LG Chem обяви, че е разработила нов материал за покриване на сгъваеми дисплеи, който не само е твърд като стъкло, но запазва гъвкавостта на пластмасата. Според компанията разработката на име Real Folding Window ще помогне и за премахване на видимите гънки в зоната на сгъване, които присъстват при много от актуалните смартфони с такива дисплеи, предава Mobile Bulgaria.

Корейците разкриват, че става дума за PET филм, който от двете страни е покрит с новоразработения материал, подобряващ устойчивостта на топлина и механичните характеристики на пластмасите. Компанията твърди, че Real Folding Window е по-тънък от покритията от закалено стъкло и има същата твърдост, но не може да се напука.

Цената на разработката също е по-ниска, а що се отнася до здравината тя може да издържи над 200 000 сгъвания. Според LG Chem технологията може да се ползва не само при сгъващи се навътре модели, но и при такива, които се сгъват навън. Компанията посочва, че тя работи и по вариант без да се ползва PET филм - при него покритието ще се прилага директно върху дисплея, а приложението ще бъде при много тънки сгъваеми телефони и навиващи се устройства.

Последното звучи като смартфона, по който LG работеше преди да обяви, че излиза от мобилния бизнес. Иначе компанията смята през тази година да развие производствените мощности за новата технология, за да може да стартира масовото производство през 2023. Корейците смятат да предложат разработката на водещи производители на смартфони, а освен това ще търсят и нови приложения при лаптопи и таблети.