Sony обяви датата на пускане на пазара на устройството за игри с дистанционно управление PlayStation Portal (портативна конзола). В съобщение, публикувано в официалния акаунт на PlayStation в Twitter, се посочва, че устройството ще бъде достъпно "на избрани пазари" на 15 ноември.

В момента портативната конзола е достъпна за предварителна поръчка в PlayStation Direct в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Австрия, Белгия, Люксембург, Нидерландия, Италия, Испания и Португалия. От 29 септември тя ще бъде достъпна за предварителна поръчка от "други избрани търговци на дребно" в тези страни, както и в Япония и Канада. Продажбите в PlayStation Portal ще започнат на 15 ноември. Цената на устройството ще бъде 199,99 щ. долара.

По този повод Sony пусна промоционален видеоклип, който споделяме с вас. "PlayStation Portal е идеалното устройство за геймъри, които трябва да споделят телевизора в хола или просто да играят PS5 игри в друга стая", обясни Sony смисъла на конзолата по време на анонса й миналата седмица. PlayStation Portal се свързва дистанционно със съществуващ PS5 чрез Wi-Fi, което ви позволява бързо да преминете от игра на PS5 към игра на PlayStation Portal.

Конзолата може да играе поддържани игри, инсталирани на PS5, които използват контролера Dualsense. С други думи, PlayStation Portal е устройство за отдалечена игра и не осигурява достъп до стрийминг на игри в облака чрез PlayStation Plus Premium. PlayStation Portal изисква от играчите да разполагат с игрова конзола PS5.