По-малко от четири години след назначаването си президентът и главен изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment Джим Райън неочаквано реши да подаде оставка. Компанията обяви това на официалния си уебсайт. Райън ще напусне поста си през март 2024 г. след почти 30 години работа в PlayStation.

Той се присъединява към компанията още през 1994 г., а сегашната си позиция заема от април 2019 година. Джим Райън обяснява решението си да напусне компанията с факта, че за него става все по-трудно да съчетава живота в Европа и работата в Северна Америка: "PlayStation винаги ще бъде част от живота ми и аз съм оптимист за бъдещето на SIE".

Настоящият главен оперативен и финансов директор на Sony Group Хироки Тотоки ще бъде временен главен изпълнителен директор на SIE от 1 април 2024 година. Той ще стане и председател на SIE от октомври 2023 година. Тотоки, заедно с председателя и главен изпълнителен директор на Sony Group Кеничиро Йошида и други ръководители на SIE, ще помогне за определянето на следващия ръководител на PlayStation, включително на наследника на ролята на главен изпълнителен директор на SIE.

Главният изпълнителен директор на Microsoft Gaming Фил Спенсър вече коментира новината. Той описа Райън като ярък лидер на PlayStation и му пожела всичко най-добро: "Благодаря ти за всичко, което си направил за общността през последните 30 години, Джим". Изненадващото съобщение идва два месеца след като Sony се договори с Microsoft да запази Call of Duty на PlayStation в светлината на голямата сделка на американската компания за закупуване на Activision Blizzard.