Благодарение на WinFuture разполагаме с изображения и част от параметрите на бъдещата екшън камера GoPro Hero 10 Black. Новият модел има почти идентичен дизайн с този на актуалното предложение, Hero 9 Black. Основните подобрения ще са в наличието на по-мощен процесор, GP2, което означава, че ще има по-висока цялостна производителност, предава Mobile Bulgaria.

Така например ще е възможно записването на видео с резолюция 5.3K при 60 кадъра в секунда (fps) и 4K при 120 fps. За сравнение актуалният модел може да снима 5K в 30 fps и 4K при 60 fps. Hero 10 Black ще може да снима видео и в 2.7K при 240 fps. Очаквано ще е използван нов сензор с резолюция 23 мегапиксела.

Камерата ще използва и по-добър софтуер за стабилизация, HyperSmooth 4.0 и TimeWarp 3.0 за таймлапс клипове. Останалите черти се запазват от миналогодишния модел, включително преден и заден дисплеи, водоустойчивост и гласово и сензорно управление.

Засега няма информация относно очакваната цена. Доста е вероятно обаче премиерата на GoPro Hero 10 Black да е през идните няколко седмици, когато ще научим всички детайли.