По-рано през годината се появи информация за това, че Apple разработва iPad mini с променен дизайн. Това включва премахване на бутона Home и използването на по-тънки странични рамки около дисплея.

Сега данни на Марк Груман от Bloomberg сочат, че устройството се очаква да дебютира през есента. Междувременно компанията продължава работата и върху по-голям iMac със собствен процесор. Дизайнът на новия mini модел ще е подобен на този на актуалния iPad Air. Това означава, че ще е използван най-новият чипсет на компанията, предава Mobile Bulgaria.

За последно Apple обнови iPad mini през 2019. Устройството използва чипсет A12 Bionic и поддържа работа с писалката Apple Pencil. По данни на анализатора Минг-Чи Куо, новото устройство ще е с диагонал не екрана между 8.5- и 9 инча.

Освен това компанията от Купертино продължава и разработката на iMac с по-голям екран, който ще използва собствен процесор на компанията. Той ще замени базираните на Intel, 27-инчови модели. В основата на бъдещото попълнение може да е процесор M1X или M2X.