Френският производител на луксозни стоки Louis Vuitton не се бои да асоциира името си и с технологични продукти. Компанията вече предлага умен часовник и безжични слушалки, а сега към тях добавя и безжична тонколона. Както може да се предположи цената й не е никак ниска, но ако сте готови да се разделите с 2450 евро ще получите крайно необичайно устройство, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда колонката >> >> >>

Тонколоната се казва Horizon Light Up и има отличителна пумпаловидна форма, която според компанията е вдъхновена от знаковата чанта Toupie. Louis Vuitton описва джаджата като обект на изкуството, който е изработен от метал, закалено стъкло и кожа и е покрит с емблематичните знаци на френската модна къща. При употреба устройството се осветява от светлина в различни цветове, която се синхронизира с музиката.

Необичайното устройство осигурява 360-градусов звук, когато е във вертикална позиция, но в наклонено състояние предлага насочен звук, което постига чрез наличните сензори. Вътре има 3" woofer за ниски честоти и два 0.75" високоговорителя за високите. Според компанията те покриват честотен диапазон 60Hz - 16kHz, а усилвателя е с мощност 2 x 30W. Връзката става през Bluetooth 5.1 или Wi-Fi, а освен това се поддържат AirPlay 2 и Qplay.

Тонколоната е с диаметър 18 см и тежи 1 кг, така че е лесна за пренасяне. Добавени са сензорни бутони за управление и изобилие от LED диоди - 23 върху горната част и 12 върху лентата в средата. Включени са и 3 микрофона за провеждане на handsfree разговори, а в горната част има въртящ се бутон за звука, който е синхронизиран с LED светлините.

Louis Vuitton Horizon Light Up има батерия за 15 часа работа и се зарежда за около 1.5 часа чрез USB-C порта върху тонколоната или върху докинг станцията, която служи и за вертикалното позициониране на устройството. Иначе в комплекта влизат още зарядно с адаптери за ползване в цял свят, 2 USB-C кабела с различна дължина, кожена връзка за носене и предпазен калъф.