Samsung представи в България най-новите продукти в категория "Телевизионни устройства" на специално онлайн събитие пред българските журналисти. Със събитието Samsung България даде официален старт на кампанията по предварителни поръчки на Neo QLED - в зависимост от модела на избрания телевизор, потребителите ще го получат в комплект със Samsung Q Soundbar. Върховите технологии в сферата на телевизорите отредиха на Samsung за 15-та поредна година първо място на глобалния пазар за телевизори. Този успех е отражение на мисията на компанията да предостави най-висококачествените изживявания пред големия екран у дома.

"От черно-бялата картина до цветните кадри, от аналоговото разпространение към цифровата телевизия, та чак до смарт екраните, Samsung винаги е бил основна фигура във всички ключови етапи от еволюционната история на телевизора. С течение на времето ние се утвърдихме като световен лидер на глобалния пазар за аудио-визуална техника, прилагайки различни иновативни технологии. Смело мога да заявя, че Samsung винаги е крачка напред, когато става въпрос за определяне на глобалните тенденции в технологията в нашето ежедневие", коментира Виктор Армашелу, търговски директор на дивизия "Потребителска електроника", Samsung България и Румъния.

Димитър Вълев, ръководител на дивизия "Телевизионни устройства" в Samsung България, допълва: "През изминалата година възникнаха много различни обстоятелства, които коренно промениха начина ни на живот. А те промениха и изискванията на потребителите към телевизионните устройства, накараха ги да се замислят какво повече могат да правят с тях. В отговор на това, Samsung предлага на потребителите още повече смарт функционалности, за да бъдат те още по-ефективни в работата си, а почивката да бъде по-пълноценна."

Neo QLED предприема "квантов" скок в технологиите при телевизионните дисплеи

Samsung представя Neo QLED - нова технология при дисплеите, която се внедрява при водещи 8K (QN800, QN900) и 4K (QN85, QN90, QN95) модели. Това, което определя Neo QLED моделите като "квантов" скок, е новата технология за източник на светлина - Quantum Mini LED, прецизно контролиран от Quantum Matrix Technology и Neo Quantum Processor, мощен процесор за изображения, и оптимизиран за Neo QLED гамата. Neo QLED телевизорите се отличават и с новия дизайн Infinity One Design - екран с почти невидима рамка за още по-въздействащо потребителско изживяване.

Благодарение на партньорствата на Samsung с водещи компании на пазара и развитието на собствени разработки, моделите от Neo QLED гамата предлагат функционалности, които предефинират ролята на телевизора и удовлетворяват потребностите по отношение на поддържането на добра физическа форма, развлечение и работа от вкъщи. Сред тях са:, Super Ultrawide GameView и Game Bar - за всички геймъри, Google Duo - за по-висококачествени конферентни разговори, достъп до MS Office 365 - за по-оптимална визуализация на PC екрана върху телевизора.

Награждаваната категория Lifestyle TV е с обновено портфолио

  • Ново от The Frame

Samsung разширява и гамата лайфстайл телевизори с нов дизайн и форм-фактори, за да отговори на предпочитанията и интересите на потребителите. През 2021 г. The Frame надгражда върху иновациите, представяни досега, предлагайки персонализирано потребителско изживяване с още по-тънък профил. The Frame е почти два пъти по-тънък в сравнение предходни модели и още по-успешно наподобява чувството, че пред себе си виждаш картина в рамка.

  • Уникално аудиовизуално изживяване вкъщи и навън

На онези, които искат да пренесат кино изживяването от киносалона в уюта на своя дом, Samsung предлага The Premiere, първия в индустрията троен лазерен проектор с 4K резолюция. А тези, които предпочитат комбинацията от свеж въздух и уникално аудиовизуално изживяване, е The Terrace - първия външен телевизор на Samsung.

Кампания по предварителни поръчки на моделите от серията Neo QLED

Кампанията по предварителни поръчки ще се проведе в периода 16.03.2021 г. - 26.03.2021 г. При предварителна поръчка на телевизор от серията Neo QLED - 4K модели (QN85, QN90, QN95) или 8K модели (QN800, QN900), в зависимост от избрания модел, потребителите ще получат своя телевизор в комплект със Samsung Q Soundbar.

За повече информация относно кампанията по предварителни поръчки, моля, посетете: samsung.com/bg/neo-qled-pre-order/

За да научите повече за серията Neo QLED, моля, посетете: https://www.samsung.com/bg/tvs/qled-tv/highlights/

За да научите повече за лайфстайл гамата, моля, посетете: www.samsung.com/bg/lifestyle-tvs/