* съдържание на ozone

Клавиатурата често е подценяван елемент от арсенала на всеки геймър. Въпреки че много хора инвестират във висококачествени монитори, компютри и мишки от специализирани в сферата марки, всъщност геймърската клавиатура е прякото оръжие във виртуалния свят.

Правилният избор може да издигне стила на всеки играч до върха. Но знаете ли защо е необходима и какво да търсите?

Механична или мембранна клавиатура да изберете?

В света геймърските предложения основното разделение е между мембранни и механични.

При механичните gaming клавиатури има няколко различни вида превключватели, от които:

  • линейни - те са сравнителни тихи и предоставят гладко усещане при натискане без конкретен тактилен "бариер" или аудио "клик". Това позволява бързо последователно натискане;
  • тактилни - при тях се усеща "клик" при активиране на клавиша, което потвърждава, че е бил успешно натиснат;
  • клик - клавишите при тях "кликват" при натискане, което ги прави по-шумни. Те обаче предоставят чувствителен тактилен отговор, предавайки физическо, така и аудио потвърждение на всяко натискане.

Мембранните клавиатури са по-евтини и тихи, но нямат същия тактилен отговор, с какъвто разполагат механичните, поради което не са особено предпочитани за игри.

И двата вида имат свои предимства и недостатъци и предлагат опции за програмируеми клавиши, като изборът често зависи от личните предпочитания и бюджет.

Подсветка и персонализация

В днешно време много геймърски клавиатури са оборудвани с RGB подсветка. Това не само придава изключителен вид на самата периферия, но и позволява на геймърите да персонализират своите клавиши според нуждите и предпочитанията си.

Може да зададете различни цветове за различни групи бутони или да синхронизирате светлинните ефекти с вашите действия. А някои светещи модели разполагат и с допълнителни функционалности, например - синхронизация с други устройства, като слушалки, мишка и монитор.

Anti-Ghosting и N-Key Rollover: Защо тези функции са важни за геймърите?

Когато играете бързи и интензивни игри, последното, което искате, е вашата клавиатура да не регистрира натискането на определен клавиш. Функциите "Anti-Ghosting" и "N-Key Rollover" при гейминг вариантите предотвратяват този проблем, като позволяват да регистрира няколко натискания едновременно без проблеми.

Изборът на геймърски модел е въпрос на лични предпочитания и най-вече се определя според това какъв тип игри предпочитате. Независимо дали предпочитате кабелни, или безжични клавиатури, важно е да инвестирате в качествен модел, който отговаря на вашите нужди и ви предоставя нужния комфорт по време на това забавление.

Разгледайте предложенията в онлайн магазините, откъдето може да намерите изгоден вариант на промоция.