Watch Buds на Huawei е една от най-любопитните и практични джаджи, дебютирали през последните години. Тя успява да съчетае в едно стилен смарт часовник и удобни безжични слушалки. Как става това?

Вижте как изглежда Huawei Watch Buds >> >> >>

Watch Buds много прилича на традиционен часовник, притежаващ кожена каишка, 1.43-инчов AMOLED екран и богат набор от функции за спортуване. Възможностите за проследяване на здравето на Watch Buds са сравними с тези на Apple Watch Ultra.

Само с едно движение обаче отваряте екрана и се оказва, че часовникът крие в себе си две безжични слушалки. Умният часовник служи за тяхна зарядна кутийка.

Според Huawei, слушалките използват технология за адаптивна идентификация, която премахва необходимостта от ляво или дясно специфично разположение. Вместо това технологията за адаптивна идентификация автоматично регулира левия и десния аудио канал, когато потребителите поставят слушалките в ушите си.

Слушалките имат и Triple Adaptive EQ технологията, който оптимизира качеството на звука въз основа на структурата на ухото на потребителя. Huawei постига това, като използва микрофоните на слушалките и сензорите за костна проводимост за по-точно аудио калибриране.

Що се отнася до живота на батерията, Huawei изчислява, че часовникът ще издържи до три дни с едно зареждане, когато се използва във фабрични конфигурации по подразбиране. Можете да получите до седем дни, ако устройството за носене е в режим на пестене на енергия.

Очакваната цена на Watch Buds е около 400 евро.