегията на Google от предишните години - Android 10 бе представен по същото време през 2019 година.

През тази година пандемията от Covid-19 промени доста плановете на компанията. Тя имаше желание да представи операционната система по-рано, още преди премиерата на модели като Samsung Galaxy Note 20, който ще бъде показан на 5 август. Той обаче явно ще получи ъпдейт в последствие.

За новата операционна система вече се знае почти всичко. С нея потребителите ще имат достъп до повече опции за персонализация, както и до подобрено меню за нотификации. Тя ще може да се намери в най-новите смартфони, както и в редица модели от 2020 и 2019 след ъпдейт.